Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

150 cc Scoter İle Uzun Yol ???

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    geçen sene sakaryada okuyan bi arkadaşım istanbuldan mondial 150 zc aldı artçıyla beraber sakarya ya götürdü motoru pek problem yaşamadılar sadece egzosun üstündeki parça çıkmıştı
    biraz gürültülü bi yolculuk olmuştu onlar için. bende bu istanbul-muğla etabını yapmadan bi sakarya ya gidip gelmeyi düşünüyorum. bakalım motor ne tepki verecek hem görmüş olurum. sakarya
    200 km bi yol ama en azından bi fikir edinmiş yada motorun çıkarabileceği sorunları görmüş olurum die düşünüyorum. deneme yanılma yöntemi işe yarar belki

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 CC
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla hocam şehirdışı yol aldığımda hızımı 80den yukarı almıyorum bile
    bazen düşünüyorum 1000 cc motorun ne amacı var diye
    hız yapamıyosunki adım başı radar polis dolu
    dediğiniz gibi artçıyla 150cc scooter hafif güçsüz kalır bencede motosiklet için çok yönlü amaca uygun 250cc dir
    konu nerden geldi bilmiyorum çene düştü gene
    üstad bende 80-90 ı geçmem ancak bazen kısa metraj hızlanıp kaçman gerekiyor işte o zaman biraz tork şart

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Asian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    safakk kardeş olabilir vallahi %99 olacak bu gezi yola iznim 11 haziranda başlıyor ama 9 hazirana alabilirsem dediğin tarihte izmir de olabilirim yola çıkmadan sana da yazarım hem motorcu bi
    arkadaşımızla tanışmış oluruz ilgin alakan için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

arkadaşlar sağolsun herkes fikrini yazmış. göstermiş olduğunuz ilgi alaka beni çok memnun etti. herkes elinden geldiğince yardımcı olmayada çalışmış. Allah hepinizden razı olsun .
    rica ederim izmire gelmeden önce kalabileceğiniz yerlerler ile ilgili bir fikir vermesi açısından eklediğim linklere göz atabilirsiniz

http://www.karagol.gen.tr/default.asp?L=TR&mid=151

kara göl muhteşem bir yerdir. yamanlar dağının tepesinde bir krater gölününün yanı başında kurulmuş olan bir kamp ve piknik alanıdır. ayrıntılı bilgi linkde vardır. ancak karagöle giden yol inanılmaz berbattır neredeyse kolumun gireceği büyüklükde çukurlar mevcuttur. ayrıca dağ başı olduğu için 2 kişi tam yüklü motorunuz çıkar mı çıkmaz mı iyi düşünmelisiniz. birde güvenlik meselesi var. malumunuz dağ başı olduğu için gündüzleri pek bir sorun yokken geceleyin yola çıkmak ciddi bir cesaret istiyor. zira yol hem çok bozuk hem virajlı hemde olumsuz insanlarla karşılaşabilirsiniz. (kamp alanı gayet güvenlidir 24 saat ambulans ve askeri araç beklemektedir). az kalsın yazmayı unutuyordum burada mangal serbest kendi restoranıda var ancak hiç denemedim.

buranın haricinde benim bildiğim birde izmir gaziemir tarafında bir yer var. gidip görmedim ancak giden arkadaşlarım daha çok parkdan bozma bir yer olduğunu ve şehirin içinde kaldığından pek birşeye benzemediğini söylüyordu.

daha çok kamp alanı için izmir kamp ve karavan derneğinin web sitesini veriyorum burdan izmire geleceğiniz izmirden döneceğiniz güzergahlardaki kamp alanlarını ayrıntılı olarak bilgisayarınıza indirebilir aklınıza yatan yerleri not alabilirsiniz

http://izmirkampvekaravandernegi.com/kamp-alanlari.html

bunların dışında eğer şehir içinde bir yerde kalmak isterseniz de izmir öğretmenler evinin yeri var hemde bizim evede yakın geceliği çok pahalı olacağını düşünmüyorum. kalmak isterseniz bi ara uğrar gecelik ne kadar olduğunu ve fiyata nelerin dahil olduğunu ayrıntılı öğrenirim

buraları çok seveceğinize eminim. tekrar hayırlı yolculuklar dilerim. mesajınızı bekliyor olacağım
    Asian bunu beğendi.
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rica ederim izmire gelmeden önce kalabileceğiniz yerlerler ile ilgili bir fikir vermesi açısından eklediğim linklere göz atabilirsiniz

http://www.karagol.gen.tr/default.asp?L=TR&mid=151

kara göl muhteşem bir yerdir. yamanlar dağının tepesinde bir krater gölününün yanı başında kurulmuş olan bir kamp ve piknik alanıdır. ayrıntılı bilgi linkde vardır. ancak karagöle giden yol inanılmaz berbattır neredeyse kolumun gireceği büyüklükde çukurlar mevcuttur. ayrıca dağ başı olduğu için 2 kişi tam yüklü motorunuz çıkar mı çıkmaz mı iyi düşünmelisiniz. birde güvenlik meselesi var. malumunuz dağ başı olduğu için gündüzleri pek bir sorun yokken geceleyin yola çıkmak ciddi bir cesaret istiyor. zira yol hem çok bozuk hem virajlı hemde olumsuz insanlarla karşılaşabilirsiniz. (kamp alanı gayet güvenlidir 24 saat ambulans ve askeri araç beklemektedir). az kalsın yazmayı unutuyordum burada mangal serbest kendi restoranıda var ancak hiç denemedim.

buranın haricinde benim bildiğim birde izmir gaziemir tarafında bir yer var. gidip görmedim ancak giden arkadaşlarım daha çok parkdan bozma bir yer olduğunu ve şehirin içinde kaldığından pek birşeye benzemediğini söylüyordu.

daha çok kamp alanı için izmir kamp ve karavan derneğinin web sitesini veriyorum burdan izmire geleceğiniz izmirden döneceğiniz güzergahlardaki kamp alanlarını ayrıntılı olarak bilgisayarınıza indirebilir aklınıza yatan yerleri not alabilirsiniz

http://izmirkampvekaravandernegi.com/kamp-alanlari.html

bunların dışında eğer şehir içinde bir yerde kalmak isterseniz de izmir öğretmenler evinin yeri var hemde bizim evede yakın geceliği çok pahalı olacağını düşünmüyorum. kalmak isterseniz bi ara uğrar gecelik ne kadar olduğunu ve fiyata nelerin dahil olduğunu ayrıntılı öğrenirim

buraları çok seveceğinize eminim. tekrar hayırlı yolculuklar dilerim. mesajınızı bekliyor olacağım

tekrar tekrar teşekkürler karagöl güzel bi yer resimlerindende anladığım kadarıyla cennetten bi parçada denilebilir. ama sanırım o yollarda riske girmiycem sanırım bu motorla ama seneye cc
    büyütünce gideceğim yerler listesine ekledim kardeş. ilgin alakan için çok sağolasın
    [B][I][COLOR="#FF0000"][/COLOR][/I][/B]Gelirken Ne Getirilir ki? Giderken Ne Götürülür?

Gökbörü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikletin sağlam bir bakımını yap yola çık hiçbirşey olmaz. her bir saate mola ver yeter... 170 km hiç problemsiz yol yaptım dert etme

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    <iframe width="640" height="480" yanlış oldu pardon

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:38 ----------

[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

artçı olacak arkadaşımla uzun konuşmalar sonucu çizdiğimiz rota ve planı

8 haziran cuma
    17:30 - feribot ile mudanya (yolculuk süresi 90 dk.)
    19:00 - mudanya ya varış
    - mudanya - bandırma yola devam (118 km)
    21.00 - bandırmaya varış
    - gece camping
    9 haziran cumartesi
    08:00 - bandırma - çanakkale (166 km)
    12:00 - çanakkale ye tahmini varış
    - 2 saat mola
    14:00 - çanakkale - altınoluk (107 km)
    16:00 - altınoluk a varış
    - gezme tozma ve gece camping
    10 haziran pazar
    08:00 - altınoluk - ayvalık (73 km)
    10:00 - ayvalık a varış
    - 2 saat mola
    12:00 - ayvalık - foça (127 km)
    14:30 - foçaya varış (tekrar uzun bi mola)
    17:00 - foça - bornova (68 km)
    18:30 - bornova ya varış
    - arkadaşlarla buluşma
    - serviste motora genel bi bakım
    - gece arkadaşların evinde yatış
    11 haziran pazartesi
    - izmir turu
    - gece yine izmir de konaklamaya devam
    12 haziran salı
    08:00 - izmir - muğla (207 km )
    13:00 - muğla ya varış
    - tam gün dinlenme
    - akşam arkadaşlarla eğlenme
    - arkadaşların evde yatmaya devam
    13 haziran çarşamba
    08:00 - muğla - fethiye (121 km)
    11:00 - fethiye varış
    - kızgın kumlardan serin sulara ölüdeniz sefası
    - akşam arkadaşlarda misafir olmaya devam
    14 haziran perşembe
    08:00 - fethiye - antalya (200 km)
    14:00 - antalya ya varış
    - antalya şehir turu
    - deniz sefasına devam
    - burda da arkadaşlar var ama gece camping de olabilir
    15 haziran cuma
    08:00 - antalya fethiye (200 km)
    14:00 - fethiye ye varış
    - gezip tozmaca ve denize devam
    - arkadaşlar kovmazsa artık gece yine misafiriz
    16 haziran cumartesi
    10:00 - fethiye - muğla (121 km)
    13:00 - muğla ya varış
    - muğla da eğlenmeye ve dinlenmeye devam
    - gece yatış
    17 haziran pazar
    - muğla - istanbul (762 km)
    - ama bu sefer gaz açmak yok otobüsle ))
    [B][I][COLOR="#FF0000"][/COLOR][/I][/B]Gelirken Ne Getirilir ki? Giderken Ne Götürülür?

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Geç çıkıyosunuz yollara öğle vakti 2 kişi yürümez o çinli. 6'da çıksanız yola daha rahat edersiniz. Bide dönüşe otobüsle yazmışsınız oldu mu bu şimdi

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    muğlaya getmişken marmaris bu aylarda görülmemi hiç
    Mustafa Kemal Atatürk

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi rotada en önemli gördüğüm bir nokta var

izmirden aydına giderken tire veya kuşadasını tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim

Tireden geçerseniz müthis bir tire köftesiyle bol yeşillikli mistik çay bahçelerini kaçırmamış olursunuz

Kuşadasından geçersenizde güzel mi güzel kumsallardan ve berrak bir denizden vazgecmemis olursunuz

Direk aydından yoluna devam edersen buraları görmeden döndüğün için pişman olursun söylemedi deme

Birde antalyada gazipaşaya gitmenizi öneririm çok sakin ve bakir bir tatil beldesidir yöre halkıda gayet iyi niyetli insanlar. Ayrıca yaylalarına dağlarına motosikletle çıkmakda ayrı bir güzeldir

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    eğer mudanya ya kadar feribotla gelecekseniz biletinizi şimdiden alın çünkü dinamik fiyat sistami olduğundan araç biletleri azaldıkça fiyatları artıyo haberiniz olsun...
    KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
    NE MAKAM KALICI NE HEVES,
    ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    bilgi veren tüm herkese teşekkürler . tabi şimdi acemilikte var o nedenle yazdığınız bütün tavsiyelere ayak uydurmaya elimden geldiğince çalışacağım ama zaman kısıtlı bende baya bi yorulcam
    ama tekrar dan Allah izin verirse yola çıkmadan sizin tavsiyelerinizle yeni bi yol haritası çıkarmak farz oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

valla aynen marmaris ede bi kaçamak yapmak lazım geçtiğimiz yaz ve ondan önceki yaz arabayla çıkmıştık gezdim hep oraları ama bi daha gitmek te gerek yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geç çıkıyosunuz yollara öğle vakti 2 kişi yürümez o çinli. 6'da çıksanız yola daha rahat edersiniz. Bide dönüşe otobüsle yazmışsınız oldu mu bu şimdi
    ustam ben kalkarım 6 da çıkarım yolada benim artçı arkadaş ben 6 da kalksam onu kaldırmam hazırlanmamız 2 saati bulur o nedenle hep 8 olarak hesapladım. bu arada dönüşü otobüsle yapçam
    olmadı dediğin gibi ama gelince iş başı yap perte çıkarım yaw

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

[/COLOR]
    Alıntı eray_uluyazı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer mudanya ya kadar feribotla gelecekseniz biletinizi şimdiden alın çünkü dinamik fiyat sistami olduğundan araç biletleri azaldıkça fiyatları artıyo haberiniz olsun...
    sağolasın usta baktım zati dediğin gibi her tarih başka bi fiyat veriyo hatta saatler arasında bile fiyat oynuyo

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    seri motoralrdır bence gidersin inşallah sorun yaşamadan dönersin ama. gezi fotoları yayınlamassan .iyi dileklerimi geri çekerim...

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    Alıntı mezit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seri motoralrdır bence gidersin inşallah sorun yaşamadan dönersin ama. gezi fotoları yayınlamassan .iyi dileklerimi geri çekerim...

abi yanıma alacaklarım listesinin en başında fotoğraf makinası var zati motorla ilk uzun yolum ölümsüzleştirmek gerek

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı Asian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi yanıma alacaklarım listesinin en başında fotoğraf makinası var zati motorla ilk uzun yolum ölümsüzleştirmek gerek
    hadi bakalım hayırlı yolculuklar..size..

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    evet millet. yolculuğa sayılı günler kaldı. 9 haziran-20 haziran tarihleri arası iznimi aldım. 9 haziran 07:30 yenikapı-mudanya feribot biletleride tamamdır. Allah'ın izniyle cumartesi sabah bu adam
    kaçar.Allah yolumuzu açık etsin...

Motosikleti
    Yamaha Ybr 2012 esd :)
    Hadi bakalım belliyoz fotolarıda

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    İyi cesaret valla, keşke önce bi tekirdağ yapıp aynı gün dönüp motorun tepkisini ölçseydiniz artçılı olarak tabiki. çok rahat bi yol, duble yol ve çoğu yerde emniyet şeridi normal şerit kadar geniş.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Yol cok iyii fakat motor gidermi giderde siz gidermisiniz
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Ben 40-45 gün önce baba yadigarı 150 cc çinli scooter ile İzmir-Bodrum-İzmir yaptım. Eve varmaya 3-5 km kala motor stop etti. Egzantrik zinciri kopmuş. O sinirle motoru tümden indirdim. Egzantrik zincirini değiştirdim. Piston-segman çok ucuzdu elim değmişken onları da değiştirdim. Kayış kopmak üzereydi, yeniledim. Dün itibariyle motoru yeniden faal ettim. Hafif bir krank sesi geliyor rölantide ama motoru yeniden indirmeye ne mecalim ne de zamanım. Çarşamba yeni bir yolculuk planım var. İzmir-Marmaris yapıp geri geleceğim. Yalnız bu sefer Aydın'a kadar otobandan gitmeyi planlıyorum. Biraz tırsıyorum otobandan gitmeye ama heyecan işte

Egzantrik zinciri nasıl mı koptu ? Ben yol elverdiğince 100-110 km ile girmeye çalışmıştım. Biraz fazla sıkıştırdığımı sonradan anladım. Motosikletin sürat saatinin rengi güneşten hafif solmuş. Meğer 85 km.de kırmızıya giriyormuş. E ben tabi habire 100-110 elimize aldık motoru Bu sefer söz verdim kendime maksimum 80 ile gidip sürüşün keyfini çıkaracağım.

Bu arada kayışı internetten almıştım. Adamlar 835 yerine 848 yollamışlar. Ben de uğraşmayayım diye onu taktım ama motosikletin çekişi çok hoşuma gitmedi. Sanırım kayış uzun geldi.

Uzun lafın kısası her türlü motorla her yere gidilir. Motosikletinizi çok sıkıştırmadan 70-80 km. ile yavaş yavaş gidin. Maksat yolda olmak, bir yere varmak değil...
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    walla giriştik bi işe Allah'ın izin verdiğince elimizden geldiğince yapacaz bişeyler
    kayış-yağ-hava filtresi-buji değişti usta da ii bi kontrol etti motoru bakalım umarım bi problem yaşamayız
    yolu km lere böldük zaten yapacağımız en uzun km mudanya-bandırma arası 118 km geri kalan geze geze gideceğimiz yerler arası mesafeler hep 50-60 km'lik mesafeler.
    Çanakkale de bi kamp buldum sun-san camping güzel bi yere benziyo 1 gün orda kalıcaz.
    hızımı 70-80 km olarak tutucam hedef 3 günde muğlaya varmak ama baktım yorulduk yada motor yoruldu 4-5 güne de yayabilirim maksat gezmek olsun
    Hadi hayırlısı...

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)