Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

150 cc Scooter,Gürültü Kirliliği Yapar Mı ?

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Herkese iyi günler sevgili Mt üyeleri.

150 cc bir scooter sahibiyim. Egzosunda,yada motor kısmında herhangi bir gürültü kirliliğine sebebiyet verecek bir arızası,modifikasyonu yok.

Biraz önce sitenin herşeye karışan,emekli olmuş,işi gücü,havadan nem kapan site yöneticisiyle karşılaştım.
    Nazikçe selam verdim.
    Adam hemen yaygaraya başladı,yok motorunla yavaş git,gürültü yapma,çok ses çıkarıyor,bebekler,hastalar rahatsız oluyor.
    Nazikçe dedim ki bu 150 cc scooter,bizim sitede yokuşta,yapabileceği maksimum devir 5000-5500. O kadar ses çıkarmaz. Ve ben motorumu zorlamadan en düşük devirlerde mahalle aralarında geziyorum.

Hemen başladı sen benden iyi mi biliyorsun vs vs.. Sonra bir güzel tartıştık tabi. Babam da gürültüye,dışarı çıkınca yönetici olacak adam da kaçtı gitti.

Daima insanlara saygı duyarak,ses yapmadan,kullanırım,9 aydır kimseden tek şikayet gelmedi.
    (150 cc scooterin maksimum desibeli 84 db ki mahalle arasında o kadar ses asla yapmaya imkan yok)
    Site de D 130 karayolunun hemen altı,her türlü kamyon,tır,araba,motosiklet ve bilumum aracın geçtiği bir mahal yani.

Şimdi sevgili Mt üyeleri dışarıdan bakınca illa ki 150 cc scooterları gözlemlemişizsinizdir.
    Bu kadar rahatsız edici ses yapma imkanı gerçekten var mıdır,yoksa bu adamda bana karşı bir garez mi var..
    Gerçekten hata yapıyorsam her türlü eleştiriye de açığım bu arada
    Sizlerle bu konuda dertleşmek istedim.
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
    Saygılarımla

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Yamaha bws war o na bir bak scooter olmasına rağmen diğerlerine göre sesi değişik çok az sesi war yakışıklıda
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    150 zc benim ilk scooterimdi sesi güzel ama insanları rahatsız edecek kadar çok diğil

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    o adamın kaşıntısı var ama biz dayak atmaya karşıyız çünkü itibarımız lekeleniyor.... benim mahalledekiler beni motorla kabullendiler... kafamın güzel olduğu günler 1000rr la tapa gaz girermişim.. annem eğzost sesine uyanır kapıyı açarmış... ben yıllarca bu kadın benim nasıl geldiğimi anlar diye düşündüm durdum... geçen gün anlattı gece 03 00 da nasıl uyanıyım senin eğzost sesine ben ve tüm mahalle uyanıyordu diye.. şimdi herkes kabullendi beni... mt olarak ben askere giderken bile farkımızı göstermiştik..
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı kanmix_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha bws war o na bir bak scooter olmasına rağmen diğerlerine göre sesi değişik çok az sesi war yakışıklıda
    Bws'yi biliyorum hocam,sormak istediğim nokta,evinizin içinde otururken,kapınız,camınız kapalıyken sizi rahatsız edecek denli bir ses kirliliği oluşturuyor mu peki bu cc deki scooterlar.

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 zc benim ilk scooterimdi sesi güzel ama insanları rahatsız edecek kadar çok diğil
    Ben adam suçlayınca bir an SS kullanıyorum zannetim

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o adamın kaşıntısı var ama biz dayak atmaya karşıyız çünkü itibarımız lekeleniyor.... benim mahalledekiler beni motorla kabullendiler... kafamın güzel olduğu günler 1000rr la tapa gaz girermişim.. annem eğzost sesine uyanır kapıyı açarmış... ben yıllarca bu kadın benim nasıl geldiğimi anlar diye düşündüm durdum... geçen gün anlattı gece 03 00 da nasıl uyanıyım senin eğzost sesine ben ve tüm mahalle uyanıyordu diye.. şimdi herkes kabullendi beni... mt olarak ben askere giderken bile farkımızı göstermiştik..
    Yaş olarak benden büyük adam,abi,asla el kalkmaz. Ama garezi olduğuna inanmaya başlıyorum.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı u.ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi günler sevgili Mt üyeleri.

150 cc bir scooter sahibiyim. Egzosunda,yada motor kısmında herhangi bir gürültü kirliliğine sebebiyet verecek bir arızası,modifikasyonu yok.

Biraz önce sitenin herşeye karışan,emekli olmuş,işi gücü,havadan nem kapan site yöneticisiyle karşılaştım.
    Nazikçe selam verdim.
    Adam hemen yaygaraya başladı,yok motorunla yavaş git,gürültü yapma,çok ses çıkarıyor,bebekler,hastalar rahatsız oluyor.
    Nazikçe dedim ki bu 150 cc scooter,bizim sitede yokuşta,yapabileceği maksimum devir 5000-5500. O kadar ses çıkarmaz. Ve ben motorumu zorlamadan en düşük devirlerde mahalle aralarında geziyorum.

Hemen başladı sen benden iyi mi biliyorsun vs vs.. Sonra bir güzel tartıştık tabi. Babam da gürültüye,dışarı çıkınca yönetici olacak adam da kaçtı gitti.

Daima insanlara saygı duyarak,ses yapmadan,kullanırım,9 aydır kimseden tek şikayet gelmedi.
    (150 cc scooterin maksimum desibeli 84 db ki mahalle arasında o kadar ses asla yapmaya imkan yok)
    Site de D 130 karayolunun hemen altı,her türlü kamyon,tır,araba,motosiklet ve bilumum aracın geçtiği bir mahal yani.

Şimdi sevgili Mt üyeleri dışarıdan bakınca illa ki 150 cc scooterları gözlemlemişizsinizdir.
    Bu kadar rahatsız edici ses yapma imkanı gerçekten var mıdır,yoksa bu adamda bana karşı bir garez mi var..
    Gerçekten hata yapıyorsam her türlü eleştiriye de açığım bu arada
    Sizlerle bu konuda dertleşmek istedim.
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
    Saygılarımla
    kardeşim ilk önce başlığına cevap vermek istiyorum
    150 cc scooter inanamayacağın kadar gürültü kirliliği yapar
    hele hele bizim mahallede bir o.ç. var egzozuna ne yapmış bilmiyorum en sonunda dövecem bigün oda rahatlayacak bende
    (tabi bu yazdıklarımı herkese mal etmeyin ben takıntılı bir adamım feci takılı kaldım çocuğa lan öyle gürültü mü olur)

bu arada adam sana takılı kalmıştır büyük ihtimal veya başka bir motosikletli buna bişey yapmıştır buda herkesten hıncını alıyordur
    ama adam sana kıl davrandı diye doğrularından asla ödün verme kardeşim
    (nazik ol şahit olan yerde dövme )
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    benim ev müstakil... ama çevremde evler var.. ben arkadaşlarımın motorlarını tamir ederim bakım yaparım.. bazen gaz açarım ... ama kimöseye zarar vermem.. herkes çok sever.. rahatsız olanda ramzan o ne diyelim elimizde büyüdü der geçer... ki senin motorun sessiz bir motor.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim ilk önce başlığına cevap vermek istiyorum
    150 cc scooter inanamayacağın kadar gürültü kirliliği yapar
    hele hele bizim mahallede bir o.ç. var egzozuna ne yapmış bilmiyorum en sonunda dövecem bigün oda rahatlayacak bende
    (tabi bu yazdıklarımı herkese mal etmeyin ben takıntılı bir adamım feci takılı kaldım çocuğa lan öyle gürültü mü olur)

bu arada adam sana takılı kalmıştır büyük ihtimal veya başka bir motosikletli buna bişey yapmıştır buda herkesten hıncını alıyordur
    ama adam sana kıl davrandı diye doğrularından asla ödün verme kardeşim
    (nazik ol şahit olan yerde dövme )
    Yanıt ve tavsiye için çok teşekkür ederim
    Ama hakkaten ses çıkartmamaya özen gösteriyorum,insanlar rahatsız olmasın diye.
    Ama işi çirkinleştirirse en son önerinizi daima cepte tutacağım

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    2 senedir 150 lik scooter kullanıyorum, egsoz sesi dolayısıyla birkere bile şikayet duymadım ki bende sitede oturuyorum ve motoru park edip çıkıp girdiğim yer 2 apartman arası yankı olsa dahi ses rahatsız edici değil.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim ev müstakil... ama çevremde evler var.. ben arkadaşlarımın motorlarını tamir ederim bakım yaparım.. bazen gaz açarım ... ama kimöseye zarar vermem.. herkes çok sever.. rahatsız olanda ramzan o ne diyelim elimizde büyüdü der geçer... ki senin motorun sessiz bir motor.....
    Abi inan çıkarabileceği ses hakkaten çok az,hani 7000-8000 devirler olsa tamam ama,ne egzosumda,ne motorumda rahatsız edici ses çıkaran bir ses yok. Hatta bir kere manifold yırtılmıştı,çıkardığı o sesten o kadar rahatsız olmuştum ki kimseye rahatsızlık vermesin diye,hemen tamire götümüştüm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Eğer motosikletinin sesi ilk günkü gibi çıkıyorsa yani hiç bir arıza ya da ses modifikasyonu yoksa istediğin devirde kullanır, istediğin gibi gezersin, rahatsız olan varsa da kendi rahatsızlığıdır. Sonuçta bu motosikletin yasal bir şekilde satışı yapılmış, her hangi bir şekilde çevreyi rahatsız etmediğine karar verilmiş. Yani egzozunu açan-delen apaçilerden değilsen Cbf150 gibi sessiz bir motorla rölantide dolaşsan o adam yine rahatsız olur.
    maxi97 bunu beğendi.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı c3nk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 senedir 150 lik scooter kullanıyorum, egsoz sesi dolayısıyla birkere bile şikayet duymadım ki bende sitede oturuyorum ve motoru park edip çıkıp girdiğim yer 2 apartman arası yankı olsa dahi ses rahatsız edici değil.
    Teşekkür ederim hocam cevap için. Dışarıdan nasıl ses çıkardığı konusunda belki 2. bir göz daha farklı yorumlar diye düşündüm ama dediğiniz gibi rahatsız edici ses çıkarması mümkün değil,adamda sıkıntı

Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer motosikletinin sesi ilk günkü gibi çıkıyorsa yani hiç bir arıza ya da ses modifikasyonu yoksa istediğin devirde kullanır, istediğin gibi gezersin, rahatsız olan varsa da kendi rahatsızlığıdır. Sonuçta bu motosikletin yasal bir şekilde satışı yapılmış, her hangi bir şekilde çevreyi rahatsız etmediğine karar verilmiş. Yani egzozunu açan-delen apaçilerden değilsen Cbf150 gibi sessiz bir motorla rölantide dolaşsan o adam yine rahatsız olur.
    Yok hocam asla egsozdan kayaklı bir gürültü kirliliği yok,hatta egzostan çok tok bir ses çıkıyor,duymak imkansız. Bu yönetici denen adam scooterın direk motor sesinden rahatsızmış !
    Bir ara manifoldum yırtılmıştı,chopper gibi ses çıkarıyordu,anında değiştirdim,kimseye rahatsızlık versin istemedim sesin.

kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Yönetici biraz cins ah ben olsam orda
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı kanmix_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yönetici biraz cins ah ben olsam orda
    Aynen öyle şikayet edecekmiş beni,cevap vermemi gururuna yedirememiş

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    madem oylede boylede lafi yiyorsun , sok eksozu kopmle bikacgun oyle gez.
    Oyle basa boyle tarak misali.

16 yasindaydim ayni karakterli biri beni cevirdi mahallede bisikletle dolanmamdan rahatsiz olmus?
    Yani adam rahatsiz sa neye binersen bin.
    Ben ozaman genclik heyecani adama direk dalmistim simdi gorunce nasilsin Osaman amca derken utamiyorum hala 20 yil gecti aradan

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem oylede boylede lafi yiyorsun , sok eksozu kopmle bikacgun oyle gez.
    Oyle basa boyle tarak misali.

16 yasindaydim ayni karakterli biri beni cevirdi mahallede bisikletle dolanmamdan rahatsiz olmus?
    Yani adam rahatsiz sa neye binersen bin.
    Ben ozaman genclik heyecani adama direk dalmistim simdi gorunce nasilsin Osaman amca derken utamiyorum hala 20 yil gecti aradan
    Şaşırmış durumdayım hakkaten,bakalım ne olacak..
    Egzosu sökmek iyi fikir aslında ama öyle bir adam için motora zarar vermeye değer mi bilemedim..
    Allah bildiği gibi yapsın,ne diyelim

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    O zamanlar gırıs katında kiraciydım üst komşum laf çıkartmış çok ses cıkartıyormusum park ederken gece yarısı bıde yalana bak bağırdı kadın susmuyor gece saat 2 de hyocan başladı tapa gaz lastik yakmaya. Verdim ayarı polis geldi ama girişteki mobileti gördü ortada başka motor yoktu
    www.erkakurye.com

10SuzAsLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar-200NS
    Garezi Var kardesm onun sütten ağızı yanmışdır ondan öyle davranıyodur ama sonucda yaş olarak büyük saygıdan birşey yapma ama sabırda bi yere kadar dimi o motordanda ses çıkmıyo rahatsız edicek kadar.
    Şu Motorsikletine atlayıp da, keyifle çıkıp arada bir tırstığın uzun yol var ya, işte o “hayatın ta kendisi”, yollarda karşılaştıkların da onun içinden geçirdiğin “insanlar” aslında. Hayat bildiğin yol, sonu da varman gereken yere varıyor aslında...

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    o adam gayet net şekilde kaşıntısını belli etmiş. kaşınmak istiyor. etrafta tepinecek kum bulamayınca senden rica etmiş uğur kardeşim. (eşekler kumda tepinerek kendini kaşır).

150 zc ile 15.500 km yaptım öyle bi sesi yok...

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bizim eski mahelle de bi kel memet vardı oda bizim apache team daki pejolara hasta olurdu tabii bizde ona biz yoldan geçerken o bize balkondan saksı atardı biz motorları bırakıp onun balkona torpil atardık
    sonradan öğrendik ki bizi sevmemesinin sebebi motorların sesi değilmiş 2 tane kıza vardı çelimsiz suratlı onlara takılıyoruz sanardı halbuki hiç alakası yok
    bizde ne yapalım bir defa anlaşmazlık oldu gidip durumu anlatmadık sürtüşme devam ederdi
    ben evlendim çocuğum oldu o kızlar hala bekar nasıl tipler olduğunu varın siz düşünün
    uğur yoksa sende yöneticinin kızına mı asılıyonda bize söylemiyon
    adam belki sana başka mevzudan dolayı takmıştır kafayı
    dikkat et depo na küp şeker atmasın
    maxi97 bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)