Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motorlar niye bu kadar güclü

    REKLAM ALANI
  1. #41
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Konunun tamamını okumadım ama ilk mesaja istinaden; "ulan 40.000 TL para verdim 4000 TL'lik motor beni geçiyor" düşüncesi bu sanıyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Aciklamalardan sonra gidip bir R1 alasim geldi

  3. #43
    Hakanİnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2012
    Motosikleti
    Allah kerim :)
    Peh Arabada kimmiş Her daim motor daha hızlı ve güzeldir Arabalar tosba olarak kabul edersek motorlar Küheylan oluyor (not: motor alınca adını küheylan koyucam kimse koymasın ) Araba çok yakar az yol gider, motor az yakar çok yol gider. Yani arabalar ezik, Motorlar king dir
    Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.

  4. #44

    Üyelik
    18 Şubat 2012
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben glock tebrik ettim dogru tek aciklamayi yapti diye, yazinda surtunme kat sayasi , agirlik ve ivme gucu ile ilgili bir tek kelime var ise seve seve seni de tebrik ederim.
    Ama bilim ile uzaktan yakindan alakasi olmayan seyleri yaziyorsunuz
    bilim her zaman teoride mümkündür. bir kere fizik kurallarında ağırlık kavramından çok nadir bahsedilir. bu kavram yerini kütleye bırakır. ivme gücü diye birşey yoktur. doğrusu ivme dir. gördüğünüz gibi sizin yazınızda doğru değil...
    desem saçmalamış olurum. çünkü ivme diye bir kavram var. siz ifade ederken ivme gücü dediniz. bazı arkadaşlar tork dedi ben dahil. bazı *arkadaşlar beygir gücü dedi. zaten tartıştığımız şeyde bu. şimdi siz bunun adına ivme koydunuz doğru da biz tork dedik diye mi yanlış oldu?

    fizik kurallarına göre sürtünme nin artışı ile kütle/ağırlık doğru orantılıdır. yani benim yarisim 800 kg. passat 1.5 ton. bu durumda yarise etkiyen sürtünme katsayısı az olacağı için daha seri olması gerek.

    başka bir konu fiziğin en önemli başlıklarından biri olan eylemsizlik. halt etmiş. eylemsizlik cisimlerin bulunduğu konumu koruma isteğidir. bu kanuna göre bir motor 100 km hızda gidiyorsa, ona etkiyn tüm kuvvetleri bıraktığımızda 100 ile devam etmesi lazım. pratiğe gelince yerçekimi ve rüzgar bu teoriyi hem doğru kılıyor, hemde bitiriyor. çünkü dünya daki tüm kuvvetler bizim elimizde değil.

    bilim adamı ön dişli büyüdüğünde devir/vites oranı küçüleceğinden son hız artar der ama ivme ve doğrudur. bizim motor ustaları bisikletle aynı mantık ön vitesi yükseltirsen daha zor hızlanırsın ama iyi hızlanırsın. son hız artar tork düşer der. buda doğrudur.

    söylediğinizde tek bir tutarsız cümle yok. ancak biz ivmeye ivme değil hızlanma dedik diye bizimkilerde tutarsız olmaz, olamaz. kusura bakmayın ama ben tek doğru açıklamayı glock yaptı diyemeyeceğim. herkesin söylediğinde doğruluk payı var..
    YILDIRIMBORA bunu beğendi.

  5. #45
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    otomobil: ( :: ) 4 nokta sürtünme ve 6 kenarlı kütle.

    motosiklet: ( : ) 2 nokta sürtünme ve aynı rota üzerinde 1 çizgi kütle.

    ve ağırlık + güç + aktarma organları.

    Otomobil ve Motosiklet arasında ki fark, DENGE + Fiziksel Kullanım

    sürtünmede rüzgar direncini de hesaba katmak gerekir kütlenin, büyüklüğü ağırlığı ve şeklide önemlidir.

  6. #46

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Detaylı olarak yazmayacağım çünkü kimse okumuyor. Doğru cevap şudur ;

    - Otomobili geçmek derken ivmelenmeden (kalkıştan) bahsediyorsanız cevabı ağırlıkta ve torkta arayacaksınız.
    - Yok ivmelenme değil de son hızdan bahsediyorsanız anahtar kelimeler güç ve de rüzgar direncidir (rüzgara karşı duran yüzey alanı). Motor gücünün %90'nını rüzgara harcarsınız.

    Soru veya aksine iddia gelirse seve seve detaylara girebilirim.

  7. #47

    Üyelik
    07 Mart 2012
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    Ramzey QM50QT
    en basit kamyonda 8000-9000cc motor vardır.. beygir yoktur, hız yapamazlar lakin tork canavarıdır bu araçlar.. kamyonların kalkışta bi anda kafa atmalarının nedeni bu canavar torklarıdır, zaten tonlarca yükü çekebilmek için motorun ihtiyacı beygir değil tork'tur.. neyse, vites geçişleri seri bir kamyon 140 km/h'a çok kısa bir sürede çıkabilir.. çok kısadan kastım normal bir binek araba süresinde, bu süre kamyonlara göre kısa bir süredir..


    konumuza dönecek olursak; motosikletlerin otomobillerden atak ve seri olmalarının nedeni TAMAMİYLE ağırlıkla ilgilidir.. başka bir nedeni yoktur.. sadece bikaç alt neden vardır, onlara aktarım organlarıdır.. bir otomobilin sadece şansumanı bir motorsiklet ağırlığındadır, vites dişlileri 2 tonluk bi aracı ivmelendirecek kadar güçlü olup baskı balataya aktarım yapmak zorundadır.. motosiklette bu tarz şeyler yoktur, daha basit ve daha kolay aktarım yapılır.. bir motor 2 tekeri beslemek zorundadır ve o iki teker 2 tonu itmek/çekmek zorundadır.. bunlar çok büyük fiziksel olaylardır.. otomobiller 5-6 bin devir yaparlar ortalama, yukarıda bi arkadaş 7-8bin demiş çok yanılmış.. otomobil az devir yapmak zorundadır, otomobilin ağırlığın baskısından dolayı yüksek devirleri pistonlar kaldıramaz.. motorsikletlerin hafifliğinden dolayı motor yüksek devirlerde yıpranmaz..
    Live to ride, ride to live..[B][I][/I][/B]


3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)