Mutlaka bir yolu vardır...
Reklamlar
-
ülkede adalet kalmamış, bir toplumda olması gereken en önemli şey, bizim dertlerimize sıra ne zaman gelir hic bir fikrim yok, insanları para hırsı ,üstünlük kurma ve öfke bürümüş, insanlık bu ülkede ileri gidecegine geri gidiyor herkeste bu ölümlü dünyada daha çok kalp nasıl kırarım insanları nasıl üzerim baskasını nasıl magdur ederim hep kendini düşünme almış basını gidiyor toplum bozuldukca bozuluyor bu bozulma içersinde herkesin biribirine insan muamelesi yapması zor gibi gözüküyor insan olarak Allah'a daha yakın olacagımıza ondan uzaklasıyoruz yaşam içindeki bu kin ,bu öfke, ve bu vurdumduymazlığın başka açıklaması olamaz,bu tarz sorunların cözümü cocukluktaki egitimden baslar ama egitim sistemide nereye gidiyorki...
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
Reklamlar
-
motorsaykıl adlı üyeden alıntı
Bence kaldıraç etkisini kullanalım. Yani gücümüz yeteni yapalım ve o güç ile yapabildiğimiz şey bir sonuç doğursun.
Yani; motosiklet federasyonunu ayaklandıralım. Onlar hükümeti tetiklesinler. mesela bir mail yağmuru olabilir.
Bence bu çok mantıklı bir fikir. Ancak moderatörler de bişey söylese keşke
-
Ülkeyi sozüm ona yöneten kişi sanat camiasına SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ diye hitab ediyor
bende size soruyorum bugüne kadar hiçbirşeye ses çıkaramayan bir toplumun üyeleri olarak
SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ?? sizi kim dinleyecek sanıyorsunuz?
-
coq adlı üyeden alıntı
Bir halt olmaz.
Isin gercegi sizden bir halt olmaz.
Duyanda sanacak, ilk defa motosiklet kazasinda biri oldu.
Her sene ucer beser oluyorsunuz her seferinde ayni terane.
Yok eylem yapalim,yok dilekce yazalim.
Mail yagmuruna tutalim
Komiksiniz kusura bakmayin.
Sira sizde.
Farkinda bile degilsiniz.
Bu forum,kaza yapip olenlere bassagligi dileyen olmus motorcularla dolu.
Ben bu foruma uye oldugumda oglum yeni dogmustu.
Simdi ilk okula gidiyor.
Yillardir bassagligi dilemeye biktim.
Sizde hala ayni terane.
Iki uc kisi bir araya gelip bir sivil inisiyatif baslatamadiniz.
Bir kulup,bir dernek kuramadiniz.
Simdi kalkmis birilerinin sizi ciddiye almasini bekliyorsunuz.
Afferin size.
Boyle devam edin.
Kusura bakma ilkay abi ama sen baştan kaybetmişsin
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
-
her kazada motorcu suçlu. başta zaten motora bindiği için suçlu. 2 teker üzerindeki adam ölümü kabullenmiş adamdır diye bakıyo millet. babama motor alıcam dedıgımde OKADAR MASRAF ETME BEN SANA TABUT ALIYIM BİTANE 2 TEKER TAK BİDE PANCAR MOTOR YETER demişti. öz babam bile bunu diyosa millet konuşur tabi. 2. kazamda e-5 te karşıdan karşıya geçmeye çalışan bi yayaya çarpmıştım. adam e-5 te bianda önüme çıktı kaçamadım. karakoldayım polis ne dedi? motordan düşmüş.... çıldırdım komsere bağırdım en sonunda E-5 İN ORTASINDAKİ ADAMIN SUÇU YOK MU diye. sakin ol içeri rıkarım seni yoksa dedi sustum.bi motorlu trafik polisi ilgilendi benimle geri kalan butun karakol yakalanan travesti ile meşgüldü. o bile daha önemli hayatımızdan.
al sana polisin düşüncesi ailemizin düşüncesi.
gerçekten ses getirmek istiyosak adamgibi sonucunu göze alıp 30 40 motorcu çıkalım boğaz köprüsüne 3 şeridide tek yonlu kapayalım sabah saat 7 de. kapatalım kontakları gidelim kahvaltımızı yapalım. neolcak cok cok motorlarımızı çekerler otoparka cezası neyse öderiz. o sabah trafıgı kıtlensın ıstanbulda anlarlar ozaman. yapacaksan böyle bişey yapacan.
insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
Benzinim bittiğinde anladım :cyclopsan
-
ZIPPIRMAN adlı üyeden alıntı
Ülkeyi sozüm ona yöneten kişi sanat camiasına SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ diye hitab ediyor
bende size soruyorum bugüne kadar hiçbirşeye ses çıkaramayan bir toplumun üyeleri olarak
SİZ KENDİNİZİ NE SANIYORSUNUZ?? sizi kim dinleyecek sanıyorsunuz?
ZIPPIRMAN abi. ben birinin dinlemesinden değil dinlettirmekten bahsediyorum. Bir yolu olmalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Yani sürekli kendi içimizde kendi kendimize isyan edip duruyoruz ancak nasıl sindirdilerse motorcuları kimse birşey yapmak istemiyor.
Bir tepki gösterilmiyorsa isyan etmeye, itiraz etmeye de gerek yok. Manyağı biri canımızı alana kadar işimize bakacaz o halde.
-
babasado adlı üyeden alıntı
ZIPPIRMAN abi. ben birinin dinlemesinden değil dinlettirmekten bahsediyorum. Bir yolu olmalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Yani sürekli kendi içimizde kendi kendimize isyan edip duruyoruz ancak nasıl sindirdilerse motorcuları kimse birşey yapmak istemiyor.
Bir tepki gösterilmiyorsa isyan etmeye, itiraz etmeye de gerek yok. Manyağı biri canımızı alana kadar işimize bakacaz o halde.
Seni çok iyi anlıyorumda dostum
sıkıştığında küfredip söveni boşbakan olsada alkışlayan bir toplumdasın,
kime ne şekilde dinleteceksin kandini?
10 gün önce aynı şekilde kafa çıkarıp geçen adamı dövdüm
50 kişiden burada laf işittim dövmüşüm diye,
e demekki yanlış yapmışım buda yol değilmiş,yada kendi yapamayacaklarını bizde yapmayalım istediler arkadaşlar
herneyse..
ne kaldı geriye?
yap toplu sürüşü ye biber gazını yada cezayı,öyleya ileri demokrasi böyle bişey,
ırakta 10 yıl amerikalı kadınlara tecavüz ettide bu millet sesini çıkarmadı görmezden geldi
seni benimi sürüş yaptık diye görecek?
yol vermeyenin aynasını kopart ilerle
yanlış yapanı gücün yetiyorsa hırpala
güç yetmiyorsa etraftaki motorcularda sorgusuz girsin adama
taksiciler bunu yapıyor biliyorsunuz
ancak ozaman birşey olursa olur gerisi hikaye bu koyun sürüsünün içinde
kimse kırılmasın ama budur..
-
Seni çok iyi anlıyorumda dostum
sıkıştığında küfredip söveni boşbakan olsada alkışlayan bir toplumdasın,
kime ne şekilde dinleteceksin kandini?
10 gün önce aynı şekilde kafa çıkarıp geçen adamı dövdüm
50 kişiden burada laf işittim dövmüşüm diye,
e demekki yanlış yapmışım buda yol değilmiş,yada kendi yapamayacaklarını bizde yapmayalım istediler arkadaşlar
herneyse..
ne kaldı geriye?
yap toplu sürüşü ye biber gazını yada cezayı,öyleya ileri demokrasi böyle bişey,
ırakta 10 yıl amerikalı kadınlara tecavüz ettide bu millet sesini çıkarmadı görmezden geldi
seni benimi sürüş yaptık diye görecek?
yol vermeyenin aynasını kopart ilerle
yanlış yapanı gücün yetiyorsa hırpala
güç yetmiyorsa etraftaki motorcularda sorgusuz girsin adama
taksiciler bunu yapıyor biliyorsunuz
ancak ozaman birşey olursa olur gerisi hikaye bu koyun sürüsünün içinde
kimse kırılmasın ama budur..
Kaba kuvvet pek iyi bişey olmasa da bu durumda çok mantıklı aslında. Motorcunun ezik olmadığını göstermek açısından mantıklı olabilir.
Ama birşeyler lazım. Yani anayolda motor kullanmaya korkar oldum. yan yoldan gelen adam gözümün içine baka baka önüme fırlıyor (s.ke s.ke duracak mantığı).
Şimdi bu olay sırf ben işe giderken her gün 2-3 defa tekrarlanıyor. Günde 2-3 kişiyi dövmek te zor iş yani.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Araba kullanmayı doğru dürüst bilmediğim B sınıfı ehliyeti direksiyon sınavında 100 puan alarak geçtim,sistem budur..
Bozuk bir sisteme dilediğiniz kadar yama yapın,tutmaz,illa ki bir yerden patlak verir..
Birşeylerin düzelmesini istiyorsak uğraşmalıyız.
29 Nisan Karamürsel Gezisini gazeteci bir ağabeyimden rica etmiştim,bir çok yerde haber olarak çıkmıştı.
MT düzenlediği büyük çaplı her etkinlikte basınla irtibata geçmeli,basını davet etmeli,sorunlardan kesinlikle bahsedilmeli,bu ne kadar çok olursa o kadar biliçaltında yer eder..
Basın seviyor motosiklet ile ilgili haberler yapmayı,sağlıklı haber malzemesi verilirse birşeylerin değişimi için belki ufak ama ilk adımlar atılabilir.
-
savaskayan adlı üyeden alıntı
Forum moderatörleri bu işe ön ayak olup,ciddi organizasyonlar planlamalıdır.
Aman modlara iş var deme....
coq adlı üyeden alıntı
Bir halt olmaz.
Isin gercegi sizden bir halt olmaz.
Duyanda sanacak, ilk defa motosiklet kazasinda biri oldu.
Her sene ucer beser oluyorsunuz her seferinde ayni terane.
Yok eylem yapalim,yok dilekce yazalim.
Mail yagmuruna tutalim
Komiksiniz kusura bakmayin.
Sira sizde.
Bu forum,kaza yapip olenlere bassagligi dileyen olmus motorcularla dolu.
Ben bu foruma uye oldugumda oglum yeni dogmustu.
Simdi ilk okula gidiyor.
Yillardir bassagligi dilemeye biktim.
Sizde hala ayni terane.
Iki uc kisi bir araya gelip bir sivil inisiyatif baslatamadiniz.
Bir kulup,bir dernek kuramadiniz.
Simdi kalkmis birilerinin sizi ciddiye almasini bekliyorsunuz.
Afferin size.
Boyle devam edin.
Aynen devam ilkay... Sıradaki kişiyi beklemekten başka bir halt yaptığımız yok..
Belki ben , belki sen, belki başkası...
Bekliyoruz treni...
Israrla da bakmaya devam ediyoruz...
Kaderci toplumuz.. Allaha bıraktık işi...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
babasado adlı üyeden alıntı
Kaba kuvvet pek iyi bişey olmasa da bu durumda çok mantıklı aslında. Motorcunun ezik olmadığını göstermek açısından mantıklı olabilir.
Ama birşeyler lazım. Yani anayolda motor kullanmaya korkar oldum. yan yoldan gelen adam gözümün içine baka baka önüme fırlıyor (s.ke s.ke duracak mantığı).
Şimdi bu olay sırf ben işe giderken her gün 2-3 defa tekrarlanıyor. Günde 2-3 kişiyi dövmek te zor iş yani.
Boya sökücü var bende
tavsiye ederim
hidrolik yağda oluyor
sıkın sıkarkende ne olduğunu söyleyin,söylemesende panik oluyor
senimi kovalayacak ki yakalama imkanı pek olmaz
arabasınımı temizleyecek
karar onun )
tabi böyle şeylerin hepsi ne yapılacaksa katılımla yapılmalı
bireysel olarak biryere varmak zor
ancak kendini tatmin edersin.
velhasıl uzun lafın kısası
zararlı birşeyler yapmadan bu insanlarla bu ülkede bir b..k olmaz.
-
Boya sökücü var bende
tavsiye ederim
hidrolik yağda oluyor
sıkın sıkarkende ne olduğunu söyleyin,söylemesende panik oluyor
senimi kovalayacak ki yakalama imkanı pek olmaz
arabasınımı temizleyecek
karar onun )
tabi böyle şeylerin hepsi ne yapılacaksa katılımla yapılmalı
bireysel olarak biryere varmak zor
ancak kendini tatmin edersin.
velhasıl uzun lafın kısası
zararlı birşeyler yapmadan bu insanlarla bu ülkede bir b..k olmaz.
"nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" diyosun yani.
kesinlikle katılıyorum
-
evet bir yolu var.
sıramızı bekleyecegiz.
kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek.
haaa illa bişeler yapılacaksa iş-güç-jop-biber gazı-gözaltı-hapis kaygısı olmayan açıkcası gözünü budaktan akınmayan gerek motosikleti hobi amaçlı gerekse ulaşım vasıtası olarak gören herkes her ilde aynı gün yolları kapatacak ve eylem yapacak ama eylemi saptırmada yapacak ki tepki yerine destek çekmeli.
-
Moderatör
Ben umudumu yitirdim artik bu ülke icin. Önceden istiklal marşı okunurken saygi durusunda beklerdim, simdi herkesin yaptigi gibi hızla uzaklasiyorum. Eskiden tanidik birini goreyim diye gozlerim dört dönerken, simdi selam vermemek icin yolun karsisina geciyorum. Önceden ihtiyaci olan arkadasima yardim ederken, simdi param olsada binbir yeminler ederek yok diyorum. Önceden annemde, babamda işçi olarak calistiklari halde, evimize hergün iki gazete girerken, şimdi evime gazete sokmuyorum. Eskiden Fenerli olmama ragmen tüm takımları severken, şimdi hepsine düşmanım. Önceden ne türbani, ne baş örtüsünü, ne bikiniyi kafama takmazken, şimdi benim gibi düşünmeyen hiç kimseyi beğenmiyorum.
Yok yok, sizi anlatmiyorum, kendimden bahsediyorum. Böyle bir bilincle nasil birlik olmamı, organize olmami, bana dokunmayan yilan icin bin yasamaktan vazgecmemi bekliyorsunuz ki?
-
Dostlar ben açıkçası yol kapatma işine sıcak bakmıyorum. Kapattığımız yol bir ambulansın gecikmesine sebep olabilir.
Cumhurbaşkanı geçecekken kapatılan yolda trafikte sıkışan birisi (annesini hastaneye yetiştirmeye çalışıyordu) annesini kaybetmişti, hatırlayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Lucas adlı üyeden alıntı
Ben umudumu yitirdim artik bu ülke icin. Önceden istiklal marşı okunurken saygi durusunda beklerdim, simdi herkesin yaptigi gibi hızla uzaklasiyorum. Eskiden tanidik birini goreyim diye gozlerim dört dönerken, simdi selam vermemek icin yolun karsisina geciyorum. Önceden ihtiyaci olan arkadasima yardim ederken, simdi param olsada binbir yeminler ederek yok diyorum. Önceden annemde, babamda işçi olarak calistiklari halde, evimize hergün iki gazete girerken, şimdi evime gazete sokmuyorum. Eskiden Fenerli olmama ragmen tüm takımları severken, şimdi hepsine düşmanım. Önceden ne türbani, ne baş örtüsünü, ne bikiniyi kafama takmazken, şimdi benim gibi düşünmeyen hiç kimseyi beğenmiyorum.
Yok yok, sizi anlatmiyorum, kendimden bahsediyorum. Böyle bir bilincle nasil birlik olmamı, organize olmami, bana dokunmayan yilan icin bin yasamaktan vazgecmemi bekliyorsunuz ki?
dostum yılan birgün bizi ısırabilir ama
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)