Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kasksız motosiklet kullanma cezası lütfen içeri

REKLAM ALANI

Ben normalde çok dikkatliyimdir ama ne olduysa geçen oldu! Kask ve montum vardı, çalışıyordum.. Bir sokak var, önündeki kapanı güneşten dolayı gözüm görmedi, yani ters mi, düz mü.. Neyse, çarpaz kenardan geçeyim derken, tam yolun kenarında kaldırımın bitişiğinde su kanalı olur ya dümdüz yol boyunca yağmur suyu kenardan gitsin diye, herneyse işte artık nasıl olduysa, teker oraya sıkıştı. Motosiklet sadece yan düştü, ben de motosiklet yana devrilince artık refleks, o anki durum derken yere düşmeden kendimi toparladım hemen. Yani hiç ummazdım, aklıma bile gelmezdi tekerleğin oraya takılacağı. Kask olmasa kafamı vursam çok kötü olurdu.

Geçen gün de yokuş aşağı inerken yoldaki çukurlara bakarak yine homurdanıyordum, çukurun hemen altında kalan pet şişe gözümden kaçtı, ön ve arkayı kademeli sıktığım için pet şişeye basar basmaz motosiklet yan yattı. Allahtan yere düşmedim yine. :D Çok dikkat etmek lazım, ne zaman ne olacağı belli olmuyor gerçekten. Zaten sinüzit var, bu beni mecburi kılıyor kask konusunda. :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yaa arkadaş ne kadar sorunlu adamlar var ben kaskımı takıyorum benim canımın kıymetini hiç biriniz anlayamazsınız o konuda nedir bu homurdanmanız onu anlamıyorum sadece cezasının ne kadar oldugunu ögrenmek istedim o kadar

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    işyerim zeytinburnu'nda , bu aralar motorsiklet alacağım için daha dikkatli inceliyorum şu ana kadar kask takıp kullanan görmedim, ayrıca çoğu motorda 2 kişiler ve ikisinde de yok kask, bunlarda beyin olmadığı için sanırım kaska da ihtiyaç duymuyorlar ne de olsa öldüklerinde pek bir zarar etmezler beyin olmadığından

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Alıntı serseric adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaa arkadaş ne kadar sorunlu adamlar var ben kaskımı takıyorum benim canımın kıymetini hiç biriniz anlayamazsınız o konuda nedir bu homurdanmanız onu anlamıyorum sadece cezasının ne kadar oldugunu ögrenmek istedim o kadar
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa bağlı Yönetmeliğin 150. maddesinin (a) bendinde üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin ve yolcuların koruma başlığı kullanması zorunludur. Bu madde hükmüne uymayanlar 61 Lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Slmlr
    Brkn
    arca94, Eagle7 ve KeaSH-07 bunu beğendiler.

arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa bağlı Yönetmeliğin 150. maddesinin (a) bendinde üç tekerlekli yük motosikletleri hariç, motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin ve yolcuların koruma başlığı kullanması zorunludur. Bu madde hükmüne uymayanlar 61 Lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Slmlr
    Brkn
    Altın elbiseli adam noktayı koymuş her zamanki gibi...

Haydi beyler dağılıyoruz.
    x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
    Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
    -arcadiril.blogspot.com-

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    koruyacak bir kafanız yoksa kask takmazsınız. çünkü söyledigim gibi koruyacak bir kafa olmayınca onu korumanında mantıgı olmaz.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

İki resim paylaştık direk sorunlu olduk arkadaş
    Beğenmiyorsan google a da sorabilirsin..

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Ben yıllardır takıyorum. Kask, Jöleye vereceğin paradan biraz pahalı olur. Ancak Hem saçını dökmez, Hemde pekmezi ;)
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

arkadaşlar kendinizi kandırmayın motosiklette 80 km hızı aştığınız taktirde herhangi bir kaza yada aniden durma gibi durumlarda kask takmak değil ironman kıyafeti giyseniz fark etmez beyin bulamaca döner hatta organlar yer değiştirebilir isteyenler deneyebilir
    Ayrıca motosiklette kask takmak zorunlu değildir. trafik kuralları gereğince motosiklet kullanırken görüşü kolaylaştırmak ve gözleri dış etkenlerden (taş sıçraması, rüzgar vs.) korumak için ve bu sebeplerden doğacak kazaları engellemek için getirilmiş olan asıl kural koruyucu gözlük kullanma zorunluluğudur. ama artık kimse gözlük kullanmadığı için onun yerini zamanla kask kullanımı almıştır. arabada emniyet kemeri takmamak ile motosiklette kask takmamak aynı şeydir. kask takarak kendini avutan arkadaşlar 100 km hızdan bir anda 0 a düşerek ( duvara çarparak bunu deneyebilirler ) bunu çok rahat test edebilirler.

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Eleman sübliminal mesaj vermek için üye olmuş resmen :D

Hacı biz Motosiklet.net üyeleri olarak %90 oranında kask kullanıyoruz. Kask kullanmayan %10'a da kask kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ayrıca arada bir MotoGP, Supersport filan izle. Adamlar bazen 200'le takla atıyorlar. Onları sadece gözlük takarken düşünemiyorum. Ki orası pist. Bilmem anlatabildim mi?

bunun yanı sıra madem koruyacaksın her yerini koru neden sadece kafanı koruyorsun? Kaza durumunda bacaklar ve kollar daha fazla hasar görür bu durumda mont pantolon eldiven de bir o kadar önemlidir ben 160 km hızla viraja girdim lastik havasının tam olmaması yüzünden motoru yatıramadım arka tekerlek istemeyerek bariyere çarptı ben bariyerin dışına uçtum motosiklet benden 250 metre uzağa fırladı. Böylesi bir durumda pantolon yırtıldı mont omuzları parçalandı eldivenler refleks halinde yere geldiği için avuç içleri ve parmak üstleri parçalandı kaskımda çizik bile yoktu.
    böyle bir kazadan çizik bile olmadan kurtulan biri olarak sadece kaskın size hiçbir faydası olmayacağını söyleyebilirim, sizi sadece ceza yemekten korur başka bir işe yaramaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------

xismailaydin kardeşim bende onu demeye çalışıyorum. asıl kurallar bunlar ve ben bunu belirtmeye çalıştım
    pist dediğin yere gelince sen sadece adamların kask takmalarından bahsetmişsin ki pistte tek parça tulumun yoksa değil piste çıkmak kayıt bile yaptıramazsın
    pistte amaç bütün vücudu korumak olduğu için kurallar hatta şartlar bile çok farklı
    adam pistte 200 km hızla gidiyor diye sende gitme acelen ne bende önceden hız yapardım ama önümde en az 1 km boş yol görebiliyorsam yapardım
    sadece kask takmanın bir anlamı yok
    acun ılıcalı gibi parmak arası terlikle hayabusaya binilmez

Motosikleti
    Şu an yok
    Kaskı şimdi takmazsa, imamın kayığında bindiğinde rafting yapar o arkadaşların kaskla
    [B][I]Start your engine, leave the world behind...[/I][/B]

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Wintalker şanslıymışssın. Şimdi şöyle düşün vücudumuzun en hassas yeri neresi . Kolun kırılabilir alçıya alındığında tekrar kaynar.elin kemiğe kadar yüzülebilir fakat onunda çaresi var. Bacağın kırılabilir en fazla sakat kalırsın ( Oda düşük bir ihtimal yine tedaviyle iyileşebilirsin fakat. Kıyafetler yırtılır korumalar artık iş görmez duruma gelebilir fakat hepsinin telafisi var. Bütün vücudu yöneten asıl sistem nerde ? kafanın içinde. Ufak bir zedelenmede sakat kalabilirsin.Şanslıysan fazla hissetmeden ölürsün Kafanı yere sürttüğünde yada duvara çarptığında. Koruyucu gözlük nereni koruyacak ?. Ki bunu yüksek hızlarda değilde 20-30 la giderken motor üstünde sağa doğru düştüğünü ve kafanı yere çarptığını düşün. O bile ölmene yol açabilir.

Kafaya alınan darbeler sonucu neler olaibliceğini googledan bulabilirsin. Motosiklette kask takmak zorunlu değildir demişsin ,, zorunlu olduğu için değil kendi güvenliğimizi düşündüğümüz için takıyoruz kaskı O_o

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    wintalker46, hadi diyelim ki 80 km/h üzerinde hiç bir kask başımızı korumuyor, boşuna takıyoruz.
    Peki 15 km hızla giderken önümüze herhangi bir araç, canlı yada cansız bir nesne çıktığında, yada asfaltın herhangi bir nedenle kayganlaşması ve lastiklerin tutunamaması neticesinde motoru devirdik, ola ki başımızı kaldırıma çarptık. Bu tür bir kazada hakkın rahmetine kavuşan için eceli gelmiş deyip geçiştirmeli miyiz?

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    wintalker46 neyi savunuyorsun?

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Forumda patırtı çıkarmaya çalışan bazı kişiler neden hemen yeni üyelik alırlar anlamam.
    Kardeşim mevcut üyeliğinle yazsana yukarıdaki mesajlarını Sadece bunları yazmak için kaydolan bir yeni üye olmadığını tahmin ediyorum.

wintalker46 tam korumalı giyinme konusunda elbette haklı. Zaten bunu forumda söylemeyen adam kalmamıştır sanırım.
    Ama diyoruz ki, tam korumalarımızı giyemiyor veya alamıyorsak bile, şu kask kafamızda mutlaka, ama mutlaka olmalı.
    Kol kırılır tamir olur, bacak tamir olur, en fazla ikisini de kaybedersin, kopar gider ama ölmezsin.
    Ama kafanın tamiri yok, olsa bile hayatında çok şey değişir, en hafifiyle hayatının geri kalanında kendini ot, kelebek, televizyon zannederek yaşamaya devam edersin.

Forumda çok yazı yazmayı artık pek sevmiyorum ama anlatacağım mecbur, yeni motorcu arkadaşlarımızın wintalker gibi kişilerin yazdıklarına hak verme ihtimali beni rahatsız ediyor çünkü.

Birgün bir müşterime gidiyorum, adresinin bulunduğu caddeye geldim ve bir binanın kapı numarasını görmeye çalışıyorum ki adrese ne kadar uzakta olduğumu bileyim.
    Hızım o kadar yavaş ki, km olarak söyleyemeyeceğim bile. Şöyle hafif tempo koşma hızında diyebilirim. Tüm dikkatimi bu şekilde bir bina numarası görmeye vermişken yola bakmıyorum tabii, ne hata Çok yavaşım ya.
    İlk gördüğüm kapı numarasının birden gelmek istediğim adres olduğunu görünce refleks olarak aniden frenledim.
    Daha frene dokunur dokunmaz ön tekerleği önümde sağ tarafta yere paralel olarak yatay pozisyonda gördüm.
    Motordan ayrılmadım bile, motor altımda yatay pozisyonda sola devrildi ve ben motorun üstünden uçar pozisyonda çok sert bir şekilde alnımı yere vurdum.
    Dizlerim sıyrılmadı, omuzuma hiç bir şey olmadı, ve hatta hatta, ellerimde bile sıyrıklar oluşmadı, çünkü muhtemelen altımdaki motora tutunmaya çalışmıştım.
    Sadece kaskımın alın kısmında ve vizörün üst bölümünde derin çizikler ve toz vardı.

Bu ufak kazada inanın moralim bozuldu ve bu moral bozukluğunu ilk defa yaşıyordum.
    Daha önce defalarca çok sert ve yaralanmalı kazalar geçirmiştim, ama tamamında ilk şoku atlattıktan sonra zımba gibiydim.
    Bu ufacık kazada sanırım başımı vurmam moralimi bozdu. Kask olmasaydı halim ne olacaktı diye mi düşündüm artık bilemiyorum.
    pistolpitt bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Kask gereksiz diyen arkadaş biz cok sevdiğimiz bir ağabeyimizi kaybettik yazın. Vücüdunda tek çizik yoktu. Ama kaza anında kask kafasından fırladı.
    O yüzden boş boş konuşup siteyi takip eden genç kardeşlerimize yanlıs örnek olmaya gerek yok. Bir kişi bile sizin sözünüze inanıp uygularsa vebaliyle rahat rahat dolasabilir misiniz bilemem !!!

Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Bazı arkadaşlarımızın uçmak için neler kullandığını görünce kıskanıyorum. Ben de alkol kullanıyorum ama bu kadar uçamıyorum. Kask önemsizmiş falan. Ne güzel örnek oluyoruz gençlere. Bravo!

DarkRaider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Para biriktiyom az kaldı panpa
    KeaSH-07 ve Komutan1968 bunu beğendiler.

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    2 hafta önce gördüğüm manzara şuydu:

Karşı şeritten gelen bir commuter tarzı motor.
    Üzerinde kumaş pantolonlu sandaletli bi abi.
    Kask tabii ki yok abi'de.
    Belli, rüzgar gözleri rahatsız etmiş.

Taktığı "koruma" buydu:

Ve ben, çoğu zaman kamerayı takan ben, o gün kamera takmamıştım ve görüntüsünü alamadım. Ah bir alabilseydim Youtube'da rekorlar kırardım.
    Bu da böyle bir anımdı :D

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)