Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Türkiye'de neden motorsiklet yok?

REKLAM ALANI
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten sana ya da bi başkasına alma deme lüksümüz yok.almama gibi bir seçeneğin tabiki var.ben şu an o seçeneği kullanmıyorum.Dediğim gibi firma 1 motor satamadı.bugün bir yarın bilinçli insanlar dayatma yaptığı zaman bu sayı çoğalıcağına inanıyorum.Benim amacım yurtdışında olan güzelim modellerin Türkiyede de satılması.bunun içinde elimden gelen herşeyi yapıcam.usanmadan firmalara derdimi anlatıcam.İnternet dünyasındayız ve bu sayede internet olan heryere ulaşabiliyoruz.Forum sitesinde sizinle paylaşıcam.Suzuki bi adım atmış bu konuda mesela.gw 250 inazuma yakında piyasada.yaklaşık 9850 tl satış fiyatı.kanuni st 250 (çakma hyosunga) 11000 vereceğine bu çok çok iyi bence.bir firma bu güzelim motor tarzı bişey getirip piyasayada makul fiyat sundumu öbürleri zaten tutuşucak.ybr125 tvs çıktı çıkalı kaçkere makyaj üstüne makyaj yapmakta.ilk ybr ye bakın bide şimdikine.demekki oluyomuş dimi güzel bir görünüm yapılabiliyormuş.bana göre genede tam olmamış ama sonuçta bi kuyruk acısı yaşattı yamahaya.

doğru diyosun hacım. Bunların bilinmesi lazım. Mesela tvs nin bile ne kadar güzel abs li falan modelleri var. Ama Türkiye de yok. keşke olsa 180 cc abs modeller vs.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Eninde sonunda olucak usta ben inanıyorum.Tabiki böyle olmasını isteyen senin benim gibi insanların çabalarıyla

TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Hos ona bakılırsa Kriz var diyorlar Ama tatil yerlerinde catır catır para eziyor adamlar !!
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Para millette var usta herkes ağlaşmaya alışmış geçicen parasızlık muhabbetini.Etrafa bi bak etraf sıfır araba kaynıyo ve hiç biri yatmıyo.Kırklareli küçük şehir ama artık burada bile karşıdan karşıya geçmek imkansız.motor için bile park yeri bulamadığın zaman oluyor.Millet zevk için dünyanın benzinini yakıyo burda.Topu topu iki ana cadde var ordada millet manitaları bir iki göreyim diye tur üstüne tur atıyo yani bi arabayı o cadde üzerinde yürürken 10 kere görme şansına sahipsin

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bütün bunların suçlusu biziz bence kendi motosikletimizi üretebilseydik kimseye muhtaç kalmazdık diğer firmalar motorsiklet beğendirmeye çalışırdı motorsiklet üreten avrupa ülkelerine beğendirmeye çalıştırdıkları gibi bu kadar yüksek fiyattan da motor almazdık tabi bunda devletin de payı var ama üreticinin payı daha büyük bütün suç bizde...
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Hiç olmazsa şu klasik yaz zamlarını durdurabilsek.ortada bi yenilik yokken bile zam

zaten oldum olası anlamamışımdır yaz mevsimiyle motosiklet zamları arasındaki bağlantıyı bir de motosiklet sezonu diye birşey var o bambaşka bi olay zaten. (neden SEZON derler anlamam sanki tatil yapıyoz) motorsiklete sadece yazın binene motorcu demem ben SEZONLUK motorcu derim motorun mevsimi olmaz istediğin zaman binilir.

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten oldum olası anlamamışımdır yaz mevsimiyle motosiklet zamları arasındaki bağlantıyı bir de motosiklet sezonu diye birşey var (neden SEZON derler anlamam sanki tatil yapıyoz a.... k..) o bambaşka bi olay zaten
    Seni bilmemde ben,yaz,kış,yağmur,çamur,kar,buz tepesindeyim.SEzon olayı bende yokMotorcu adam sezon adamı olurmu hiç

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Sistem 150 cc motora 5000 tl, 250 cc olunca 10 bin tl dediği müddetçe Türkiye' de motosiklet olmaz tabi. Ve bu sektörün gelişebilmesi beklenemez. Talep yoksa malda yok. Ürün çeşitliliği, seçenek te yok. Bu kadar açık.

Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seni bilmemde ben,yaz,kış,yağmur,çamur,kar,buz tepesindeyim.SEzon olayı bende yokMotorcu adam sezon adamı olurmu hiç
    doğrusu da bu olmalı zaten. deli gibi yağan yağmurda bile motora binmek bile başka bir zevk zaten

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    Şu XRE 300 modelini 249 cc yapsalar fiyatı da 8-9 bin TL olsa peynir ekmek gibi satılır aslında.
    Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Abicim zengin memleketiz.
    Bence ya sizin matematik konusunda probleminiz var ya da pok gibi paraniz var.
    Adamlar bin lira zam yapmis, motosiklet pahali diye aglasiyorsunuz.
    Sanki onceden ucuzdu.
    Burada Kawasaki 250R 3900 euro.
    Asgari ucretle calisan adam 4 aylik maasiyla bir tane alir.
    Yani Turkiye'de satilmasi gereken fiyat yaklasik 2800 lira.
    Cbr 600 RR 11.990 euro
    Yani bir asgari ucretlinin 10 aylik maasi.
    Turkiye'de ki fiyati 7000 lira olmasi lazim.
    Siz bunlara degilde bin lira zamma itiraz ediyorsunuz.
    Tebrik ederim.

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Mesele mal aynı mal zam neyin nesi.Bir iki bakalit çak motora zam için bahanen olsun bari.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abicim zengin memleketiz.
    Bence ya sizin matematik konusunda probleminiz var ya da pok gibi paraniz var.
    Adamlar bin lira zam yapmis, motosiklet pahali diye aglasiyorsunuz.
    Sanki onceden ucuzdu.
    Burada Kawasaki 250R 3900 euro.
    Asgari ucretle calisan adam 4 aylik maasiyla bir tane alir.
    Yani Turkiye'de satilmasi gereken fiyat yaklasik 2800 lira.
    Cbr 600 RR 11.990 euro
    Yani bir asgari ucretlinin 10 aylik maasi.
    Turkiye'de ki fiyati 7000 lira olmasi lazim.
    Siz bunlara degilde bin lira zamma itiraz ediyorsunuz.
    Tebrik ederim.
    Ne alakası var abi, çok saçma bir bağlantı kurmuşsun kusura bakma ama.

Tamam ne demek istediğini anladım ama durum vaziyet senin dediğin gibi değil. TR de motor genel olarak pahalı diye ağlamanın faydası yok. O iş başka. TR de benzin de pahalı, arabada pahalı, elektronik de pahalı... Kendi üretmediğimiz birçok şey daha pahalı.

Ancak milletin ağladığı(mız) şey, Hondanın yaz geldi diye, çok tuttu diye, canı istedi diye zaten pahalı olan motora 1000 TL daha zam yapması. Yani ortam belli, motorun tahmin edilen ve olması gerek yüksek fiyatı belli. Evet o fiyattan piyasa giriyor, zaten yüksek, ama sonra hoop başını alıp gidiyor zamlar...daha da yükseliyor fiyat
    turkish39 bunu beğendi.
    #sürenadam

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne alakası var abi, çok saçma bir bağlantı kurmuşsun kusura bakma ama.

Tamam ne demek istediğini anladım ama durum vaziyet senin dediğin gibi değil. TR de motor genel olarak pahalı diye ağlamanın faydası yok. O iş başka. TR de benzin de pahalı, arabada pahalı, elektronik de pahalı... Kendi üretmediğimiz birçok şey daha pahalı.

Ancak milletin ağladığı(mız) şey, Hondanın yaz geldi diye, çok tuttu diye, canı istedi diye zaten pahalı olan motora 1000 TL daha zam yapması. Yani ortam belli, motorun tahmin edilen ve olması gerek yüksek fiyatı belli. Evet o fiyattan piyasa giriyor ama sonra hoop başını alıp gidiyor zamlar...
    SEZON MUHABBETİNE İYİCE UYUZ OLUYORUM ARTIK ZATEN.MOTOSİKLET TUTKUSU SEZONLUK DEĞİL DAİMİDİR.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    ya hondakinin baya baya adam kazıklamak ya başka bişey değil. şu türkiye vergilerinde 250cc cbr 250r 10 bin lirayı belki hakeder (daha ucuz olmasını bende isterdim en azından bi 7-8 binlira) ama bi cbf 5bin lirayı haketmiyor bence.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Motosikleti
    RX3 İ EVO
    gÖNLÜME GÖRE Bİ MOTOSİKLET BULDUM.TİPİDE TAM İSTEDİĞİM GİBİ.FİYATIDA UCUZ EMSALLERİNE GÖRE.AKLIM KALDI YAW.HONDA VE YAMAHAYA KAPAK NİTELİĞİNDE BİŞEY.ADAMLAR BENİ DUYDUMU NE.EYLÜL AYINDA PİYASAYA ÇIKACAKMIŞ.EK İŞ BULUP PARAYI TAMAMLAMAM GERENK.[IMG][/IMG]
    SUZUKİ GW 250 İNAZUMA.9850 TL EŞİM Bİ MOTORA VERİLİRMİ O KADAR PARA DEMEKTE.NEDİR BENİM BU ÇİLEM
    gs500inanc bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)