dostlarım selamlar sym fidlle sahibiyim boyumun kısa olması nedeniile dur kalklarda sıkıntı yaşıyorum ayaklarımın parmak uçlarıyla yerle temes kurabiliyorum nasıl çözüm önerirsiniz herkeze iyi sürüşler dilerim
dostlarım selamlar sym fidlle sahibiyim boyumun kısa olması nedeniile dur kalklarda sıkıntı yaşıyorum ayaklarımın parmak uçlarıyla yerle temes kurabiliyorum nasıl çözüm önerirsiniz herkeze iyi sürüşler dilerim
nasil ya? Skuterde mi boyunuz yetmiyor?
O nasıl bi boydurki tıfıl scootere yetmiyor yapacak tek şey var dur kalkta çanağı yarım koyup seleye bi ayak yer bi ayak motorda yan durucaksın motorda
Ne Adamlar gördüm Altında Motor Yok. Ne Motorlar Gördüm Üzerinde Adam Yok.....
Boy kaç dostum. Benim bir arkadaş var 1,65 ama dr800 kullanıyordu. Tabi ışıklarda falan baya zorlanıyordu ama bir kaç ekipman ile üstesinden gelinmeyecek bişi değil .
durmak istediğinizde yeterince yavaşladıktan sonra gidonla sele boşluğu arasına kendinizi verebilirseniz daha rahat duruş imkanı sağlarsınız.
Kaç yaşındasınız ? boyunuz kaç ? tabanı büyük ayakkabılar öneririm
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
Fiddle'ı satın suzuki an125hk alın, özellikle kısa boylular için yapılmış bir motor.
Scooter'a boyun nasıl yetmiyor demişsiniz ama scooterlarda ortalama sele yüksekliği 75-78 cm. Bu yükseklikteki bir motosiklette iki ayağın topukları tam yere basması için gerekli boy 172-175 cm. Türkiye boy ortalamasının da 167 cm olduğunu hatırlarsak, hatta 167 cm boyun ortalama olduğunu yani 167 cm'den kısa geniş bir kitle olduğunu da hesap edersek anormal bir durum yok.
Gelelim soruya cevap vermeye;
Scooterlar hafif olduğu için boy tam yetmese bile fazla sorun çıkartacağını sanmıyorum. Sonuçta enduro değil, hem ağırlık açısından, hem de kullanılan alan (asfalt/arazi) açısından. Yeni başladıysan zamanla alışırsın diye düşünüyorum. Ama eğer çok sorun yaşıyor, tehlikeye giriyorsan scooter yerine cruiser tarzında bir motosiklet alabilirsin. En alçak motosiklet tipidir. Çoğu 150 cm boyla bile kullanılır.
Bizim antalya'da çok sevdiğimiz bir abimiz var kendisi 1.40m civarında, gençliğinde jokey olma teklifleri gelmiş ama gitmemiş. Eskiden mobilet kullanıyodu sonra ehliyetini alıp Suzuki An125'e terfi etti üzerinde öyle pire gibi de kalmıyodu yani gayet küçük bi motor çok da rahat kullanıyodu, daha kısa boylu da olamazsınız sanırım kısayım demişsiniz çünkü cüce değilsiniz ya
Yüksek tabanda çözüm değil bence pek rahatsız eder heralde.Alçak motor kalıcı çözüm bana göre
Bende 1.67 boy var. Çok rahat yamaha xt 660 r kullandım.
iki ayağın da yere tam basacak diye bir kaade yok. Şuan GT250R kullanıyorum. 170 kg parmak uçlarımda duruyorum. Bazen ayağımı frene koyup, bir ayağımı yere tam basıyorum.
Sende aynısını yap alışırsın. Boy, yaş, kg cinsinden bilgi verseydin daha yararlı bilgi alabilirdin. Kal Sağlıcakla.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
hepinize teşekkürler fikirleriniz için
bot kullanırsan bi kaç cm kazanırsın ve yeterli olur sanırım
Boyum 1.85 gecenlerde 250 cc Suzuki Rmz e bindim parmak uclarim ancak yere degiyordu :D
Benim boyda 170 civarı. Motorcuda dl650 yi denedim parmak ucunda durmak tedirgin etti beni enduro motorda sıkıntı sanki? Ben de enduro istiyorum bı 3-4 cm boy atmam lazım sanki kolay olsun diye..
Bu arada PCX kullanıyorum iki ayağımda tam basıyor hiç sıkıntı yok
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)