Yola Çıkarken Olmazsa Olmazlarımız?
Reklamlar
-
Merhaba.
İlk mesajımı bu konuya yazmak nasipmiş. Ben de yaklaşık 7 aydır Yamaha YBR 125 ESD sürücüsüyüm. Malum yaz geldi ve benim gibi Yamaha YBR 125 ESD sahibi bir arkadaşımla Türkiye turu yapma niyetindeyiz.Yanımıza alacağımız şeyleri yazayım, belki acemi bir sürücü olarak yardımcı olurum.
1- Halat
2- Yedek Depo
3- Acil Yardım Çantası
4- Laptop
5- Yedek batarya ve yedek telefon
6- Kontür
Saygılarımla.
Reklamlar
-
Sen yanında internet paketli bir cep telefonu taşı onada yedek batarya yeter baktın yoldamı kaldın gir MT var arkanda elbet sana yakın biyerde çıkar biri dert etme okadar
(1996) Coba 175 > (2007) Yuki YK250 > (2013) Hyosung GT250R > (2014) Yamaha XJ6 Diversion F > (2014) Yamaha YZF R1 > (2015) Mondial Drift 125 > (2016) Mondial Cup 100 > (2016) Mondial RX3İ EVO
-
aparat adlı üyeden alıntı
Yağmurluk
O günden beri çantada yer olmasa bile paket yapıp ardçı gibi taşıyorum valla.ıslanmayı geçtim boğuluyoduk nerdeyse
-
büyük çukurlar için can simidi.
-
Moderatör
Yedek sigortada alirsaniz daha iyi olur sanki
-
Elektrik tesisatına motorun orjinal donanımları harici fazladan akım çeken hiçbir aksesuar eklenmediyse pek sanmıyorum yedek sigortaya gerek olacağını, ha ama mesela 5 bin km'de bir sigortayı değiştirirsin garanti olsun diye o ayrı Sigortayı yanıma alayım yedekleyim dersek CDI beyin ve Regülatör bile almak gerek yanımıza bence onlar da yolda bırakabilir.
-
Motosiklet Eğitmeni
O kadar malzemeyi arabayla bile tasimam.
Bir kac gunluk veya daha fazla yola gideceksem,sadece sahsi esyalarimi alirim.
Motosikletin kendi alet kutusunda olmayan ve benim sonradan ekledigim tek sey caki seklindeki alyan anahtarlarim,baska bir seye bu gune kadar hic ihtiyacim olmadi.
-
Moderatör
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Elektrik tesisatına motorun orjinal donanımları harici fazladan akım çeken hiçbir aksesuar eklenmediyse pek sanmıyorum yedek sigortaya gerek olacağını, ha ama mesela 5 bin km'de bir sigortayı değiştirirsin garanti olsun diye o ayrı
Sigortayı yanıma alayım yedekleyim dersek CDI beyin ve Regülatör bile almak gerek yanımıza bence onlar da yolda bırakabilir.
Sen lokma takimi, anahtar takimi, alyan takimi vb. 5 kilo yükü yüklendin biz bisey demedik, 5 gr. lik sigortayi da al yahu
-
Kısa yol yapacaksam;
Motosikletin orjinal alet takımları,
Yedek sigorta,
Ahtapot,
Fiber bez.
Kontrol kalemi,
Disk kilidi
Elektrik bantı
Lokma ve alyan takımı
Uzun yolda ise;
Yukarıdaki saydıklarım, +
Acil ilk yardım çantası,
Lastik tamir köpüğü,
Bagaj lastiği,
Zincir yağı,
wd40
Yedek far ve park ampulü,
El feneri,
Muayene eldiveni
Kelebek,
Çakmak
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
Lucas adlı üyeden alıntı
Sen lokma takimi, anahtar takimi, alyan takimi vb. 5 kilo yükü yüklendin biz bisey demedik, 5 gr. lik sigortayi da al yahu
Alırım da öyle şeyler kırılır benim çantalarda. Hiç aklınıza gelirmiydi bir buji ile buji anahtarı arasına M6 somunun sıkışıp bujiyi ziyan edeceği. Bujiyi bozan somun değil tabiki anahtardan çıkarırken taşa vurmam. Öyle yapmasaydım da buji ve buji anahtarı kıyamete kadar ayrılmamak üzere birliktelikleri devam edecekti buji anahtarını da kullanamayacaktım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------
coq adlı üyeden alıntı
O kadar malzemeyi arabayla bile tasimam.
Bir kac gunluk veya daha fazla yola gideceksem,sadece sahsi esyalarimi alirim.
Motosikletin kendi alet kutusunda olmayan ve benim sonradan ekledigim tek sey caki seklindeki alyan anahtarlarim,baska bir seye bu gune kadar hic ihtiyacim olmadi.
Siz fransada hurda demirden plastikten yapılmış hurda motorlara hiç binmiyorsunuz da ondan ihtiyacınız olmuyor. Fransa çok güzel ülkedir ya hele paris yok mu, gerçi hep parise gittik başka yerini şahsen bilmiyorum ama TV'den duyduğum kadarıyla güzel başka çok yeri var
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)