Harika bir blog keşfettim, Hemen paylaşayım dedim. Bir Ermeni motorcunun Türkiye maceraları...
http://www.onehellofaride.com/
Harika bir blog keşfettim, Hemen paylaşayım dedim. Bir Ermeni motorcunun Türkiye maceraları...
http://www.onehellofaride.com/
http://www.motorla.co
çeviri yaparsan iyi olur
MT Site yönetimi uyarı mesajı. Uyarı Sebebi: Konu dışı mesajlar silinmiştir. Lütfen yazacağımız mesajların geziyle alakalı olmasına dikkat edelim...
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir. Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır. Forum Kurallarını okumak için tıklayın.. Şikayetleriniz için tıklayın
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Biz bu Ermeni motorcu kadar sag duyulu olamayiz. Cok tarafsiz ve dogru yazilmis gezi notlarinda. Bildiginiz tum misavir perlikleri unutun , ictigim bedava cayin sayisini bile hatirlamiyorum diyor.
Bu sitede bile Ermenistan , Fransa Israil Filistin diye sirf etnik kimlik yuzunden tanimadigi insanlara nefret besleyen ler icin iyi bir ornek yazi.
Once insan olmak lazim. Sonra etnik kimlik yada din.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Google çeviriciden baktım genelde iyi şeyler yazmış kerata.
Türkiye tecrübesi ve 18. gün Trabzon yazılarını okudum. İşyerinde ve yogun olduğum için kalanına sonra devam edeceğim. Şimdiye kadar okuduklarım oldukça hoş şeylerdi. Özellikle Türkiye tecrübesi yazısında alışageldigimiz ama onların bariz farkettigi farklılıklarımızdan bahsetmiş..
Yer imlerine eklenesi bir site..
arkadaş ermeni olduğunu neden belirtme ihtiyacı hissettiniz anlamadım.
yabancı, turist gibi kelimeler de kullanılabilirdi...
freudyen tartışmalar girmek istemem ama bilinçaltınızın dışa yansıması mı anlamadım...
Türkiyedeki resmi tek ermeni mahallesi hatay'da mevcut sanırım hoşgörü ve tolerans yönünden multikültürel anlamda tavan yapan bir yerde büyüdüm,bunun yanında çok sağlam 2 ermeni ve 1 hristiyan kökenli arkadaşım oldu,dünya bir yana o adamlar bir yana neyse uzatmayacağım adamın da dediği gibi kompleks bir ülke ve kompleks konular.
Yazıyı tamamını okumasamda genel anlamda okudum beğendim gayet objektif yazmış,beğendim yabancı dilde olmasa yada Türkçeleştirilip paylaşılsa daha fazla arkadaş faydalanırdı.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
Güzel şeyler yazmış,birde okuyanların yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
google çeviri sağolsun, bişeyler anladım. anladığıma göre adam tamamen objektif yazmış. Türkiye'nin bazı acı gerçeklerini de belirtmiş. sinyal olayına katılmamak elde değil. gerçekyen kavşaklarda veya dönerken bir çok kişi sinyal vermiyor. sinir oluyorum. ama genel anlamada güzel şeyler yazılmış
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
vaktim olsaydı hepsini okuyacaktım, ama çeşitlilik konusun Türkiye'yi amerikadan bile üstün görmüş güzel düşünceleri var, helal olsun.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Bir Ermeninin gözünden Türkiye
Bir Kürdün gözünden Türkiye
Bir Arabın gözünden Türkiye
Bir Alevinin gözünden Türkiye
Bir Süryaninin gözünden Türkiye
Bir Hristiyanın gözünden Türkiye
.
.
.
Bunların hepsini bir Türkün gözünden görüp ANADOLU demişler ya zamanında
Arkadas cok guzel seyler yazmis. Cok objektif, tamamen bir yabanci gozu ile dusuncelerini internete dusurmus.
Ulkenin ne kadar komplex oldugundan, ve Amerika'dan bile daha degisik insanlari barindirdigindan (din dil irk olarak degil, ayni zamanda sosyal statu, gelir seviyesi, yasam tercihleri vs olarak) bahsetmis.
Biz kendimizi bolge insani olarak misafirperver sanirdik ancak Turkleri gormeden misafirperverligin ne demek oldugu konusunda hic bir fikriniz olamaz (tam cumlenin bire bir cevirisi degil ama yakin), demis.
Misafirperverlik konusunda cok detayli ornekler vermis.
Ayni zamanda Ermeni oldugu icin hic bir problem yasamadigini, ama bazen tanistigi kisilerle milliyetci konulara girdigini, orada da Ermeni oldugunu soylemedigini belirtmis.
Benzin cok pahali demis, ve son olarakta trafikte araca kullaniminin cok cok kotu oldugunu, insanlarin arac kullanimlarinin cok tehlikeli ve kuralsiz oldugundan yakinmis
"Bir Ermeni'nin gözünden" başlığı neden bu şekilde anladınız, anlayamadım doğrusu. Bu arkadaşın bir "Ermeni" olması önemli. Gözlemlerini etkileyen bir durum. Onun için sadece "yabancı" demek de yetmiyor. Çünkü onun yapacağı gözlemler, bir Yunan'ın yapacağı gözlemlerden farklı. Ermeni olması, durumu daha da hassaslaştıran bir durum. Bu kadar gerginlik yaşadığımız bir milletin üyesi olması önemli. Hepimizin insan olduğunu vurgulamak için önemli.
http://www.motorla.co
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)