Selam arkadaşlar.
9 nisan 2012 de park halindeki motosikletimin yanına gittiğimde devrildiğini gördüm, sol farın yanındaki parça (pandizot?) ve sol gerenajla depo arasındaki parça çatladı, işlevsel olarak bir sorun yok ama görüntüsü rahatsız etti ve
12 NİSAN'da pendikteki servis'e sipariş verdim parça fiyatının yarısını kapora olarak bırakıp,
şuan mayısın 15 i ne arayan oldu ne soran, bugün telefon açıp parçaları sorduğumda muhtemel geliş tarihi olarak
29 MAYIS verildi.
Eğer hasarlı parça motorun gidişini etkileyecek bir parça olsaydı yaklaşık 2 ay motosikletsiz kalacaktım, belki daha fazla. Grenaj ve türevi plastik sarf malzemeler nasıl olur da bu kadar uzun süre de temin edilemez. Tam anlamıyla Honda beni hayal kırıklığına uğrattı.
Daha önce 2010da sıfır cbr 125r, 2011'de cbr 250r motorları honda dan aynı bayiden aldım, bu sezon motosikleti yükseltmek istiyordum ve cbr 600f e karar vermiştim, nedeni ise işte bu parça ve servis sorunlarının olmayacağını düşünmemdi. Son yaşadığım bu olay honda ya olan bekletilerimin tamamen hayali olduğunu gösterdi.
Demekki sağda solda duyduğumuz herşey doğru değilmiş tecrübe etmeden bilemiyorsunuz. Honda'yı kime sorsanız çerez gibi parçası var vs diyordu, ta ki bir sorun yaşayana kadar bende öyle düşünüyordum ve çevreme bu şekilde lanse ediyordum.
Honda ya da bilgilendirme mesajı attım, konu ile alakalı.
Honda bu olayla birlikte bir müşterisini kaybetti, cbr 250r motosikletimi 5500km de sattım ve gidip, parçasını bulamazsın ustası yok vs denilen Ducati aldım sıfır.
Sonuçta honda gibi servise güvenip 2 ay parça bekletilmesi durumuna karşılık ducati ile ilgili bir parçaya ihtiyacım olduğunda en kötü ihtimal yurtdışından max 2-3 haftada kendim getirtirim, en azından herşey benim kontrolümde gelişir.
Usta konusunda ise bugüne kadar 2 motorumda 6-7 defa genel bakım için servise gittiysem 3 ünde lise çağlarındaki çocuklar bakımları yaptılar. Zaten motorunuzla kaza yapmazsanız bakımları herkes yapabiliyor, olay kaza sonrasında nasıl bir sürecin sizi beklediği, bu konuda honda ile ducati nin bir farkı olduğunu düşünmüyorum, yine bekleyeceğiniz süre aynı.
Bu konuyu benim gibi (eski) honda fanları ve honda motosiklet almak isteyen arkadaşlar için açtım, en azından bazı önyargılarınızı tekrar gözden geçirin, olası bir yedek parça ihtiyacı durumunda nasıl bir sürecin sizi bekleyebileceğine hazırlıklı olun ve benim gibi güveniniz sarsılıp hayal kırıklığına uğramayın. Türkiye de motosiklet kullanmak bir lüks ve bu yüzden uzun süre daha bu tür sorunları yaşayacağız.
Herkese kazasız belasız günler diliyorum.