Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çinli ile 900 km / Yol Yardım

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    RTR 150
    +su
    +yiyecek
    +yol ve hava durumu

ben olsam lastik tamir kiti yerine pompa ve tekeri sökecek anahtar alırım
    zira tamir kiti tekeri mahvediyor acil durumlarda kullanılmasında fayda var
    zaten hiçbir tecrübeli motorucu yolda lastik tamir etmek için uğraşmaz (en azından ben uğraşamam :-)
    pompayla şişirip en yakın tamirciye gider ya da tekeri söker başka bir araçla gider tamir ettirir yerine takar

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

Alıntı Asian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ? Zincir yağı
    ? Lastik basınç ölçer,
    ? Motor kilidi (Zincir, Disk),
    ? Çok amaçlı çakı,
    ? Kask torbası
    ?Eldiven (+yedek),
    ? Japon yapıştırıcı,
    ?Not defteri,
    ?Şampuan,
    ?Diş fırçası, Macun,
    ?Kolonyalı Mendil,
    ?Güneş kremi,
    ?Koltukaltı Stick Deo,
    ?Cımbız, çengelli iğne,
    ?Fotoğraf makinesi,
    ?Flash bellek,
    ?Sinek ilacı,
    ?Kirli torbası
    ?MP 3
    ?Havlu,
    ?Mayo (+yedek),
    ?Terlik/sandalet,
    ?Spor ayakkabı,
    ?T-shirt vb.,
    ?İç çamaşırı,
    ?Güneş gözlüğü,
    ?Şapka
    ?Bermuda şort,
    ?Çorap,
    ?Yazlık pantolon
    ?Deniz gözlüğü
    ?Deniz için kulak tıkacı
    kısacası
    ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    geri dönüş yolunda ise erken çıkma...güneş sana karşı olacağı için biraz zorlanabilirsin...saat 10 gibi yola çıkarsan daha faydalı olur...
    kolay ulaşabileceğin yerde de bir adet kesici alet olsun...ekmek bıçağı gibin
    belki yolda öküz möküz devirirsin hiç belli olmaz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    RTR 150
    bi keresinde uzun yolda koca karıyla köpee çarpdıydım
    demek ki neymiş bilmediğin yolda hız yapma :D

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Kardeş benim sana tek büyük tavsiyem sağ şeridi mümkün olduğu kadar kullanma.
    Sağ şeridi genelde ağır araçlar kullandığı için asfalt bozuk oluyor.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Kendime güvenim geldi arkadaşlar. Ilgilendiğiz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bütün yorumları dikkate alarak yola çıkacağım. Aklıma gelmeyen malzemeleri birkaç tanesi hariç tamamladım. Sayenizde daha güvenli ve içim rahat yola çıkacağım. Artık yolculuk gününü beklemek kalıyor geriye. Şimdiden heyecanlanmaya başladım.

Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    150 mc ile 60 bın kılometre yapanlar var
    tedbir amaçlı yanına birşeyler almanda fayda var tabi, motorunda bakımlıysa deil ankara fizana bile gidersin.

Bol bol resim beklıyoruz iyi yolculuklar
    Ben jack'in kalın bağırsağıyım..

serdar60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Ysn17
    Bizde geçen pazar günü çinli 100 cc cub le 260 km yol yaptık üstelik 2 kişi yolculuğumuz 9 saat sürdü.
    Mümkünse tek başınıza yola çıkmayın, sizin gibi biri daha motosikletli olsun yanınızda. Tekerlek patlar yaparsınız, ama motosiklet motor arızasında ne yapacağınızı şaşırırsınız.

ne yaptınız kardeş? motoru iterek mi götürdünüz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

Alıntı beyazit60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında benim korktuğum şey yola konsantre olmuş 80-90 giderken yanımdan son sürat geçen arabalar. Aynadan da görünmüyorlar birden geçince bütün konsantrem bozuluyor. Sabah sakinlikte biraz süratli gidip trafiğe yakalanmadan gidebildiğim yere kadar giderim. Çorumu geçince tempoyu düşürüz 90la devam ederim diye düşünüyorum. Bu arada kamyoncular gerçekten sıkıntı çoğu yol vermiyor iplemiyor motorcuları
    bence çinli hikayelerini birakalım artık. benim de 250 cc çinli bir motosikletim var. 7 saatte toplam 1 saat mola ile Tokat'tan Kayseri'ye gidip geri geldim. 600 km lik bir yol demek bu. ne zincir yağına ihtiyacım oldu ne lastik aparatına ne de başka birşeye. yine de işi garantiye almak lazım. o yüzden bulunsun tabi. benim yanımda sadece çekici numarası vardı sadece bu çinli ankaraya gidip gelemez diyenler için söylüyorum. bakımını yaptırıyorsan hiç bir sorun çıkmaz. sen motora bakarsan motorda sana bakar.

yorumların genelini okudum. bir arkadaş bol bol mola ver demiş. tamamen haklı, bence bol bol mola verip dinlenmelisin. zaten vibrasyon en üst seviye de olacak diye düşünüyorum. böyle uzun bir yolda dikkatinin dağılmaması lazım. bu yazdıklarından dolayı çok tecrüben olmadığını anlıyorum. araçları geçmeye çalışmana gerek yok. 1 saat geç ulaş, sadece akıllı sür diyebilirim. tarihe baktım. bana biraz ters bir zaman. uygun olsaydı, tokatta oturuyorum ve ankaralıyım. sana benim çinliyle eşlik ederdim. şimdiden yolun açık olsun.

(çekici numarasını unutma )

shooteronur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tekrar mcx ile döndük hayata
    made in P.R.C.
    artık çinli demeyin alınıyor küçük çinli dostlarımız :D
    motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı shooteronur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    made in P.R.C.
    artık çinli demeyin alınıyor küçük çinli dostlarımız :D
    alınanlar üzerinde kocaman made in channa veya made in p.r.c yazan honda ve yamaha kullanıcıları nedense. Hemen motorlarına çin malı denildimi zıplıyolar neymiş, honda,yamaha çindede üretse kaliteden ödün vermezmiş. Görüyoruz yani. Kör değiliz. Özellikle bu işin mokunu çıkaran honda.

Motosikleti
    Sym joymax250i
    Alıntı serdar60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ysn17
    Bizde geçen pazar günü çinli 100 cc cub le 260 km yol yaptık üstelik 2 kişi yolculuğumuz 9 saat sürdü.
    Mümkünse tek başınıza yola çıkmayın, sizin gibi biri daha motosikletli olsun yanınızda. Tekerlek patlar yaparsınız, ama motosiklet motor arızasında ne yapacağınızı şaşırırsınız.

ne yaptınız kardeş? motoru iterek mi götürdünüz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------

bence çinli hikayelerini birakalım artık. benim de 250 cc çinli bir motosikletim var. 7 saatte toplam 1 saat mola ile Tokat'tan Kayseri'ye gidip geri geldim. 600 km lik bir yol demek bu. ne zincir yağına ihtiyacım oldu ne lastik aparatına ne de başka birşeye. yine de işi garantiye almak lazım. o yüzden bulunsun tabi. benim yanımda sadece çekici numarası vardı sadece bu çinli ankaraya gidip gelemez diyenler için söylüyorum. bakımını yaptırıyorsan hiç bir sorun çıkmaz. sen motora bakarsan motorda sana bakar.

yorumların genelini okudum. bir arkadaş bol bol mola ver demiş. tamamen haklı, bence bol bol mola verip dinlenmelisin. zaten vibrasyon en üst seviye de olacak diye düşünüyorum. böyle uzun bir yolda dikkatinin dağılmaması lazım. bu yazdıklarından dolayı çok tecrüben olmadığını anlıyorum. araçları geçmeye çalışmana gerek yok. 1 saat geç ulaş, sadece akıllı sür diyebilirim. tarihe baktım. bana biraz ters bir zaman. uygun olsaydı, tokatta oturuyorum ve ankaralıyım. sana benim çinliyle eşlik ederdim. şimdiden yolun açık olsun.

(çekici numarasını unutma )
    Açıkcası motoruma çok güveniyorum. Titreşim en son hızda bile yok denilecek kadar az. Hatta ybr kullandım daha fazla titreşim vardı. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kim bilir bir gün beraber gideriz ankaraya.
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Açıkcası motoruma çok güveniyorum. Titreşim en son hızda bile yok denilecek kadar az. Hatta ybr kullandım daha fazla titreşim vardı. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kim bilir bir gün beraber gideriz ankaraya.
    Ybr de titresim :S Anlamadım
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    hayırlı yolculuklar güle güle git güle güle gel gerekenler fazlasıyla yazılmış çorbada benimde tuzum olsun aceleci ruhunu kenarıya bırak ,şu saatte oraya varmam gerek gibi , gereksiz düşüncelerini bırak, motoruna diğer araçlarla tempoya gireyim saplantılarından vazgeç,

çin malı deyip geçmeyin motorları o kadarda kötü değildir inşallah olmaz olursa seni yolda bırakabilecek etkenler, lastik patlaması, zincir kopması olabilir , kolay kolay motorundan sıkıntı vermez , fazla sıkıştırmadığın sürece ,

motor,zincir,lastik , bakımlarını yap ve motorunda bakımlıysa 900 değil 1900 km bile gidersin yeterki acele etme termos işi güzelmiş 80-100 km de bir güzel durakla tabiatın ,güzelliklerinin tadını çıkar çayını kahveni iç sonra ver kırbacı

bol bol resim bekliyoruz , güzel bir konu başlığı bekliyoruz kiiiii 900 km ye yakışır bir şey olsun

allah tekerine iniş takımlarına zeval vermesin dostum , alçaktan uç biliyorsun insanın yedek parçası yok

hayırlı yolculuklar. selametle
    makseli, sessizsakin, ozgurakman ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    22 Mayısta Tokat'tan yola çıkıp Ankara'ya gidip bir gece kalıp geri döneceğim. Mondial 150 mc-x marka motorumla yaklaşık 900 km yol yapacağım. Arkadaşlar yolum fazla engebeli ve yorucu değil komple asfalt. İlk defa tek seferde bu kadar uzun yol gideceğim. Yola çıkmadan yanıma almam gereken malzemeler neler? Trafik kuralları dışında yolda dikkat etmem gereken şeyler neler? Tecrübeli arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.
    Haziran ayının başında yaklaşık 2000 km.sürecek bir tura çıkacağım benim MC ile.Mondialin hemen her kasabada yetkili servisi var.Bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.Sadece lastik konusunda sıkıntı olabilir.Lastiklerin dubleks olduğu halde,sen yinede yanına 18 cant ebadında bir iç lastik al.Lastikte bir yarılma falan olursa bu iç lastiği taktırır ve yoluna devam edersin.
    Yaklaşık 2 senedir Mondia MC kullanıyorum,hiç yolda bırakmadı.Yanlız zincirini oringli bir zincir ile değiştirirsen iyi olur.Benim orjinal zincir 3000 km.de kopmuştu.
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

Motosikleti
    Sym joymax250i
    Sabah yataktan çıktığım andan itibaren kare kare çekip sizlerle paylaşacağım inşallah. Acelem yok yarış yapmayı sevmem motorum bakımlı henüz 2000 km de 2 defa yağını değiştirdim. Rodajını düzgün bi şekilde yaptım çok zorlamadım. Zincirimi hiç yağsız bırakmam yolda koparsa zaten değiştirebilir miyim yedek zincir alsam mı kararsız kaldım. Lastik patlaması için de internetten uzun süredir araştırdığım lastik köpüğü aldım. Kullananlar çok memnun 3 aydır tamirciye gitmeyen var. Hem gezi hem yolculuk ikisi bir arada olacak.
    piyanist_irf bunu beğendi.

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    Para varsa sıkıntı yok yolda kalırsan kamyonet kiralarsın
    www.erkakurye.com

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    afrikayı boydan boya dümdüz geçicem dememiş tokat'tan ankara'ya gidicem demiş sadece :D

evhamla yola çıkarsan başına herşey gelir. lastiği şişiren şu tüplerden at çantaya, lastiklerin durumu iyi, motorun bakımı yerindeyse, yüksek devirlere zorlamadan uslu uslu git gideceğin yere. değil 900 km, 3000 km de gidersin...

tamam çinli motorlar dandik de, o kadar da değil yahu ... yüksek devirlerde titreşim arttığı için, gevşemeyi önleyen kimyasallar kullanmamışsa vidalar gevşer sürekli. bu genel geçer bir durumdur. honda'da da olur. çinlilerde çok daha fazla oluyor sadece...
    Burada 900 km mesafe kısa bir mesafedir, düşüncesi bir kere yanlış!

Yani neye göre kısa ve bu hangi tecrübe ve bilgiyle söylenmektedir? Pekçok kişi bunu söylemiş. Altında dünyanın en iyi motoru bile olsa sonuçta 125, 150 gibi motorlarla bu mesafe oldukça uzundur. " Efendim filan çılgın 100 lük scooterle bunun iki katını katetmişmiş" bu bizi bağlamaz.

Bırak 900 km yi, bozuk bir yolda veya yoğun rüzgar alan bir yolda, yada tır kamyon trafiğinin yoğun olduğu dar bir yolda... 50km yi 50 defa hayati tehlikeye giripte geçmiş ecel terleri dökmüş biri olarak yazıyorum bunu.

Evet... henüz çin motorlarıyla bu yollara gidilemez. Giden gider de biz doğrusunu söylemekle mükellefiz. Hem de çin ve 150 cc ile 900 km fikrini... yolu bilmeyen tecrübesi olmayan birine tavsiye etmenin sorumluluğu büyüktür.

Bakın tekrar ediyorum; Dünyanın en iyi motoru bile olsa düşük ss motorlarla bu yollara çıkmayın! Anlatmak istediğim bu.

Çünkü, Allah kaza bela vermesin, normal gidip gelsen de büyük çile ve korku yaşıyorsun yollarda. Değmez yani. Bin otobüse adam gibi git derim...

Motosikleti
    Sym joymax250i
    Otobüs mü? Gitmeye kaldıktan sonra 2000 model ford focus var altımda cc o kadar önemli değil sonuçta GSXR 1300 de olsa altımda 90-100 gideceğim birazda gezi maksatlı olduğu için dura dinlene yiye içe gideceğim Tecrübe olarak 4 motosiklet geçti elimden ortalama 10 bin km motor üstündeydim sadece tek seferde ilk defa bu kadar yol katedecem.

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada 900 km mesafe kısa bir mesafedir, düşüncesi bir kere yanlış!

Yani neye göre kısa ve bu hangi tecrübe ve bilgiyle söylenmektedir? Pekçok kişi bunu söylemiş. Altında dünyanın en iyi motoru bile olsa sonuçta 125, 150 gibi motorlarla bu mesafe oldukça uzundur. " Efendim filan çılgın 100 lük scooterle bunun iki katını katetmişmiş" bu bizi bağlamaz.

Bırak 900 km yi, bozuk bir yolda veya yoğun rüzgar alan bir yolda, yada tır kamyon trafiğinin yoğun olduğu dar bir yolda... 50km yi 50 defa hayati tehlikeye giripte geçmiş ecel terleri dökmüş biri olarak yazıyorum bunu.

Evet... henüz çin motorlarıyla bu yollara gidilemez. Giden gider de biz doğrusunu söylemekle mükellefiz. Hem de çin ve 150 cc ile 900 km fikrini... yolu bilmeyen tecrübesi olmayan birine tavsiye etmenin sorumluluğu büyüktür.

Bakın tekrar ediyorum; Dünyanın en iyi motoru bile olsa düşük ss motorlarla bu yollara çıkmayın! Anlatmak istediğim bu.

Çünkü, Allah kaza bela vermesin, normal gidip gelsen de büyük çile ve korku yaşıyorsun yollarda. Değmez yani. Bin otobüse adam gibi git derim...
    mustafa hocam doğru dersin lakin , o zaman hiçkimse motosikletiyle özgürlüğün tadını çıkaramasın yada çıkarmasın demek istiyorsun anladığım kadarıyla , sen yolda kalmış çok daralmış olabilirsin, bende çok kaldım , hatta hayabusayla kocaman heybetli tur motorlarıda yolda kalmış olabilir , makina bu sonuçta grank kolundaki çatlağı feriştahı olsa göremez değil ustası

iş o ki olmaya görsün , en azından arkladaşın çooookkk büyük bir avantajı var motorunu yolun kenarına yatırıp atlayıp otobüse gelebilir yada lastikçinin birine , yada bir benzinlik önüne çekip otobüsle vs. başka bir taşıtla yoluna devam edebilir , peki motoruna 40-50 bin lira para saymış adam ne yapacak ? allahın dağında kaldı ?

bu aşamada en doğru söz kanımca yolda ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilir nelere ihtiyaç duyabilir arkadaş onlar hakkında yardım istemiş , ben 900 km yola gideceğim, gidebilirmiyim diye izin istememiş bu konuya yoğunlaşırsan konunun özünü daha iyi anlayacağından eminim

öte yandan kurmuş olduğun son cümleni çok beğendim (Allah kaza bela vermesin, normal gidip gelsen de büyük çile ve korku yaşıyorsun yollarda.) doğrudur ve bu cümleye vereceğim cevapta şudur

insan oğlunun yaşamının kopması bir pamuk ipliğinden daha hassas tır, kimin , ne zaman nerede ve nasıl gideceğini kimse bilemez o korkuyu motosikletimle geziye çıktığımda yaşamaktan ziyade günlük sosyal yaşamda karşıdan karşıya geçerkende yaşamıyormuyuz ?

senin demene göre motosikletede binmeyelim o zaman ohoooooo bu iş beni aşar arkadaş saygılar sunarım
    beyazit60 bunu beğendi.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Otobüs mü? Gitmeye kaldıktan sonra 2000 model ford focus var altımda cc o kadar önemli değil sonuçta GSXR 1300 de olsa altımda 90-100 gideceğim birazda gezi maksatlı olduğu için dura dinlene yiye içe gideceğim Tecrübe olarak 4 motosiklet geçti elimden ortalama 10 bin km motor üstündeydim sadece tek seferde ilk defa bu kadar yol katedecem.
    Düşük ssler şehir içinde ideal şehir dışında ise kullanımı yanlış motorlardır. Araba veya otobüste hiç anlamayamıyacağın faktörler var. Çok defalar yaşadığım için buradaki çok kişinin aksine sana gerçeği söylüyorum.

Sana burada bol keseden tavsiyede bulunanlara bir sor bakalım, şehir dışında boş arazinin ortasında 150 sslik motorla yoğun rüzgar altında tırların kamyonların cirit attığı bir yolda motor sürmüşler mi? İnan arabaya hiç benzemez. Bak, bursa karacabey yolunda başıma geldi, yağ gibi otoyol gibi süper bir yoldan bahsediyorum. Üstelik geniş bir yol. Sağ şeritten giderken bir rüzgar vuruyor, yanından bir de 120 le otobüs geçiyor, motor öyle bir savruluyor ki anlatamam sana. 40 tan 60 a çıkıyor sonra savrulup hızını 40 a düşürmek zorunda kalıyorsun. O 30 kilometre, burada " 900 km de mesafe mi? " diyenlerin yaşadığı bir tecrübe değildir, yaşasalar böyle konuşmazlardı. 30 km böyle şartlarda ölümcül olup 3000 kmye bedel olabilir. Bir de bu durumda ıslak yol ve yağmur gibi faktörler devreye giremez mi? İnan bana yollarda herşey oluyor.

Benim anlatmak istediğim kendi tecrübelerimdir burada, bu yolları 150 ss ile geçmeyi hafife alanlar sana yalan söylüyorlar. Ben doğru tavsiyede bulunuyorum. Çıkma derim. Ha, sen çıkarsın inşallahta en uygun şartlarda gider gelirsin. Ama burada tavsiyede bulunanlar sana gerçeği ve kötü şartları olumsuz yönleri de ifade etmeliler bence... Herkes toz pembe bir manzara çizmiş ki böyle birşey yok yani...

Motosikleti
    Sym joymax250i
    Arkadaşlar 22 mayısta Allahtan bi sebep çıkmadığı müddet(Kar yağışı/motorumun çalınması/hastalık vs.) sabah 6 civarında yola çıkmış olacağım. Az önce birkaç kare fotoğrafını çektim. İşte yola çıkacağım motor bu.
    [IMG][/IMG]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)