ambulans nerde kaldı diyenler
Reklamlar
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
Ambulans Neden Geç Gelir veya Geç Geldiği Düşünülür..?
1-) 112'yi Aramadan Ambulans Beklemek ( Genellikle Hasta/Yaralı'nın Çok Olduğu Vakalarda)
2-) Metropol Kentlerde Trafik Yoğunluğu.. ( Acil Şeridi Bilinçsiz Şoförler Tarafından Doldurulması)
3-) Dar Sokaklar ve Dar Sokaklara Yapılan Bilinçsiz Parklar..
4-) Bilinçsiz Şoförlerin Ambulansa Yol Vermemesi..
5-) İklim Şartlarının Sert Olması
6-) Hasta Yakınına Saniyelerin Dakikalar/Saatler Gibi Gelmesi
7-) 112 KKM'ye Vaka Verildiği Zaman Adresin Açık Olmaması/Hasta Yakınının Ambulansı Karşılamaması..
8-) 112'yi aradığımda "Siz şu hastaneyi arayın numarasını veriyorum 0312...." şeklinde karşılık verilmesi (Bizzat yaşanmıştır, o hastanenin numarasını istesem 118i arardım)
Not: 155'i ihbar için aradığımda 10 dk açılmadığını da bilirim. Çay içen memurun rahatlığı nerede senin canhıraş halin nerede...
Tabi ki söz meclisten dışarı. Yolda ambulans görünce dayanamayıp seyrediyorum: önündeki öküzlerin (ki 10 araçtan 9una tekabül eder) nasıl gecikmeye neden olduklarını, arkasındaki öküzlerin (hasta yakını hariç) nasıl ambulansı takip ederek kar etmeye çalıştığını gördükçe, önce arkadaki yaralıya dua, sonra ambulans şoförüne sabır ve öküzlere küfür yolluyorum...
Bu vesileyle ambulansa yol verme meselesine açıklık getirelim: Unutmayın, ambulansın bulunduğu şeritteki araçların yolu boşaltması için diğer şeritlerdeki araçların yavaşlamaları ve önlerinde boşluk açmaları gerekir. Böylece ambulansın önündeki araçlar bu boşluğa girer ve şeridi boşaltırlar. Çok basit.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)