hiçbir suçun-hatan olmasada motorla kaza yapınca suçlusun
Reklamlar
-
2 vites 20-25 le giderken sağdan bi amca atladı yola kornaya bastım ortada durdu, en soldan geçiyorum amcanın icimden gecesi geldi galiba üzerime yandan atladı, bariyerin dibindeyim zaten kaldırıma çarptım bariyerlere kafalama girdim sağ gözümle. demirin izi çıktı suratımda kaşım ve gözümün altı patladı.
yaşlı amca poşetini aldı kalktı gitti sıyrık bile yoktu. ben şoktayım zaten, polis çagırın dedim yok bişe ye bin motoruna doktora gt dediler etrafa toplananlar. adamda gitmişi zaten.
(motorumu yıkadım parlattım motorcuma gidip zinciri yaglattım pas koruyucu aldım benzinlikten benzin aldım eve geçicem akşam saati. yapacagım mesafe 200-300 metre ama bela geldi buldu.) kafamda nazi kaskı ceza yememk için taktım normalde full koruma giyinirim. belki kapalı kask olsaydı boynum kırıldı çünkü kafam bariyerin arasına girdi iki büklüm oldum kask sığmazdı oraya.
olan bana oldu, arkadaslar arabayla hastaneye götrdü motordan dustm dıyınce trafik kazası dediler hastane polisi geldi adli vaka diyerek resmi evrak doldurttu doktora, doğru düzgün muayne bile etmeden elime kagıtları verip karakola yolladılar... karakola gittim, ordaki polisler ne sen geldin, ne ben seni gördüm bas git evine bişe yok bunda dedi mahkemeylemi ugraşcan bide dedi.
dedim ne mahkemesi? işlem yaparsam mahkemeye çıkarsın dedi. eee işlem yapmazsan nolcak dedim hiç bişe olmucak git evine dedi. iyi abi başım agrırsa suç sizindir dedim la oğlum git evine dinlen dedi..
26 yaşındayım yaptığım ilk kaza hiç bişe bilmiyorum salladılar geldik.
burası türkiye işte
motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya
Reklamlar
-
Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile kaskın yokmuş!
Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme...
-
Full koruma gezmediğinde başına böyle şey gelir zaten hep motorculuğun kuralıdır bu Geçmiş olsun bu arada. Trafikte her türlü şeye hazır olmak lazım
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
Güzel Şale adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile kaskın yokmuş!
vardı da. yukarda yazdım ama çok uzatmışım galiba yazıyı, olay bu akşam oldu hala gerginim.
-
Nazi kaskı? İşte problem burada sen de farkındasın zaten. Nazi kaskı sadece cezadan korur.
-
Güzel Şale adlı üyeden alıntı
Nazi kaskı? İşte problem burada sen de farkındasın zaten. Nazi kaskı sadece cezadan korur.
onu söylüyorum zaten gidecegim mesafe 200-300 metre. allah askına ''hırsızın hiç mi suçu yok'' diye bi laf vardır onu bilirmisin
-
geçmiş olsun. yayalar motora karşı çok rahatlar aynı arabalar gibi seni göre göre önüne atlarlar. Sanki 150 kiloluk demir onlara çarpsa hiçbir kemiği kırılmayacak.
Göz arabaya alışmış motor onlara bişklet gibi geliyor. yayalar çok tehlikeli geçmiş olsun. o nazi kaskınıda at gitsin..
-
hiçbir suçum yokken gözüm şişmiş mos mor, boynumu hareket ettiremiom sol kolum morarmış şişmiş. hala benmi suçluyum eger öyleyse ben çok yanlış düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
GP500-1st adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun. yayalar motora karşı çok rahatlar aynı arabalar gibi seni göre göre önüne atlarlar. Sanki 150 kiloluk demir onlara çarpsa hiçbir kemiği kırılmayacak.
Göz arabaya alışmış motor onlara bişklet gibi geliyor. yayalar çok tehlikeli geçmiş olsun. o nazi kaskınıda at gitsin..
çok doğru söyledin valla ya işte hiç planlanmayak bişe adamın o hareketi yapması ihtimaller arasında bile yok. kaskta zaten demirin arasına sıkıştı kaldı
-
Kızmak yok. Yayalarla sorun yaşamayan motosiklet sürücüsü yoktur. Bizler her konuda iyi örnek olmalıyız. Şu ibretlik yazıyı oku istersen.
Bir sicak yaz gunu, motorsiklet ogrencisi ehliyeti (11beygir uzeri motorlara binmek yasak) olan genc bir bayan 100cc motorsikleti ile 2dk dukkanlara ugrayip sigara almaya karar vermistir. Koruyucu elbiselerini giymek yerine, sadece kask takmayi tercih eden genc bayan $ort ve bikini ile motoruna binmistir.
Yola ciktiktan kisa bir sure sonra yalasik 80kms ile giderken, kucuk bir yoldan sagina soluna bakmayan bir araba binicinin onune aniden cikar, panikleyip cok ani fren yapan binici motordan dusup yolda bayagi suruklenmistir. Hastahaneye vardiginda kizcagizin vucudununda asfalt ta$ izi/cizigi/yirtigi/yanigi olmayan tek bir nokta bile kalmamamistir. 3 yil boyunca plastik cerrahi ile derisini tekrar kazanmistir.
Eger bikini yerine normal bir ceket bile giymis olsa derisinin bu kadar zarar gormeyecegini soylemek yanlis olmaz, bugun bile vucudunda kazanin kotu izlerini belki tasimazdi.
Bu kazaya polis oldugu yillarda yazar kendisi gitmistir ve genc bayanin cidden bir icim su diye tabir ettigimiz bir guzellige sahip oldugunu soyler (bunu sapikca bir manada soylememistir, bu sadece bir izlenimdir). Genc bayani bugun hala gormekte ve o gunun yaralarini hali tasimakta oldugunu soyler.
O gun bugundur genc bayan motora birdaha binmemistir ve kazadan once motor delisi biri olarak bilinmekteymi$. Kazalarin hep baskalarinin basina geldigine inanan insanlardanmis ve kazalarin birgun herkesin basina geldigini zor yoldan ogrenmistir.
COk sikca biniciler yuksek fiyatlarda son cikan urunleri alirlar, ama cok daha genel bakildiginda hemen herkes bir kask, ceket ve kot ile motora biner.
Belkide kask ve ceketin en onemli koruma ekipmani olduguna inan binicilerin sayici cok fazla fakat verilere bakildiginda kazalarda ayaklar ve bacaklar daha cok etkilenir (%90).
Bir motorun yenisinin alinip veya tamir edilebilecegini fakat insan derisinin tamir edilmesinin cok daha zor oldugunu tekrar tekrar hatirlatmak gerekir.
-
kaskın olsaydı şimdi bu durumda olmicaktın, çevredekilerin dediği gibi ayağa kalkar devam ederdin.
-
c3nk adlı üyeden alıntı
kaskın olsaydı şimdi bu durumda olmicaktın, çevredekilerin dediği gibi ayağa kalkar devam ederdin.
kask vardı açık kask
-
Benimde telefonum calındı polisler bana fırca kaydı adam sucsuz ben sucluyum ..!!!
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
nazi kaskından dolayi olmuş herşey onuda takmasaydın daha rahat girerdi bariyerlerin arasına kafan geçmiş olsun fullface kaskını tak nazi kaskından medet umma
bu kawasaki bir başka dostummm
-
Gecmis olsun.
Olmek icin nekadar mesafe gerektigini dusunuyoruzki?
Bakkla giderken mesafe yakin diye annesinin terligiyle giderek buyuyunce insn ne kaski onemser ne kemeri nolcak 200 metrede insanmi ölür?
-
Nasıl bir yol olduğunu bilmiyorum ama yayanın atlaması tabi ki yanlış ancak ülkemizde yola yaya girince durma alışkanlığının olmaması da başka bir yanlış. Böyle bir kaza Avrupa'da asla yaşanmaz çünkü yaya yola inince insanlar dururlar. Geçiş hakkı yayada olmasa bile...
Bir de bariyerlerin dibinden hiçbir zaman gitmemek gerekir. Yolan en sağ veya en sol dibinden gidilmez. Özellikle birgün İstanbul'a gittiğimde farkettim, sıkışık trafikte bütün motosiklet kullanıcıları ya en soldan ya da en sağdan gidiyorlar. Bu şekilde giderseniz her türlü araç trafikte tepenize çıkar. Zaten sağdan motosiklet geçmesi çok rahatsız edici bir olay, siz bunu en sağdaki adamın sağından yapmaya kalkarsanız adam çileden çıkıyor. İdeali, en sol ile bir yanındaki şeridin arasından gitmektir. Bunu herkes organze şekilde düzenli uygulasa, otomobil sürücüleri de buna zamanla alışırlar.
-
geçmis olsun bisikletten düştüm demek en iyisi bu durumlarda
-
geçmiş olsun.................
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Geçmiş olsun. "Tok anlamazmış açın halinden" atasözü, düşüncemi en kısa yoldan anlatmıştır umarım. Allah beterinden saklasın kardeşim..
-
Geçmiş olsun kardeşim... Gene iyi sen düştüm deyince kaza demişler Okmeydanı E.A götürdü polisler beni kapısına atıp gittiler Girdim uzunca bir kuyruğa bana geldi sıra topalladığımı görünce bilek burkulmasımı dedi hayır motor kazası araba çarptı dedim tamam dedi ve nakitmi yoksa sonradan ödemeli bi olaylar varmış neyse dedim trafik kazası ne parasından bahsediyosun bide gittim onu şikayet ettim azarı yiyince düzeldi fakat bitmedi doktor muayene etti '' benimle aynı yaşlarda bi çocuk'' eğil kalk dedi ne oldu ? -kaza geçirdim! tamam herşey bukadar...
Ne olabilirki sonuçta motordan düşmüşüm ve yaşıyorum!!!
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
-
geçmiş olsun herzaman full giyinirsin ama birgün boşver yakın yer dersin başına gelmedik kalmaz aman dikkat allahtan birşey olmamış.
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)