AB YE UYUM ÇERÇEVESİNDE EHLİYETLERİN DURUMU
Reklamlar
-
30.01.2004 - 10:16
EHLİYET, 5 YIL GEÇERLİ OLACAK! AB'YE UYUM ÇERÇEVESİNDE, ARTIK 18 YAŞINDA EHLİYET ALIP 100 YAŞINA KADAR AYNI EHLİYETLE OTOMOBİL KULLANMA DÖNEMİ KAPANIYOR. EHLİYETLER, 5 YIL GEÇERLİ OLACAK. SÜREYİ UZATMAK İSTEYENLER, TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANEDEN SAĞLIK RAPORU ALACAK VE SÜRÜŞ TESTLERİNDEN GEÇİRİLECEKLER. İLK KEZ EHLİYET ALANLARA, 2 YILLIK STAJ DÖNEMİ TANINACAK.
İçişleri Bakanlığı, AB'ye uyum ve kazaları azaltmak amacıyla Karayolu Trafik Kanunu'nda değişikliklere gidiyor. Hazırlanan yasa tasarısıyla, ehliyetlerin şekli ve koşulları değiştiriliyor. Yeni ehliyetin ön yüzünde sürücünün fotoğrafı, adı soyadı, doğum yeri ve tarihi ile ehliyetin geçerlilik süresi yazılacak. Ayrıca ehliyetin verildiği yer ve makam, belge no, imza, adres ve sürücü belgesi sınıfı yer alacak. Belgenin sağ üst köşesinde TR kısaltması bulunacak.
Ehliyetler, yeniden sınıflandırılacak. Buna göre otomobil kullananlara BE sınıfı ehliyet verilecek. TIR ve römorklu kamyon sürücülerine CE sınıfı verilecek. Otobüs, midibüs, minibüs, römorklu minibüs kullanıcılarının sınıfı D, D1, D1E, DE olacak. Traktör sürücülerine F, iş makinesi sürücülerine G, sakat ve hastaların kullandığı özel tertibatlı olarak imal edilen motosiklet ve otomobil sürücülerine ise H sınıfı ehliyet verilecek.
Yeni ehliyetlerde ayrıca, ehliyeti kullanmaya yetkili olunan araçların sembolleri de yer alacak. Sürücü otomobilin yanı sıra otobüs kullanmaya da yetkiliyse, ehliyette otomobil kullanıcılarının sınıfı olan BE'nin yanına ‘‘BE C1E gh’’ şeklinde ek harfler yazılacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yeni ehliyet almak için 1 yıllık süre tanınacak. Ehliyetler 5 yıllık süreyle verilecek ve son kullanma tarihi yazılacak. Sürücüler 5 yılda bir sağlık kontrolünden ve sürüş testinden geçirilecek. Testi geçenlerin ehliyeti yenilenecek.
Sürücü kurslarını tamamlayanlara 2 yıllık stajyer sürücü belgesi verilecek. Bu süre içinde 2 kez kırmızı ışıkta geçen, 2 kez hız limitini aşan, uyuşturucu ve alkol etkisiyle araç kullananların ehliyetleri tamamen iptal edilecek.
HÜRRİYET
Reklamlar
-
Çok kötü bir durum ne deyim. Tamam belki kazalar azalacak. Belki daha bilinçli sürücülerimiz olacak. Ama bütün bunlar Özgürlüğümüzü kısıtlayacak.Avrupa birliği bir çeşit açık hapishaneye dönüşüyor bence.
Ne Mutlu Turkum Diyene...
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
-
bu uygulamalar ilk bakışta modern çağa uygun gibi görünüyor.ancak ülkemizde mevcut sınavlar dahi uyduruk yapılırken bunca tantana milleti daha fazla yere para ödemeye mahkum edecektir o kadar.
-
Evet jawa kesinlikle haklısın ben ehliyetimi aldığımda daha hiç motorsiklet kulanmamışdım sınavda dahi kulanmadım.
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
-
Aslında guzel bi olay ama dediğiniz gibi turkiyede bilincli kişiler olmadıkça yine ruevete falam donecek gibime gelio işler
-
Türkiyede değil motorsiklet otomobil bile kulanmak tehlikeli. Tek nedeni eğitimsizlik.
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
-
vay ben böyle ehliyetlik verenın vede duzenleyenın taa anasını ................
-
ahaha çok iyi olmuş kazalar azalır enazından nede olsa aldım ben muahhahaha
speed yoksa sen daha almadınmı
-
ahahuaa sanki önceden alana sınav yapmicaqlar XF650_FreeWind, ahuahua
-
2004 ten itibaren geçerli olum bu yasa bize bişe olmıcak ehuehu
-
yaa bana gelne kadar kaç ehlıyet yasası degiştırır bu adamlar :geek:
-
speedfight adlı üyeden alıntı
vay ben böyle ehliyetlik verenın vede duzenleyenın taa anasını ................
aynen katılıyorum yaşıtım olan speedfight'a, hayatımı kaydırdılar, harbi ehliyetim anca üniversiteyi bitirince olacak
-
yok bişi olmaz sabredin
-
sabreden derviş muradına eremeden gebermiş biliosun di mi
-
SAbır TAşı Olduk valla
-
olum napalım burası türkiye her an her şey olabilir
-
bu yasa ne zaman yürürlüğe girecek?
ben motor ehliyeti alıcamda 250 cc altı diye saçma sapan şeylere yakalanmak istemiyorum
Never was born and will never die!
-
Never was born and will never die!
-
yok beah ne 250 cc altı diye bişi olmaz ki nerden çıkardın
-
hep para tuzağı bunlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler