motorlar için ne kadar olur abi bunlar eğer uygun bi fiyat verirsen bekleyelim..
motorlar için ne kadar olur abi bunlar eğer uygun bi fiyat verirsen bekleyelim..
abi eğer 200ytl filan yaparsanız ki eğer biraz daha indirirseniz bu fiyatı zengin olursunuzfoto kayrmısınız bir an önce bakalım hemen
abi ya foto gönderememişsin foruma bi daha denesen yaw görsek şu xenon farları?
motorun ilk startında farın yanıyorsa taktırdığın far extra dan aküden güç alacak kışın özellikle zorluk çekersin,ben iki adet taktırdım bendeki ilk startta açılmıyor öyle olduğu halde bile aküyü yiyip bitiriyor iki kere itekllemek zorunda kaldım konjektörün önemi büyük, önce elektrikçiye sor ölçtür sonra tajtır derim ben
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
abi ama bu yeni alacaımda 55w yine bi sorun olur mu?
Arkadaşlar geçen sene 150 zatımın mum gibi yanan farlarından sıkılp değiştirmeye karar verdim ve bir oto elektrikçiye gittim.18w/18w olan farlarımı dibiyle birlikte değiştirerek 55/60 iki adet h4 ampül taktı.Tabi önce kabloları kontrol etti aküye baktı ve eğer motor çalışmazken yakmazsan bişey olmaz dedi.O farlarla yaklaşık 3000 km yaptım bişeyde olmadı.Yanlış hatırlamıyosam 25 ytl falan vermiştim.
hayırlı olsun güle güle kullan farlarını..ama benim honda dylan'da farları açıp kapatacak anahtar bulunmuyor..kontağı çevirdiğin anda otomatik olarak yanıyor bana sormadanama takacağım ampullerinde wattları ve çekeceği elektrik aynı olduğu için tahminim problem yaşambu arada şu xenon farlarıda düşünmeye başladım dur bakalım hayırlısı fena görünmüyo bmw'deki...
gidip orjinal senin farından h4 12v-55w/60w alırsan birşey olmaz xenon konusunu tam bilemiyeceğim motora tktırmak ne derece iyi olur he bi goldwing yada race makinan olur güzel dururda scooterlarda bilemiyorum nasıl durur.
abi ne olacak sanki kötü dursa bile geceyi gündüze dönüştürür rahat ederiz dimi ama?
ne kadar abi bu setlerin fiyatı aşagı yukarı olmadı arabaya takarız yaw
yav abi siz gerçekten motosiklete xenon far mı taktırmak istiyorsunuz??? yoksa dalga mı geçiyorsunuz anlamadım
o etrafı gün ışığı gibi bembeyaz yapan xenonlar öyle çıkmacıdan dahi 200 kağıta alınacak bişey değil. angel eye far kısmına hiç girmek istemiyorum o angel eye diye tabir edilen zamazingo şu BMW lerde gördüğünüz yuvarlak beyaz sarı vs. ışık veren ve arabanın park lambalarına bağlı bir aydınlatma sistemidir ki onlarında pek ucuz olacağı söylenemez
muratd: arkadaşım motorların farından ışığından anlamam ama senin far büyük ihtimal h7 olamaz bu yazdıklarımıda göz önünde bulundurursan sevinirim kolay gelsin!!!
ayrıca otopol.com a girersenizde en ucuz xenon kitinin 630 ytl den başladığını görürsünüz
angel eye benim motora olmaz ama xenon düşünüyorum gerçekten...1 kere alırim başka motorlarada takabilirim sonradan..dediğim gibi olmadi arabaya takarız yaw nolcek sankiarabamız heryeri günişiği gibi aydınlatır paramız yine boşa gitmez
cnrtmr nin de dediği gibi bende 200 ytl ye xenon olacağını pek düşünmüyorum olsada çok kaliteli olacağını düşünmüyorum. otopol.com dan bakabilirsin fiatlara
biliyorum canım ucuz et yahni meselesi
motorlardaki ampuller 35/35 w deilmi.. o yüzden araba için olan buz beyazı farlardan takmak zor gibi.. ben piyasayı bayağı araştırdım.. 35 wlık buz beyazı faz bulamadım.. bende standart motor için olan beyaz ampullerden taktım..
CBR 600F Honda,
adana da bi CBR125 te angel eye gördüm. mükemmmel olmuş motor maviydi. durup soramadım. ama takılıyo yane.
live to ride, ride to live
Sevgili arkadaşlar..PcKopatGhostRider adlı üyeden alıntı
Tüm yazılanları okuduktan sonra yorumlamak istedim..
Şimdi öncelikle arkadaşımızın dediği gibi motorların %95 inde 35/35w h4 ampul vardır.
35w. beyaz ısık veren ampul maalesef tüm aramalara ragmen bulunamamaktadır.
yerine uygulanacak 55w herhangi bir ampul (beyaz sarı farketmez) kesinlikle orta ve uzun vadede motorun elektrik sistemine ve en önemlisi aküye zarar verir.. Bilinçli hiç bir elektrikçi ve servis zaten 35 yerine 55w ampulu önermemektedir. bazıları röle uygulayarak sistemi koruduklarını iddia etselerde röle sadece koldaki switch i korumaktadır.
Sonuç olarak; eğer sağlıklı beyaz ışık elde etmek istiyorsanız tek yöntemi gerçek xenon uygulamasıdır ki eger kullandıgınız xenon; bi-xenon(uzun-kısa) değilse sadece kısa huzneli beyaz ışık elde edersiniz. Bunun ortalama maliyeti güvenilir bir markada 450-500 Ytl.dir
Bi-xenon(hem uzun hem kısa) kit ise diğeri gibi rahat bulunamamakta ve fiyatları 1000$ civarındadır.
Tercih sizin
S&S
abicim açıklamaların için teşekkür ederim,gerçekten çok aydınlatıcı oldu benim için ve tatmin ediciydi..benim hondanın ampulu kullanma klavuzunda 55w yazıyor,arabalara takılan 55w'lık beyaz ampullerden taksam (bayaz yada sarı) birşey olmaz herhalde ama işte arabalara uygun 55w'lık beyaz ampulu bulamadık bir türlü...bir de servis bana dediki senin motordaki h4 far ama tablasız dedi galiba bu tablasızlar nasıl oluyor bilen var mı? birde arabalara uygun tablasız 55w ampul varmıdır bulabilir miyiz?zuhtupasa adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)