Dün artçımla birlikte çevirmeye yakalandım bir sorun çıkmadı..
Ama belli de olmaz hani. Burası Türkiye,burda kanunlar kişiye özel uygulanabilir esnekliğe sahip
Dün artçımla birlikte çevirmeye yakalandım bir sorun çıkmadı..
Ama belli de olmaz hani. Burası Türkiye,burda kanunlar kişiye özel uygulanabilir esnekliğe sahip
Görünce ruhsata doğru koştum, neyse ki 2 yazıyormuş gerçi muayeneye daha var ama ne olur ne olmaz :D.
[url= http://bit.ly/c25MCx][/url]
benimkide bunlar
acayüp arkadaşım bunu yazan memuru tebrik etmek lazım bravo
Bilgi bir ışıkk gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. (Alexander Everett)
bugün bende muayeneye gittim. ağır kusurlu olarak '' babayı '' aldım . burdan tüm trafik şubedeki memurlara selamımı ayrıca bize bu imkanları veren yüce devletimize sevgilerimi yolluyorum .soyula soyula ne hale geldik arkadaş ya.
Nacizane bukonudaki tecrübelerimi bende paylaşmak isterim.
Daha yeni aldığımız palio van ( yani 2 koltuk arkacamları kapalı olan model kamyonet geçer ruhsatta) aracımızın ruhsatı adresimize geldiğinde gördük ki koltuk sayımız 3 yazıyor aslında 2 olmalı. Muayene tarihine kadar böyle gezdik dolaştık. Muayeneye gittiğimizde ağır kusur verildi.
Muayene esnasında size bir tespit tutanağı veriliyor. Bu tutanak elinizde İstediğinizi herhangi bir ilçe emniyet müdürlüğüne önceden internetten randevu alarak gidiyorsunuz ve ruhsatınızı 58 tl vererek yeniletiyorsunuz. Sonra tekrar muayene tekrarı randevusu alıyorsunuz. Önceki girdiğinizistasyona gidiyorsunuz başka istasyonda muayene tekrarı olmuyor.
Düzeltilmiş ruhsat yaprağınızı gösterip muayeneden geçiyorsunuz.
Allah devletimize zeval vermesin ;)
Biri Beni Durdursun !!!!!
Benimde malesef 1 yazıyor, muayeneye 2 yıl var bende sallamadım, alınca plakayı değiştirmemiştim, onu değiştirirken hallederim artık.
Onu yazan memura bende dua ettim, buradaki şubeye gittim ruhsat değişecek dediler, bende salladım, iş bilmez memurun yaptığı salaklığı ben niye çekeyim
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
ben motoru sıfır aldım o zaman şöyle bir bakayım demiştim ruhsat sıfır ya plakayı bekliyorum emniyette ogun cıkıyor ruhsat plaka filan
bi baktım 1 yazıyor yolcu taşıma sayısı sürücü dahil
görevli memura dedim abi burada 1 yazıyor ben 2 kişi binemicekmiyim diye
senin getirdiğin motorun bilgilerinin oldugu kısımda ne varsa odur dedi
abi dedim bakabilirmiyim bi ne yazıyor diye
bi baktık dosya içersinde 2 yazıyor
sonra anlaşıldı ki
memurun hatası düzeltti ruhsat yenilendi o gun hemen
para filan yok tabi
fakat ertesi gün uyansaydım olayı
muayneden geçmicek bi de msraf cıkartıcaktı bana
ben cok titizim sanırım sonuna kadar okurum resmi evrak olunca iyi ki okumuşum
sizinkiler ruhsat değişmeden geçmez muayneden
2 kişi görürlerse de farkederse polis memuru buna ceza yapma hakkına da sahiptir ..
bi an önce düzeltmeye bakın hatayı
# motosikletle.blogspot
Arkadaşlar boşu boşuna ruhsata 55-60 TL vermeyin !
Bu koltuk sayısı olayını araştırmak için trafiğe gittim. Adam hemen para istedi ve 2010 öncesi motorlarda hepsi aynı dedi. Bende değiştirmek istemedim şansımı deniyerek bugün Denizli Tuvtürk istasyonuna gittim. Koltuk sayısı bende 1 yazıyor hiçbir sorun çıkarmadılar ? sadece far ayarı hafif kusur olarak geçtim.
İstasyondan istasyona fark olur mu bilmem ama birazda görevli teknikerin insafına kalmış ?
ARKADAŞLAR BEN MOTORU ALALI BU HAFTA 1 SENE OLDU.KÜÇÜKKÖY TRAFİK ŞUBEDEN RUHSATI ALDIĞIMDA HİÇDE DİKKATLİ BAKMADIĞIMI DAHA BUGÜN ANLIYORUM.ÇÜNKÜ YOLCU SAYISI 1 MOTOR SİLİNDİR HACMİDE ( 14 ) YAZIYOR.HALBUKİ BENİM MOTOR 147 CC.YARIN KISMETSE ŞUBEYE Bİ UĞRAMAK LAZIM.AMA SONUÇ NE OLUR BİLMİYORUM.ŞİMDİ RUHSAT DEĞİŞCEK DERLERSE Bİ KÜÇÜK KIYAMET KOPARMAK LAZIM ORDAKİ DEVLETİN MEMIRLARINA.NEYSE YARIN OLA HAYROLA
TABİ ŞUDA VARKİ ELİMDE EN SON YAPILAN MUAYENENİN (04/05/2011) TARİHLİ RAPORUDA VAR.ORDADA KOLTUK SAYISI 1 OLARAK YAZIYOR.VE MUAYENEDEN HAFİF KUSURLU ( FAR AYARINDAN DOLAYI) GEÇER VERİLMİŞ.HADIMKÖY MUAYENE İSTASYONU
bir arrkadaş geçen hafta konu açmıştı tuvtürkde çalışıyormuş. bu konuda genelge var diyordu ücretsiz değişecek diye gerçi ben nianda "1" rakamına rağmen geçtim muayeneden ama..ücret yoksa yenilemekte fayda var..
vesselam..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Merhabalar,
2007 model kawasaki zx6r aldım. Muayenesi yoktu. Neyse randevu aldım muayeneye gittim. Koltuk sayısı 1 yazıyor onun değişmesi gerek dediler ve ağır kusurlu olarak gönderdiler beni. Neyse ordan çıkıp hemen emniyete gittim ve memura durumu anlattım. Tamam Ankara' ya mail atmamız gerekiyor dedi ve beni yarın gel diyerekten gönderdi. Ertesi gün gittim ve Ankara' dan olumsuz cevap gelmiş. Bu modellerde böyle oluyormuş dendi bana. Tam olarak ne yapmam gerekiyor anlamadım açıkçası. O diyor benim sorunum değil diğeri diyor benim sorunum değil. Perşembe Kızıltoprak Motosiklet Muayene İstasyonundan randevu aldım bakalım. Ankara' dan gelen yazı ile beraber gideceğim. Umarım bir sorun daha yaşamam.
Dün muayeneye gittim ama geçemedim. Ruhsatı değiştirmek zorunda kaldım. 2005 model motorlara kadar eskisi geçerli oluyormuş ancak 2006 dan sonrakiler için "2" kişilik olması gerekiyormuş. "Ağır Kusurlu" olarak kaldık. Muayeneden geçilemediği takdirde hatayı düzeltmek için 1 ay süre veriyorlar. Hatam düzeldi diye ikinci kez giderken motoru mutlaka yeniden görmeleri gerekiyormuş.
Merhabalar,
2010 öncesi olan motorlarda trafik şubelerinde kişi sayısına "1" yazılması kuraldı. ( çok saçma ama koymuşlar, standart olarak "1" yazılıyordu) Fakat sonradan bu durum değişti, 2010 sonrasında "2" yazılıyor. Muayene için tüvtürk sıkıntı çıkarıyor bu durumlarda. Pratik bir çözüm yolu isteyenler için:
EK 1 belgesi alıp burada doğrusunu yazdırdığınızda ruhsatı yeniletmeye gerek kalmadan o seferlik sorunu çözmüş oluyorsunuz. Benim sattığım motosikletim de 2009 modeldi ve bu şekilde muayeneye alındım.
Ama dediğim gibi eğer acilen muayene yaptırmanız gerekiyorsa EK1 ile bu sorunu halledebilirsiniz. Kalıcı çözüm ise ruhsatı yeniletmektir.
Tecrübeyle sabittir, %100 çalışıyor
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
Yok böyle saçmalık yaa.
Benim de 2005 Honda CBR 125'im vardı. Onda koltuk sayısı 1 yazıyordu.
2012 CBR 250'ye geçtim. Bunda koltuk sayısı 2 yazıyor.
Karışık işler hep vatandaşa patlıyor.
Arkadaşlar bazı arkadaşların dediği gibi model yılı ile alakalı diye biliyorum 2003 model honda beat im var istiap haddi 1 kişi olarak yazılı 2012 cbf 150 m var koltuk sayısı sürücü dahil 2 olarak yazılı beat i kızıltoprak ta muayeneye götürdüm 02,03,2013 de far ayarı yüzünden hafif kusurlu olarak geçti trafikten aslını astarını öğrenebilecek biri varsa konuya daha fazla açıklık getirebilir diye düşünüyorum herkese hayırlı sürüşler
benimkindede 1 yazıyor bu memurları alıp ıslak odunla dövcen ne kadar masraf çıkıyo
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)