Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafikte iki aracın içinden geçmek yasak değil mi ?

REKLAM ALANI
    bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 2021
    Düşünmek yetmez izlemek gerek

http://www.youtube.com/watch?v=J27r6WO5UYw

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    bir aracın şehir ihlali yapmasıyla bir motosikletin şerit ihlali yapması arasında ufak bir fark var. motosiklet şerit ihlali sırasında hata yaparsa büyük zarar görür, bir otomobil şerit ihlali yaparken hata yaparsa yine motosiklet sürücüsü zarar görür
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Naked :)
    Alıntı m.akblack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duran trafikte aracın biri kapıyı açtığını düşünsene:O :-(
    Şu, yapmamak için geçerli sebep. Ben de bunu düşünerek yapmıyorum. Sonucu düşünsenize küçük bir facia!!

Motosikleti
    sym wolf 250/ramzey cross 200
    jawa kardeşim sen sadece aynalara bakarakmı ilerliyosun yolda önüne bakmıyomusun hiç maşallah büyük yetenek ))))))))) bakaıyoruz tabiki sürekli aynalara ama her saniyede gözümüz aynada değil normal olarak... duran trafikte tabikide bekleme geç aralardan git... ama ben yolda en sol şeritte giderken solumdan geçmeye kalkan aracı görmeyebilirim normal olarak... ha ben bunun riskini alırım dersen hayat senin tabiki )))
    Soykan67 bunu beğendi.

BankerBilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mash satıldı, yenisi daha sonra inşallah
    E peki akşam trafiği mesela, motoru araba gibi şeritte bekleyerek mi kullanacağız? Dur - kalk, dur- kalk... Acemiyim o yüzden soruyorum.
    Birkaç kez geçeyim dedim, tam da geçemedim zaten sinir oldum, arabadan bi farkım kalmadı üstelik o sıcakta mont + kask mahvetti beni diye söylendim...

Motosikleti
    Honda CB 125 E >> Honda NX4 Falcon
    Alıntı bobora adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Otomobilden inen adam çantadan tutup çekiyor bir de. Elinde kalacak ))

Kanunen yasak diyen arkadaşlar, trafik kanununda ilgili maddeyi de gösterirse seviniriz.

Neyse yorulmayın boşuna çünkü öyle bir madde yok, duran trafikte motosikletin şerit arasından gitmesi yasaldır. Burada dikkat edilmesi gereken, hızın fazla olmaması, geçilen araçların sürücü ve yolcularına dikkat edilmesi ve sürekli selektör yaparak aradan geçtiğimizin bildirilmesi gerekir. Hatta sonuncusu en kritik olanı.
    rumelian bunu beğendi.

Motosikleti
    Bence trafik sıkışıksa kontrollü ve yavaş şekilde ara sıra korna ile de ikaz ederek ya da dörtlüleri açarak araçların arasından geçilebilir.

Bunun yerine en sağdan (ya da en soldan), bariyerlerle otomobillerin arasındaki daracık koridordan veya emniyet şeridinden bastırıp gitmek çok daha tehlikeli. Köprülerde de görüyorum. En sağdaki çelik halatlarla en sağ şeritteki otobüsün arasındaki bir metrelik aralıktan çok hızlı geçenler oluyor.

Sakin olalım.

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Konu ile ilgili olarak:

http://www.youtube.com/watch?v=JNGD9AAIfFU

kaizeN188 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr esd
    Sadece motor sürenler arabalara saygısız diyor. Geçen çok işlek aradan refüjle ayrılmış dar bir cadde de ilerlerken arkamdan motor sağıma girmeye çalışıyor sağa yanaşsam yol versem az ilerde adam tam yanaşmadan park etmiş sıkışcak bekle, ordan sonra geçersin dimi sanki hastaneye yetişcek apaçi. zorladı bastı aynaya çarptı sağa kırıp altıma alcaktım ehliyetim yok henüz çıkmadı arkasından sövmekle yetindim. 2 yıldır bende motor sürüyorum bende aralardan geçiyorum ama böyle hayvanlık yapmıyorum araba sürerken sürekli aynaya bakıyorum bir motorcu olduğum için. Ama her araba sürücüsü birbirine benzemediği gibi motor sürücüleri de benzemiyor. Çoğu saygıyı haketmiyor. Ehliyetim çıksın böyle hatalı gereksiz hareket yapanların hepsini altıma almazsam şerefsizim. Bende motor sürüyorum. Sağlamanında bir adabı var hatta geçerken kornama bile dokunuyorum bazen tedirgin olmasın şöför diye..
    2011-2012 (yamaha Crypton)--( 2012-∞∞ Yamaha Ybr )

enzo1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kaizeN188 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece motor sürenler arabalara saygısız diyor. Geçen çok işlek aradan refüjle ayrılmış dar bir cadde de ilerlerken arkamdan motor sağıma girmeye çalışıyor sağa yanaşsam yol versem az ilerde adam tam yanaşmadan park etmiş sıkışcak bekle, ordan sonra geçersin dimi sanki hastaneye yetişcek apaçi. zorladı bastı aynaya çarptı sağa kırıp altıma alcaktım ehliyetim yok henüz çıkmadı arkasından sövmekle yetindim. 2 yıldır bende motor sürüyorum bende aralardan geçiyorum ama böyle hayvanlık yapmıyorum araba sürerken sürekli aynaya bakıyorum bir motorcu olduğum için. Ama her araba sürücüsü birbirine benzemediği gibi motor sürücüleri de benzemiyor. Çoğu saygıyı haketmiyor. Ehliyetim çıksın böyle hatalı gereksiz hareket yapanların hepsini altıma almazsam şerefsizim. Bende motor sürüyorum. Sağlamanında bir adabı var hatta geçerken kornama bile dokunuyorum bazen tedirgin olmasın şöför diye..

Sağlıklı bir düşünce yapınız olduğu söylenemez. Kırk yılda bir siz de öyle bir hata yapsanız, ve sizin gibi düşünce yapısına (ki bu "altıma alacağım, ezeceğim" şeklindeki düşüncelerin katillikten bir farkı yoktur.) biri gelip o an sizi altına alsa ve yaralasa, öldürse veya sakat bıraksa ne olur hiç düşündünüz mü? Ehliyet almanız size hata yapanı ezme hakkı mı verecek?

Ayrıca ehliyetiniz olmadan araba kullanıyorsunuz, trafikte hatalı araç kullananlara "hayvan" diyorsunuz; "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu"...
    Kerem Akın bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı bobora adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Kasten açtı bence

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Geçenlerde konuşulmuştu bu video. Arkadaş pek sağlıklı değil

Şerit aralıkları ve araçların nizami dizilişi gözden kaçmasın Korna da redline

İstanbul taksicisini koy o trafiğe dikizden göz göze geldiğin anda önüne kırıp o boşluğu kapatır, tabi hala şeridindeyse Yoksa çoktan otomobili ile o açıklıktan ilerlemeyi dener

Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    40 derece sıcaklıkta mont,eldiven,kask,dizlik vs. kendimi duran trafikte hayal ettim şimdi.
    bence buhar olup uçarsın.
    aralardan geçmeyecek, trafiği bekleyecekseniz bence motor iyi bir alternatif değil. işin cazibesi budur zaten.
    dikkatli bi şekilde aralardan geçilmesi en mantıklı olanıdır.
    sozerten bunu beğendi.
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

aksoyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 ,pulsar ns 200 , kawasaki er6n
    bikere işe geç kaldım dörtlüleri yaktım basa basa gidiyorum ışıklara geldim solda şahin sağda ülker arabası arasına girermi girmezmi diyene kadar arasına girdim tam o arada yeşil yandı meğerse motor kurtarıyor ama aynalar kurtarmadı ve ilk önce ülkerin arabasınının kasasına sonra şahinin sağ aynasına kendi aynlarımla tıkırdattım sonra yeşil yanınca kapattım gittim ama aynaya bi baktım şahin yapıştırıyo yetişmeye çalışıyor durup özürdileyecektim lakin işe geç kaldığım için özürdileyemedim neyse iş yerine kadar takip etti ben motordan inince yanımda bitti.

beni küçük sandı zatı muhterem üzerime geliyordu kaskı daha çıkarmamıştım kardeş özürdilerim dedim...

Sonra mı arkadaşımız koşa koşa arabasına binmek zorunda kaldı suçluyum hakim bey cezam neyse çekmeye hazırım
    Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Ben çok yapıyorum bu dediğini,geçebileceğim kadar boşluk olduğunda aralardan gidiyorum.Bence böyle olmalı,şeridi ilk kapan motosiklet olursa daha güvenli olur motosiklet kullanıcısı için.Sonradan sıkışıp kalma olayı büyük bir ihtimal çünkü. Bir de kamyonların,otobüslerin arkasında kalma olayı var görünürlük sıfır istediğin kadar çaprazında dursan bile aynaya bakmıyorlar,lambayı da göremiyorsun.Yavaş kullanım olduğu sürece açılan kapılar da sorun değil.

Motosikleti
    Başlık bomba yalnız: "Trafikte iki aracın içinden geçmek yasak değil mi ?"

Şimdi fark ettim.

kurufasulye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200ns
    Bazı ülkelerde yasak değil.(UK) Türkiye de yasak mı değil mi bilmiyorum.
    Akıcı trafikte geçmem fakat duran trafikte düşük hızda aralardan geçerim.

Hatta şu videoda bazı arabaların yol verdiğini görebilirsiniz.Keşke bizim ülkemizde de önümüze kırmak yerine bu şekilde davransalar.
    http://www.youtube.com/watch?v=1-vVh36Y9Eo

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)