Çok doğru ve yerinde bir laf her ne kadar takdir etsem de zıppırman'ı. Temennimiz son kısımda dediğinizin olmaması ama toplumumuzdaki anlayış yoksunluğu ve karşılıklı hoşgörü(var diye çok övünsek de) miktarının düşüklüğü böyle çözümlere itebilir insanları.
Sonuçta hukuka askere polise güveni kalmamış bir toplumda kendinde o gücü görenlerde "hukuku yerine getirme"ye yönelik hareketler gözlenmesi gayet doğal. Şu konuda dahi yorumları okusak iz bırakmaktan öldürmeye kadar pek çok öneri mevcut.
Zıppırmanın başka bir üyeye ettiği "Efendilik en büyük dayılıktır" lafından kendisinin de bu olaydan çok zevk almadığını çıkartıyorum ama kimisi değil dayak "medeni olması gereken" bir toplum dahilinde yaşamayı dahi haketmiyor gözümde
http://goo.gl/bZPyG' de anlatılan insan(sı)lar misali.
Böyle insanlar laftan anlamaz, insan gibi iletişim kurulamaz bu adamlarla. Kafası tamamen başka birşeye bozuk olduğu için ters bi bakışınızda kavga ve daha kötü sonuçları rahatlıkla çıkartabilecek insanlarla dolu sokaklar. Böylesini dayak adam eder ya, ya da başka bi kötü anı ki insana yakın hareketler yapsınlar.
Şu durumda gerçekten adil bir durumda (bana göre) zıpırman bıçakla adamın üzerine gidip sözde "adam" ağlayana kadar korkutmalı sonra da kendi vicdanı elverdiği ölçüde (ki görüyorum ki gayet makul bir insan kendisi) dersini verip (gerek sözle gerek döve döve) yoluna devam etmeliydi. Kendisi de oldukça yakın bir yol izlemiş bu yüzden ben kendisinin sonuna kadar gerekirse kavgada bile arkasındayım şahsen. Dayak yiyeceğimi vs bilsem bile