iyi akşamlar arkadaşlar motor yağmurda ve bol sulu yolda gidince tekliyor yani istemsiz gaz kesiyo ve stop ediyo jikle açık gezsemde farketmiyo arkadaşa sordum buji kablosu ıslanıyodur ondan dedi sizce neden olabilir ustalardan yardım lütfen
iyi akşamlar arkadaşlar motor yağmurda ve bol sulu yolda gidince tekliyor yani istemsiz gaz kesiyo ve stop ediyo jikle açık gezsemde farketmiyo arkadaşa sordum buji kablosu ıslanıyodur ondan dedi sizce neden olabilir ustalardan yardım lütfen
aynen öyle. buji kablon çatlama patlama aşınma falan varsa değiştir
"Son gün olmasın dostum, çelengim top arabam;
Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam!”
aynen bujı kablosunu bı kontrol et
İstediğin buji başlığını tak, motor ıslak yolda veya yağmurda binince yeterince ısınamadığı için tekliyor. Ayrıca jikle açık gezme hava filtren benzin olur, filtre tıkanır yolda kalırsın.
Büyük ihtimalle bujiler ıslanmış ya da Mengu16'nın dediği gibi tam ısınmadan yola çıkmışsındır.
Buji kablosu yada bobin su sebebiyle şase alıyor.Yada buji piposundaki kauçuk şapka ölmüş ve su alıyor.
dostum kafaya takma bütün cbf 150 ler yağmurda tekleme ve stop sorunu yaşıyor
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Motorun ısınmasıyla alakası yok yağmur her yağdığında hava soğuk mu oluyor?
Buji piposundan veya bobinden şaseye atlama yapıyor ateşleme sistemi.Gözle gözükmeyen yerlerden yağmur suyu şaseleme atlama yaptırıyor.Bujiye gidecek cereyanı şase çekiyor.
Buji piposunun kauçuk olanlarından takın takmadan önce silikonlu gres sürülürse aynı sorun yaşanmaz.
---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:33 ----------
Şu videodaki gibi test yapsın hangi tamirci bakıyorsa, kendinde yapabilirsin korkma arkanda mtnetforum var;
http://www.youtube.com/watch?v=xXAFQa0R9hA
Bulaşık deterjanlı su sıkılacak püskürtülecek...
Aprilia RS 250 GP Nº1
Adam doktora demiş ki: Doktor bey elimle şurama bastırınca çok acıyor
Doktor cevap vermiş: Sende bastırma o zaman.
E kardeşim sen de yağmurda binme o zaman
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)