Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Garip Bir Durum

REKLAM ALANI
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    rampa aşa çek çek yapıştır. Birileri yutar ama ben kül yutmam. benimki 3 te 140 yapıyodu bi ara düzde rampa aşa tersten sıfırı okuttum kaç kere. Sen o tersten sıfırı rüyanda görürsün bu ölçümler ybr km si ile yapıldı. Söktüm attım sonra. Benim okadar hızlı giden motura ihtiyacım yok

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    delileoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk aldığın anda rodaj yapmadan 2 kişi o hızı gördüysen, o motosiklet bir daha o hızları zor görebilir gibi geldi.
    sen motoruna düzgün bakarsan ve hakkı ile kullanırsan ybr 120km hızı düz yolda görmeyecek bir motorsiklet değil kı

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı delileoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen motoruna düzgün bakarsan ve hakkı ile kullanırsan ybr 120km hızı düz yolda görmeyecek bir motorsiklet değil kı
    1 tane eskitmiş, üstüne bi tane daha ybr almış biri olarak söyleyeyim (bu arada kurye değilim):
    yeniyken ybr 120 yapar. ya da yaptığını sanırsın ancak bir çok otomobildeki gibi 10 km fazla gösterir. yani hızı aslında 110... cbf için de durum aynı 10 km fazla gösteriyor kadran.

ha sen diyorsun ki düzde 2 kişi ibrede 120 görüyorum?! görürsün, ama rüzgar arkandaysa... orta şiddetteki bir karşı rüzgarda, eğimsiz yolda, 2 kişi, yatmadan ibrede 105 görene (motoru 15.000km+ olmak şartıyla) nobel ödülü veriyorlar

ybr de cbf de en sağlıklı 80-90la gider. üstü bu motorlara haramdır. ne o lastikler ne aerodinamik ne de frenler yeterlidir bu limitin üstüne.

Adem80, sen ibreyi 0'a tersten dayadım demişsin ama bereket azrail ensene dayanmamış... bence bunu heryerde dile getirme çünkü herkes bilinçli değil...
    16-17 yaşında ya da beyin yaşı o yaşta olan forum üyeleri okuyup gaza gelip denemeye çalışırlar mazallah sonra vicdan azabı çekebilirsin...

Asıl konuya gelecek olursak, cbf'in bahsettiğin hıza çıkmamasının 3 sebebi olabilir:
    1-uygun olmayan lastik basıncı
    2-yağsız zincir, yatak ve rulmanlar ve buna ek olarak uygunsuz yağ
    3-supap ayarı

tabi bunları senin şu iyi bu sağlam dediklerini okuyarak yazdım. çok kafana takma rüzgarsız bir günde dene bir de, lakin rüzgar küçük makinenin düşmanıdır.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ben deneme amaçlı bastım. Titana takmıştım 2005 model olanda. Düz bi rampa aşa bastım. Hadi benim zekam kıt diyelim. Benim gibi zekası kıt arkadaşlar beni örnek almasınlar. Tersten sıfır dediysek orjinal km olarak 155 km civarı. Cbr 125 yapıyoda benim titan niye yapmasın? Eksiği yok,fazlası var. Ayrıca motor benim herşeyim. İmkanım olsa dahada basarım. Ama bana uymayın. ben kendimi frenleyemem. Sevgiler.

kuryeyim özgür abiiiii gps ile ölçüyorum 13bin kmde motorum..hızımız eş gidiyor..iki kişide 120yi arkadan esen rüzgar olmadığı zamanlarda ve düz yolda görüyorum..arkadan rüzgar esse dahi devir yetmiyor hızın daha yukarı çıkmasına..tek kişide zaten çok tehlikeli oluyor 100 sonrası..yağını değiştirsin gidişi düzelecek o motorun da..ya shell asx7 ya da castrol power 1 koy kı farkı gör

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk aldığın anda rodaj yapmadan 2 kişi o hızı gördüysen, o motosiklet bir daha o hızları zor görebilir gibi geldi.
    Motosikletimi 2.el aldım ve aldığımda 8000 km de idi

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------

Castrol power 1 var şu anda motorumda,benim derdim sadece son hızda değil yokuslarda çok boğuluyo bazen örneğin 50 km 3.vites ile girdiğim yokuşta 40 km Ye dusup 2.vitese düşmek zorunda kalıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------

Bu arada daha 10.000 km de

debriyaj ayarın düzgün mü? motorun ani gaz vermelerine nasıl tepki veriyor?

Motosikleti
    Alıntı delileoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debriyaj ayarın düzgün mü? motorun ani gaz vermelerine nasıl tepki veriyor?
    1 ve 2.cı viteslerde ani gaz acmada tepkileri guzel

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

Bu arada daha 10.000 km de

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    benim ilk sayfada dediklerime baktınmı?

Motosikleti
    Evet baktım yok birsey hatta söktüm hava filtresinede baktım sapsarı pırıl pırıl yinede değiştirsemmi acaba hava filtresini

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    tamam. Şimdi ne desek? Karburatöre pislik tıkanıp az benzin giderse yapar. Karburatör temizliği, subap ayarı, 10w40 veya 15w40 castrol yağ. Bunları bi dene. Bide depo boşalınca farklı bi benzinlikten benzin al bakalım. Kötü benzinde etkiler.

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Fren ler cok sıkı olmasın dicem işe yararmı nasrettin hoca misali bi bakarsan Hani frenler cok sıkıdır Bisiklette bi yerden sonra sürtünmeden hızlanmaz ya
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Motosikleti
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam. Şimdi ne desek? Karburatöre pislik tıkanıp az benzin giderse yapar. Karburatör temizliği, subap ayarı, 10w40 veya 15w40 castrol yağ. Bunları bi dene. Bide depo boşalınca farklı bi benzinlikten benzin al bakalım. Kötü benzinde etkiler.
    Yağ 10-40 zaten değiştirdim

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı mali_181 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ 10-40 zaten değiştirdim
    o zaman öteki yazdıklarımı bi dene bakalım. Ne olacak.

Motosikleti
    o zaman öteki yazdıklarımı bi dene bakalım. Ne olacak.
    Karbüratöru temizleyim bide bakayım onu kendim yapabilirim

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı mali_181 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karbüratöru temizleyim bide bakayım onu kendim yapabilirim
    sübap ayarlarına baktır, hatta sübap ların kendilerine baktır. Yamulma, tam kapatmama, çavma, sübap yaylarında kırık vs. yani sübaplara sadece ayar değil, komle baktır. Segman, gömlek bunlarda baktır. Gömlekte çizik komprasör düşüklüğüne, komresör düşüklüğü performans düşüklüğüne yol açar. Veya kırık,çatlamış segman. Bu kadar olacağını zandetmem ama bi baktır faydası olur, zararı olmaz. Lastik hava basınçları, karburatör hava ayarı bunlarada bak. Hadi bakalım sevgiler.

suatsm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki an 125 - honda cb 125
    lastik hava basıncları cok önemli eksik hava son hızda 15 20 km farkettiriyor
    GÜN OLUR devran döner..

Motosikleti
    sübap ayarlarına baktır, hatta sübap ların kendilerine baktır. Yamulma, tam kapatmama, çavma, sübap yaylarında kırık vs. yani sübaplara sadece ayar değil, komle baktır. Segman, gömlek bunlarda baktır. Gömlekte çizik komprasör düşüklüğüne, komresör düşüklüğü performans düşüklüğüne yol açar. Veya kırık,çatlamış segman. Bu kadar olacağını zandetmem ama bi baktır faydası olur, zararı olmaz. Lastik hava basınçları, karburatör hava ayarı bunlarada bak. Hadi bakalım sevgiler.
    Iyide daha 10 bin km de bi cbf in bu tarz problemler yaratması garip değilmi

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    o motor, zaten başlı başına garip bi motor. Nacizane fikirlerimi paylaştım yukarda. Gerisi size kalmış. Delileo arkadaşımda yazmış bişeyler. Bide onunkileri dene. Veya cbf topiğine bi sor bakalım.

3 4 ve 5 viteslerde 6bin devirden sonra gazı ani açınca farkedilır bir hızlanma var mı yok mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------

balatayı kavurmuş ise basar basar motor salak gibi gider rampada iyice aptallasir..özellikle 5. vites olsa da olur olmasa da olur gibi gider motor..gaz verirsin bana mı diyorsun der motor..

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)