Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorla Yurtdışı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CBR250R
    Arkadaşlar,

Motorla yurtdışı yapmak istiyorum. Triptik ve sigorta meselesini bir türlü hallederim. Ama vizesiz bir ülkeye gitmek istiyorum. Muhtemelen bu ülke arnavutluk olacak ama Arnavutluğa deniz yoluyla motoru nasıl götürebilirim? Bu konuda bilgisi olan birisi var mı acaba ? Veya deniz yoluyla motoru hangi ülkelere götürebilirim ? Bu konuda bir site veya telefon bilen var mı acaba ?
    Babama söylemeyin. O, benim motorum yok sanıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

hiçbiri hakkında malumatım yok...sadece hayırlı yolculuklar dilemek istedim...
    gittikten sonra ayrıntılı bir gezi raporu hazırlarsanız herkez yararlanır...yolunuz açık olsun...

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    benimde pek fikrim yok fakat kendi iyiliğin için arnavutluğa gitceksen bilen sana yakın biriyle git güzel bir gezi olur işallah
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum TR vatandaşı olarak bu işlere girme. hem astarı yüzünden pahalıya girer hem de pasaport yüzünden birsürü sorunla karşılaşabilirsin.
    asıl ülkeye varana kadar geçtiğin her ülkeden transit vizesi alman gerekir.
    e senin bir asıl ülke vizen yok ve ara ülkelere transit vizesi de alamzsın. amacın tur dolaşmak bunun da özel vizesi var ki alana kadar hal oluyorsun sağlık sigortasından tut da motosiklet federasyonu onayına kadar saçmalayabiliyorlar. yunanistan bulgaristan kıllığına vermiyor hatta diğer avrupa ülkeleri de vermiyor. gelecen kalacan kaçak yaşayacan diye ilk bahaneleri vs.
    TR vatandaşı öle motoruna binip dünya turu yapamıyor ne yazık ki. daha bulgaristan sınırını bile geçemiyorsun afedersin.
    Denizyolu ile motoru nakledeceğin paraya git o ülkeye motor kirala bey gibi gez.
    Bodyguard-cB bunu beğendi.

Okur_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr250r
    hiç uğraşmayın, yalandan bir otel rezervasyonuyla Polonya vizesi alın. schengen olacağı için istediğiniz bir çok Avrupa ülkesine gidebilirsiniz. ha illa arnavutluk dıyorsanız İzmir limanını bir araştırın deniz yolu için.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Gez canım türkiyemi bırak yurt dısını
    Bodyguard-cB, kurubuz ve Biyturs_OnSr bunu beğendiler.
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Motosikleti
    Kawasaki 250R
    bence de bu işe girme bir macera olur ama yolda sıkıntıya girersin.

Ege, Akdeniz o bölgelere doğru gez hem paranı vizeye dağıtcağına keyifli keyifli tatil yaparsın
    [B][COLOR="#800080"]]nice-design.berk@hotmail.com
    Her türlü web sitesi yapılır[/COLOR][/B]

songiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Bunun pek kolay bir yöntemi yok. Ayrıca Arnavutluk da o kadar enteresan bir yer değil.

Bunun en olur yöntemi Çeşme ile Dubrovnik arasında feribot olup olmadığına bakmak. Bildiğim kadarıyla yok. Olsa bile çok ucuz olduğu söylenemez. Bu işin en olur şekli, Yunanistan vizesi alıp, Yunanistan üzerinden gitmek. Ancak Yunanistan, kesinlikle uluslararası sürücü ehliyeti istiyor. Bu da ekstra masraf demek. Ancak en mümkün ve ekonomik olan yöntem bu ne yazık ki.

Diğer bir yöntem de, gittiğiniz yerden motosiklet kiralamak. Ancak bu Arnavutluk'ta mümkün olur mu bilmiyorum. Olsa bile günlüğü 80 - 90 Avro'dan daha ucuza kiralama yapmak mümkün olmuyor genelde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum TR vatandaşı olarak bu işlere girme. hem astarı yüzünden pahalıya girer hem de pasaport yüzünden birsürü sorunla karşılaşabilirsin.
    e senin bir asıl ülke vizen yok ve ara ülkelere transit vizesi de alamzsın. amacın tur dolaşmak bunun da özel vizesi var ki alana kadar hal oluyorsun sağlık sigortasından tut da motosiklet federasyonu onayına kadar saçmalayabiliyorlar. yunanistan bulgaristan kıllığına vermiyor hatta diğer avrupa ülkeleri de vermiyor. gelecen kalacan kaçak yaşayacan diye ilk bahaneleri vs.
    TR vatandaşı öle motoruna binip dünya turu yapamıyor ne yazık ki. daha bulgaristan sınırını bile geçemiyorsun afedersin.
    Denizyolu ile motoru nakledeceğin paraya git o ülkeye motor kirala bey gibi gez.
    Bu pek doğru değil. Eğer tüm evraklarınız tamsa, en fazla bir hafta içinde tüm bu işlemler halloluyor. Yunanistan'ın da Bulgaristan'ın da motorculara karşı bir garezi yok. Her yıl bir sürü motorcu bu ülkelere gidiyor.
    http://www.motorla.co

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Bursada bir motorcu grubu vardı diye biliyorum. Belki aralarına istanbul ankara izmirden de insanlar katılıyordur. Heryıl orta ve doğu avrupayı gezip rusyaya gidiyorlardı, sonra da karstan Türkiyeye giriş yapıyorlardı sanırım. Vize filan değil de asıl sorun tek kişi gitmen olur bence. Bırak yabancı bir ülkeyi, Türkiyeyi bile tek başına gezmeye kalkma!

Ayrıca bu işe girişen insanlar planlı proğramlı gidiyorlar. Mola verecekleri yerler, kalacakları yerler bellidir. Adamlar on onbeş kişi çıkıyorlar. Hepsi bu işin uzmanı olup altlarında ona göre motorlar var. Böyle bir grupla bağlantı kur. Tek başına gitmeyi aklından çıkar bence...
    Biyturs_OnSr bunu beğendi.

Motosikleti
    hyosung karion rt 125
    aman trafik polislerine dikkat. kiralık arabayla arnavutluktan geçerken polis durdurdu; farlar yanmıyor,, emniyet kemeri takılı değil, hız sınırını da aştın çok para çok dedi ve 8 TL rüşvet ile kurtuldum arnavutluk çorak bir ülke eğer bekleyenin yoksa. ve de avrupanın teksası diyebilirim. bir de motor olunca tek kişi gitmek zor gerçekten. bende de benzer planlar var. polonya gibi bi ülkeden schengen vizesi alıp 2 haftada gezilebilecek kadar çok avrupa ülkesi gezmek benim plan. vizeden ben de nefret ederim ama konu motorla avrupa olunca vize kaçınılmaz maaselef..

Çevremde Yunanistan'dan 6 aylık-yıllık schengen alan tanıdıklarım var.
    Motosiklet gezileri, kampçılık için falan.
    Günübirlik ya da hafta sonu Yunanistan yapıyorlar.
    Sigortalı bir işin, ortalama bir gelirin varsa düşündüğün kadar zor değil schengen.
    İlkinde kısa süreli, tekrarında daha uzun dönemler için veriyorlar.
    Evrakların (Pasaport, vize, triptik, uluslararası ehliyet) maliyetinin ilk seferde biraz tuzlu geleceği kesin ama.

Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı TATLIHIZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gez canım türkiyemi bırak yurt dısını

İkiniz de önyargılı davranmışsınız sanki biraz.
    Düşündüğünüz kadar zor değil bu işler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    şu başlık daha önce açılmıştı,günceldir
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...osedurler.html

Arkadaşlar benim yeşil pasaportum var her ülkeye vize almadan girebiliyorum motorum ile yurt dışına çıkmak için ne lazım konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

yanakadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800 2008
    Alıntı kartalisbaki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim yeşil pasaportum var her ülkeye vize almadan girebiliyorum motorum ile yurt dışına çıkmak için ne lazım konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
    Hortalatayım konuyu benimde yeşil var nasıl olacak*

bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yesili olanlar, turing'den sigorta yaptirip(15 gunluk 50 kusur euro - sair sigorta vb yapinca oluyor mu sormak lazim) cikiyorsunuz baska bi seye gerek yok. Yunanistan'a ehliyetler yenilenene kadar uluslararasi ehliyet belgesi gibi bi sey aliyorsunuz yine turingden. Bosverin bi suru para, bekleyin ehliyetler yenilenince gidersiniz yunanistana :D Diger ulkeler bunu istemiyor sigorta yeterli, ayrica moto sizin degilse sahibinin vekaleti gerekiyordu sanirim.

Motosikleti
    BMW R 1200 GS
    Kendi Motosikletinle değilde Yurtdışı motosiklet kiralayabilirsiniz.Ben Roma turu yapmıştım Motoroads.com şirketinden çok memnun kalmıştım.Ben Scooter kiraladım fakat hız motoruda kiralama yapabilirsin bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
    DL650 XT L5 - yamaha delight 115
    Alıntı kartalisbaki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle ziraat bankasına gidip 15 tl ödeyip yurt dışı çıkış harcı yatırıyorsunuz (bankanın verdiği dekontu atmayın gümrük kapısında görevli polis o dekontu görmek istiyor)gideceğiniz ülkeler için Yeşil sigorta yaptırmanız gerekli,yurt içinde herhangi bir sigorta şirketinden veya sınırda özellikle kapıkuleden çıkacaksanız Bulgaristan tarafına geçince daha ucuza yaptırabilirsiniz( 1 aylık 35 euro yaptırmıştık),kosova ya gidecekseniz yeşil sigorta orayı kapsamıyor ayrıca kosova gümrüğünden yaptırmanız gerekiyor (sanırım aylık 15 euro )eğer bulgaristan üzeri Avrupaya çıkacaksanız uluslararası ehliyet istenmiyor ama Yunanistan üzerinden Avrupaya çıkış yapacaksanız Uluslararası ehliyet istiyorlar kapıda yoksa çıkış yapamazsınız (onunda fiyatı 375 tl civarı gibiydi)hepsi bu kadar..
    06 EB 8036
    09 R 5520

sadece bulgaristan vizesi ve yeşil sigorta yeterli olacaktır. Yurtdışı çıkış harcını gümrükte de ödeyebilirsiniz. Geçen sene gittik Arnavutluk eskisi gibi değil yeni yollar yapılmış sahil kesimleri bizim akdeniz ege gibi. Makedonya kosova Arnavutluk ta dil sorunu yaşamazsınız.

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı sezaiurus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece bulgaristan vizesi ve yeşil sigorta yeterli olacaktır. Yurtdışı çıkış harcını gümrükte de ödeyebilirsiniz. Geçen sene gittik Arnavutluk eskisi gibi değil yeni yollar yapılmış sahil kesimleri bizim akdeniz ege gibi. Makedonya kosova Arnavutluk ta dil sorunu yaşamazsınız.
    Bulgar vizesi alms sakin. Bi halta yaradigi yok. Ben bg vatandasiyim.
    Kayak icin 3 yildir fuzenli arkadaslarla gidiyoruz. Bg vizesi alan vardi. Vize basvurusu yaparken bi mektup yaziyon su su sebeptengidecen dige. Yalandan booking.com dan rez yaptiriyon. Ama mesela tatil 6 gunluk ya. Adamlar 7-8 gunluk ve tek girisli vize veriyor.
    Baska arkadaslarim yunan vizesi aldi. Ve ilk seferde aldiklari halde 3 ay ve cok girisli. Bg de ve diger ab ulkelerinde gecerli. Sadece ilk girisini yunana yapman gerek.
    Yunan schengen ile bg vizesi ayni para ;)
    Vfs global sirketini bi arastir google amcadan. Vizeni ordan basvur kesinlille. Baska yerden basvurursun 20-30 euro daha fazla odersin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)