Herkese iyi günler sevgili Mt üyeleri.
150 cc bir scooter sahibiyim. Egzosunda,yada motor kısmında herhangi bir gürültü kirliliğine sebebiyet verecek bir arızası,modifikasyonu yok.
Biraz önce sitenin herşeye karışan,emekli olmuş,işi gücü,havadan nem kapan site yöneticisiyle karşılaştım.
Nazikçe selam verdim.
Adam hemen yaygaraya başladı,yok motorunla yavaş git,gürültü yapma,çok ses çıkarıyor,bebekler,hastalar rahatsız oluyor.
Nazikçe dedim ki bu 150 cc scooter,bizim sitede yokuşta,yapabileceği maksimum devir 5000-5500. O kadar ses çıkarmaz. Ve ben motorumu zorlamadan en düşük devirlerde mahalle aralarında geziyorum.
Hemen başladı sen benden iyi mi biliyorsun vs vs.. Sonra bir güzel tartıştık tabi. Babam da gürültüye,dışarı çıkınca yönetici olacak adam da kaçtı gitti.
Daima insanlara saygı duyarak,ses yapmadan,kullanırım,9 aydır kimseden tek şikayet gelmedi.
(150 cc scooterin maksimum desibeli 84 db ki mahalle arasında o kadar ses asla yapmaya imkan yok)
Site de D 130 karayolunun hemen altı,her türlü kamyon,tır,araba,motosiklet ve bilumum aracın geçtiği bir mahal yani.
Şimdi sevgili Mt üyeleri dışarıdan bakınca illa ki 150 cc scooterları gözlemlemişizsinizdir.
Bu kadar rahatsız edici ses yapma imkanı gerçekten var mıdır,yoksa bu adamda bana karşı bir garez mi var..
Gerçekten hata yapıyorsam her türlü eleştiriye de açığım bu arada
Sizlerle bu konuda dertleşmek istedim.
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Saygılarımla