geçen hafta muayeneden geçemedik, ruhsatta 1 kişi yazıyor dediler, trafik tescil'e bugün gittim, ruhsat'ı yenilemediler, sistemden yenilediler, tüvtürk illa ruhsatta değişiklik ister mi? memur böyle yapıyoruz dedi ...
geçen hafta muayeneden geçemedik, ruhsatta 1 kişi yazıyor dediler, trafik tescil'e bugün gittim, ruhsat'ı yenilemediler, sistemden yenilediler, tüvtürk illa ruhsatta değişiklik ister mi? memur böyle yapıyoruz dedi ...
Güncel:Motorum için koltuk sayısı 1 yazdığı için "ağır kusurlu" (bu lafa da hastayım sanırsın ki motor işlemiyor, yürümüyor) olarak muayeneden geçemedi.Emniyete gittiğimde ruhsat yenilemem gerektiği ve değişim ücretinin 76 tl olduğunu söyledi.Düpedüz bir kağıt parçasını 76 liraya satarak devlet soygun yapıyor. Bu parayı ödememek ve işi yokuşa sürmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Gelişmeleri buraya yazarım.
Benim eski motorumda koltuk sayısına 5 yazmışlar, yetmemiş şasi no'yu yanlış yazmışlar.
Ruhsat değişimi, muayene parası, itü'de yapılan şasi no'nun doğrulama işlemi vs. derken tayyip aganın sarayına bayağı yatırım yapmıştım
benim şasi numarası yanlıştı,
sistemden düzelttiler bir de kağıt aldım.
hallettim.
işin ilginci 3 kez geçmiştim muayeneden.
komikti.
76 lira bayılıp ruhsatımın yenilenmesi için baş vurdum. Ertesi gün gittiğimde ruhsatımın çıkmadığını,motosiklet için "uygunluk belgesi" diye bir şey istediklerini söyledi polis efendiler. Bu arada bunu o gün değil, ertesi gün ruhsat çıkmadığı zaman söylüyorlar, sizin de aklınızda olsun. Bu belgeyi de bir şekilde halledip götürdüm ve ruhsatımı törenlerle aldım. Ruhsat üzerinde 1(BİR) yerine 2(İKİ) yazdırmam bana; 4 kere evimden uzakta bulunan Trafik Tescil' gidip geldiğim için anlamsız miktarda benzin parasına, benden kaynaklanmayan bir yazım hatasının düzeltilmesi için haksız yere benden gasp edilmiş ve çalınmış 76 liraya ve bol miktarda sinir bozukluğuna mal oldu. Fırsatını bulduğum anda bu ülkeyi terk etmeme de yeni bir ilham kaynağı oldu, o ayrı.
alımı satımı yaparken fark ettim bende ruhsatta 5 kişilik yazıyodu şaşırdım bayada güldük ruhsat çıkmadan hiç bi ücret ödemeden değiştirdim. birde şöyle bi durum var ruhsatta 5 kişi yazarken 2500 lira sigorta parası çıktı iki kişiye düşünce 425 liraya yaptırdım
selam arkadaşım 2 olacak ben 2 yıl önce muayeneden geçmedi 1 di şimdi 2
Size bir müjde vereyim
Bugün arkadaşımın motosikletini muayeneye götürdüm.
Koltuk sayısı ruhsatta 2 yazıyordu.
1 olmalıymış (ne alaka ise)
Sonuç muayeneden kaldım
Trafik tescile gittim sistemden düzelttirdim.
Ruhsata işlemeye gerek olmadığını söylediler.
Şimdi tekrar muayeneye gireceğiz.
Yönetmeliklere vs baktım ama net birşey bulamadım.
Nedir işin aslı astarı?
Bilen var mı?
Bugün ruhsat için başvururken dosya doldurulduktan sonra bunu bizzat kontrol ettim doğru yazmışlar sürücü dahil 2 kişi.
Ruhsatta Yazan :
Koltuk sayısı:1
Araç sınıfı: L2 (L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, geçmeyen üç tekerlekli araçtır.)
Olması Gereken :
Koltuk sayısı: 2
Araç Sınıfı: L3 (L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.)
Sonuç muayeneden geçemedim. Koltuk sayısı sorunsalına bir de iş bilmezler yüzünden araç sınıfı sorunsalı eklenmiştir. Bilginize...
Alınan ders: Bundan sonra alınan her resmi evrakı inciğini cinciğini kontrol etmeden imza atıp teslim almayacağım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)