Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

1 Mayıs

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden biliyormusunuz?
    çünkü Bundan 36 yil önce,
    bugün toplanan kalabaliklarin sahip olduklari haklari alabilmek için Taksim'e giden topluluklardan tam 34 kisi hayatini kaybetti.
    Bu bir vefa borcudur.
    Siz vefat eden yakinlarinizi anmak ya da dua etmek için, dag basina mi gidersiniz,
    mezarlari basina mi?
    Sizin için ölenler için
    islanmissiniz, gaz yemissiniz,joplanmissiniz,
    çok mu?
    Onlar öldüler........
    O 34 kişinin, Uğur Mumcunun ölümünün hesabını sormayan devlet, turgut özal'ı ergenekon adlı hayali örgütün zehirlediğini iddia ediyor, hem de adli tıp kurumu zehirlenme yoktur dediği halde.
    35emre35 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    bu taksimde neden ısrar ediliyor soruları duydukça, işte onlar işçi değiller diyenleri gördükçe bilinçten ne kadar yoksun olduğumuzu görüyoruz. bu sistemde ya işçiyiz ya patron. 17 yaşındaki dilan lise öğrencisi ama o da işçi. babası da maaşları ödenmeden işten çıkarılan hey tekstil işçilerinden.

Taksim işçi için kutsaldır. 77'deki kanlı 1 Mayısın hesabı sorulmadan bu hesap da kapanmayacaktır. asıl sorulması gereken işçinin değil polisin orada ne işi var?
    soyuldu bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Neyi açiklayacak devlet?
    Memur isçi degil mi?
    Emekçi degil mi?
    Isçi deyince akliniza nasil bir sekil geliyor?
    Daha önceki tartismalarda da rastladim.
    Memura ne oluyor diyenler,
    gerçek isçiler ogün çalisiyor diyecek kadar izandan yoksun beyanlar.
    Bu nasil bir mantalitedir ben anlamakta güçlük çekiyorum.

Günlük mesai harcayan ve bu mesaisinin sonunda kazanci baskalarinin elinde olan herkes isçidir, emekçidir.
    Yani memurun da patronu vardir.
    Bu yanilgidan kurtulun.
    Memur,
    devlete çalisan isçidir.
    Uzayli degildir.

Neden biliyormusunuz?
    bugün toplanan kalabaliklarin sahip olduklari haklari alabilmek için Taksim'e giden topluluklardan tam 34 kisi hayatini kaybetti.
    Bu bir vefa borcudur.
    Siz vefat eden yakinlarinizi anmak ya da dua etmek için, dag basina mi gidersiniz,
    mezarlari basina mi?
    Sizin için ölenler için
    çok mu?
    Onlar öldüler........
    "1977’deki “kanlı 1 Mayıs” için Profesör Halil Berktay “güneş yüzü görmemiş” bir iddiayı ortaya attı:
    “Kanlı 1 Mayıs’ın arkasında derin devlet yapılanması yoktu. Sol içinde çeşitli fraksiyonlar arasında bir çatışmadır.”
    Berktay da o gün Taksim Meydanı’ndaymış.
    Olayların canlı tanığı olarak anlatıyor:
    1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda ölenlerin sayısı 36’tıydı.
    Bunlardan sadece 3’ü kurşunla öldürülmüştü.
    Diğer 33’ü ise silahlar patlayınca çıkan panikte ezilerek hayatlarını yitirmişlerdi.
    Ortada ne kanlı bir derin devlet komplosu ne de etrafa gizlenmiş keskin nişancılar vardı.
    Sol, kendi rezilliğinden bir mağduriyet efsanesi çıkardı.
    Prof. Berktay “sular idaresinin duvarından yaylım ateş açan birilerini ve şimdi adı The Marmara olan otel çatışından kurşun yağdıran keskin nişancılar görmediğini” de söylüyor.
    “Solun kendi arasında çatışması sonucu Taksim’e kan bulaştığı” görüşünü ise -özetle- şöyle izah ediyor:
    Sol, her biri diğerini burjuvaziye ve CIA’ya hizmet ediyor olarak gören 50 küsur franksiyona bölünmüştü.
    En kuvvetlisi tamamen Sovyet çizgisinde olan (TKP) Türkiye Komünist Partisi’ydi.
    Taksim’deki gösteri TKP’nin egemenliğindeki DİSK’in kontrolünde gerçekleşti.
    Diğer fraksiyonları -örneğin- benimde içinde olduğum Maocu diye bilinen kesimi, halkın kurtuluşunu, halkın yolu veya TİKKO gibi grupları ağına sokmamaya kararlıydılar.
    O grupların bazıları “10 bin ölü versek bile gireceğiz ve Taksim Meydanı’nı revizyonistlere bırakmayacağız” diyorlardı.
    Prof. Berktay’ın çok net olmasa da anlatımından çıkardığım sonuç “ateş açanların” işte bu alana sokulmayanlar olduğudur.
    1 Mayıs 1977 hala yakın tarihin kozmik odasında.
    Gerçeğin ne olduğu 35 yıldır ortaya çıkarılamadı/çıkarılmadı.
    Prof. Halil Berktay’ın iddiası da olasılıklarından biridir.
    Saygın bilim adamı kimliği, bu iddianın mülahazat hanesine “önemli” notuyla kaydı gerekir.
    Belki ezber bozuyor ve zihin duvarlarını sarsıyor ama bir düşünün daha 72 saat önce Taksim Meydanı’nda “antikapitalist İslam” pankartlarının açılacağını kim aklından geçirirdi ki?
    Demek istediğim o ki Taksim 1 Mayıslarında her şey mümkün." (alıntıdır)
    --------------------------------------------------------------

Yine mi aynı tablolar oluşsun isteniyor sayın jog , niçin ölsün insanlarımız ? Bende şunu görüyorum ki o tarihte ki (işçi bayramı )1 Mayıs olayları "işçi değil "öğrenci hareketiydi !! işçi aç bu memelekette bu hareketlere katılmaya güçü yok !!!

Yani zorla "memur la "işçi kavramlarını birbirine karıştırmaya çalışıyoruz ya !!, ben bu düşünceleri hiç anlayamıyorum .
    4-5 bin tl aylık al , yazlığın kışlığın olsun + kira gelirlerin olsun , son model araçlara bin , 8 saat çalışma , bilmem kaç gün "böyle tatil yap , sonrada ben "ezilen işçiyim hak istiyorum diye gel , kalabalıkta ezil öl !!, hangi akla hizmettir bu anlayan bir zahmet açıklayıversin ?.
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    1 Mayıs Kölelik bayramınız kutlu olsun.Siz işçilik deyin ben ona kölelik diyorum.Neden mi kölelik?İsterseniz meselenin temeline inelim ve köleliğin (sözde) kaldırıldığı ve bütün dünyaya İnsan Hakları Evrensel Bildirisi diye yaygara yapıldığı yıllara bi gidelim :

1.800'lü yıllar , sanayi ve endüstri devrimlerinin temellerinin atıldığı yıllar.Batı medeniyetlerinin ilk makineleri icat ettiği yıllar.Bütün bu makineleşmenin temelinde yatan buharlı makineler.100 tane insanın yapabileceği işi tek başına yapabilecek güçteymiş.Tabi ki bu makineler suyla çalışmıyomuş.Başlarda bunların yakıtı ağaç ve kömürken , zamanla yerini petrol ve türevlerine bırakmış.Dünyanın milyonlarca yılda ürettiği fosil yakıtları bi kaç yüzyılda tüketecek olan devasa makineler.Ürettikleri güce karşı arkalarında bıraktıkları çevre kirliliği ve sömürdükleri kaynaklar.İşte bu devasa güç üreten makineler icat edilince köle efendileri bakmışlar bizim artık köleye ihtiyacımız yok demişler.Onların karnını doyurmak , ihtiyaçlarını karşılamak yerine 100 tane kölenin gücündeki makineleri satın almak veya üretmek daha mantıklı gelmiş.Artık köleler gereksiz ve sahiplerinin sırtına yük olmaya başlamış.Oturmuşlar kölelerden kurtulmak için bi plan yapmışlar.Bu planın adına da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi demişler.İçine dışını süsleyerek efendilerine yük olan kölelerinden kurtulma projelerini , köleleri özgürleştirme projesi diyerek bütün dünyaya yutturmuşlar.

Ee sonuç....Özgür olduğunu sanan aptal köle bir iki dolaşmış , bakınmış , aç kalmış.Aç kalınca efendisine geri dönmüş. Efendisi fabrikalar kurmuş.Binlerce kölenin yapacağı işi tek başına yapabilen makineleri varmış.Ancak yine de tamamen el emeği olmadan sırf makinelere bağlı üretim yapmak kolay değilmiş.Az da olsa insana ihtiyaç varmış.Köle efendisi modern köleye gel sen işçi ol demiş.Köle de mecbur kabul etmiş.Eskiden sahibi karnını doyururken şimdi ona para verip git kendi karnını kendin doyur demiş.Köle için farkeden bişey olmamış.Çünkü eskiden de karın tokluğuna çalışıyomuş , şimdi de aynı.Değişen bişey yok.

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    1 mayısın taksim çıkarmasının özeti

dün HT de videoda gösteriliyordu.

Bir kız şöyle bağırıyordu: " Sapan için taş kırın,buraya yığın"

Taş atan güya işçi.

Taş atılan işçi-emekçi Polis.

Taşlanan devletin yani bizim polis arabalarımız.

Taşlanan esnaf dükkanları.

Sökülen biz işçilerin vergileriyle yapılan kaldırım ve yol taşları.

Ellerini ovuşturan disk-kesk..

Ellerini başnın arasına alıp ağlayanlar , yaralıların işçi-polis in yakınları..

Bağın canı cehenneme amaç bağcıyı dövmek.

Ve bunlar bizi mi temsil ediyorlar?!! canları cehenneme!

TKP kadköydeydi, Hak-İş başka şehirlerde bildiri verdi.

BİLDİRİ VERDİ..

Taksim işgalcileri ise taş-sopa ve milyon liralık hasar..

Yırtılan deli bekirin yakası...
    trgy ve Benli bunu beğendiler.
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Halil Berktay'ın iddiaları iddiadır sadece.. Özalı zehirlediler neyse bunun dediği de budur. Cep telefonu ile arama yapılarak düşürülen helikopter neyse odur.
    Aslanlar gibi telsiz konuşmalarının kayıtları var. Görgü şahitleri var. Otel kayıtları var..
    Madımakı yakmaya gidenlerin ellerinde benzin bidonları ile resimleri nasıl mahkemeden kaçırıldıysa bunlar da saklandı..
    Taraf gibi tetikçi ve provakasyoncu gazetede ''misyon'' yapıyorlar akılları sıra. Ağababaları elinde beysbol sopası olandır, onu aklamaya çalışıyor Halil hocan da..
    Mamayı kimden bulursa bunların sahibi de efendisi de odur.
    Çoban Sülü'ye bugün sataşmaları artık ne kadar şaşırdıklarının göstergesidir!

Sabah televizyonu açtığımda alelade yolda yürüyen 3 kişiye , ''sadece çelenk taşıyan'' kişilere ve hatta bomboş sokaklara polisin ver gazı, ver suyu şeklindeki hareketlerini gördüm. Orda bu olay sizin başınıza gelse siz ne yaparsınız?
    Güneydoğuda taş atan, molotof atana polis çukulata alırken İstanbulun göbeğinde resmen yolda gidene gaz-cop-suyla saldırıyor polis..
    Bir tuhaflık yok mu sizce? 17 yaşındaki kız mı marjinal yoksa polis panzerlerini, belediye otobuslerini yakanlar mı?
    Ekmeğini günlük çıkaran binlerce insan var sokaklarda ve o gün para kazanamazsalar ertesi gün açlar!
    35emre35 ve Mengu16 bunu beğendiler.

Motosikleti
    F650GS
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "1977’deki “kanlı 1 Mayıs” için Profesör Halil Berktay “güneş yüzü görmemiş” bir iddiayı ortaya attı:
    “Kanlı 1 Mayıs’ın arkasında derin devlet yapılanması yoktu. Sol içinde çeşitli fraksiyonlar arasında bir çatışmadır.”
    genç! biraz sorgula lütfen. güneş yüzü görmemiş iddia dediğin 40 yıldır devlet ve sevicileri tarafından yüksek sesle dillendiriliyor zaten. güneş yüzü görmemiş diyerek manipüle etmeyin. Kanlı 1 Mayıs akabinde bütün gazeteler solcuları suçlamıştı zaten. olayın sonradan devlet tarafından yapıldığı anlaışlmıştır. ki ayrıca failler bulunamamıştır. türkiye tarihinde bir tek devletin parmağı olan cinayetlerin, katliamların failelri bulunmaz!

hala memur işçi ayrımı vardır diyor ya. tey allahım.
    Mengu16 bunu beğendi.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Neden biliyormusunuz?
    Bu bir vefa borcudur.
    mezarlari basina mi?
    Sizin için ölenler için
    çok mu?
    Onlar öldüler........
    "Ali mescidde öldü, mescide girmeyiz" diyenlerinki gibi uydurmasyon bir iddia.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    F650GS
    Alıntı DEISIS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 mayısın taksim çıkarmasının özeti

dün HT de videoda gösteriliyordu.

Bir kız şöyle bağırıyordu: " Sapan için taş kırın,buraya yığın"

Taş atan güya işçi.

Taş atılan işçi-emekçi Polis.

Taşlanan devletin yani bizim polis arabalarımız.

Taşlanan esnaf dükkanları.

Sökülen biz işçilerin vergileriyle yapılan kaldırım ve yol taşları.

Ellerini ovuşturan disk-kesk..

Ellerini başnın arasına alıp ağlayanlar , yaralıların işçi-polis in yakınları..

Bağın canı cehenneme amaç bağcıyı dövmek.

Ve bunlar bizi mi temsil ediyorlar?!! canları cehenneme!

TKP kadköydeydi, Hak-İş başka şehirlerde bildiri verdi.

BİLDİRİ VERDİ..

Taksim işgalcileri ise taş-sopa ve milyon liralık hasar..

Yırtılan deli bekirin yakası...
    Bir şey soracağım, Taksim vali mutlunun mu İşçinin mi? İşçinin
    Kız bağırıyordu dediniz? Kız işçi miydi patron mu? Başka bir seçenek yok. cevap verin lütfen.
    Dilan'ı ele alalım babası Hey Tekstil işçilerinden. işsiz. Dilan ise öğrenci. 1 Mayıs'ı Taksimde kutlamak istiyorlar. Taksim işçinin kutsal yeri, polis nesi peki?
    Polis emekçi olsaydı adam olsaydı sendiak kuran 7 arkadaşlarının meslekten ihraçlarına göz yummazdı.
    Taşlanan sizin malınız değil, devletin malı. Devlet kimin malı sizi nmi? Güldürmeyin lütfen. İşçiye kapanan Taksim AVM'lere açılıyor, sermayeye açılıyor! Devlet egemen sınıfın elinde bir aygıttır. Sizin evinize hırsız girince paraları unut diyen, kardeşinizi öldüren adamı 3 yılda affeden, barajlarla köylüyü haraca bağlayan aç bırakan devlettir benim bahsettiğim. benim bahsettiğim devlet sizin evinizi değil sermayenin şantiyesini korur, benim bahsettiğim devlet dipçikle çocuk döven devlet, benim bahsettiğim devlet 12 yaşındaki çocuğa 14 kurşun sıkan devlet. Bırakın polis vatandaş için varmış palavralarını!

herşeyi geçip tek soru soruyorum. polis neden oradaydı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uydurulmamış olanı hangisi?
    eren1903 bunu beğendi.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    merabalar marabalar
    epinizin maraba baryamı mübarek olsun

Motosikleti
    xt 600
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uydurulmamış olanı hangisi?
    "kaos"dan beslenmek.

Motosikleti
    Ducati 797
    "kaos"dan beslenmek.
    ve kaosun sahiplerini değil kuklalarını eleştirenler değişmedi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Arkadaş köleliğin bayramı olur mu Allah Aşkına.Bi gün bu hallerimize gülücez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Pkk nın kucağına oturmuş olan sevgili yöneticilerimizin , taksime kimse gitmesin diye metrobus vapur otobus ne varsa durduruyor, köprüleri yolları kapatıyor, binlerce polis görevlendiriyor, attığı gaz bombası, sıktıgı suyun hesabı belli değil , taksime gitmeye çalışanlar anında terörist ilan ediliyor ama diğer taraftan biraz güneydoğuya dogru baktıgında sayın yonetıcılerın kucagına oturdugu terorist gelip vekil bakanla öpüşüp koklasıyor, basın açıklaması okuyor taş molotof havai fişek hakgetire ölenlerin sayısı belli değil. Oradakiler aktivist barış elçisi imralıdaki apo denen akp nin pazarlıkçısı sevgi kelebeği, kendilerini destekleyen secmenleri ileri demokratik hakyolu insanları, sayın basbakanın bunlar varya bunlar dediği yani bizler terorden kandan nemalanan kişiler oluyoruz.

Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş köleliğin bayramı olur mu Allah Aşkına.Bi gün bu hallerimize gülücez.
    sisteme karşı çıkmayı, senenin bir günü meydana çıkıp daş atmak zannediyoruz
    daha oraya var

soyuldu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o ağzına hakim ol . yoksa kırarlar onu. boyunu aşan konulara giriyorsun.
    fuck martha stewart !

Motosikleti
    F650GS
    kaostan beslenen devlet. eleştirdiğimiz devlet. yeteri kadar açık değil miyiz acaba? herneyse ben vazgeçtim. birazdan kilitlenir konu zaten, gidişat kötü.

Motosikleti
    xt 600
    Alıntı soyuldu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o ağzına hakim ol . yoksa kırarlar onu. boyunu aşan konulara giriyorsun.
    tamam abi.

Motosikleti
    Ducati 797
    iyi derecede karate biliyorum, bruce lee yi izleyerek bütün damlara çıktım

Motosikleti
    xt 600
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi derecede karate biliyorum, bruce lee yi izleyerek bütün damlara çıktım
    benim dayım mafya aslanım

o değil de;

ağız kırmayı tam anlamadım.

kastedilen çene kemiği midir?

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)