Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İlk Gün ve İlk Kaza

REKLAM ALANI

Merhabalar öncelikle, aranıza yeni katılmıştım ve bugün ilk motorumu aldım. (gt 250r) Aldığım yerden eve getirene kadar 100 küsür km yol geldim ancak son 500mt diyebileceğim bir mesafe kaldığında ara sokaktaki kum yüzünden ön teker kaydı. Nasıl olduğunu anlayamadan motorumu yan yatırdım. Sol ayna ve sinyali kırdım. Grenajda dolayısıyla çizikler var. İlk gün nazarı demek istiyorum ama şuan oldukça kendine sinirliyim. Belki buraya yazarsam biraz rahatlarım dedim. Sizede böyle kötü bir haber ile merhaba demiş oldum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ivb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar öncelikle, aranıza yeni katılmıştım ve bugün ilk motorumu aldım. (gt 250r) Aldığım yerden eve getirene kadar 100 küsür km yol geldim ancak son 500mt diyebileceğim bir mesafe kaldığında ara sokaktaki kum yüzünden ön teker kaydı. Nasıl olduğunu anlayamadan motorumu yan yatırdım. Sol ayna ve sinyali kırdım. Grenajda dolayısıyla çizikler var. İlk gün nazarı demek istiyorum ama şuan oldukça kendine sinirliyim. Belki buraya yazarsam biraz rahatlarım dedim. Sizede böyle kötü bir haber ile merhaba demiş oldum.
    geçmiş olsun keşke önce küçük hafif bir motosiklet alıp alışana kadar onu kullansaydınız
    overcloud bunu beğendi.

KAYA28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QM250
    Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun keşke önce küçük hafif bir motosiklet alıp alışana kadar onu kullansaydınız
    çok mantıklı...

geçmiş olsun h.g.

babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Geçmiş olsun. ALLAH beterinden saklasın....

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    sende bırsey yoksa bence gerısının onemı yok. bız ne dersek dıyelım ıllakı canın sıkılcak ama kapat gozlerını sunu bır dusun. en sevdıgın arkadasın motor delısı ve gozlerının onunde kaza yaparak oluyor veya kaza yaparak kolunu veya bacagını kaybedıyor. bunları dusununce ınsan sınırı daha cok gecıyor bunada sukur dıyebılyor en azından. eger sende bır sey yoksa gerısını bosver. onemlı olan can saglıgı parasını verır 1 ayna 1 sınyal alırsın senın ayagından kolundan hatta ve hatta canından hıc bır sey daha onemlı degıl. aramıza hos geldın umarım bu ılk ve son kazan olur.

Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    problem yaşamam gibi geldi. zaten uzunca bir yol sorun yaşamadım ancak kumlu yok ve ön teker kayması biraz kötü oldu. banada bir tecrübe oldu bu kaza.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Hayirli olsun, gecmis olsun, ilk motor alicaklara ders olsun. Ciplak motor herzaman baslangic icin en idealidir. Hemde daha hafiftir.

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ivb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    problem yaşamam gibi geldi. zaten uzunca bir yol sorun yaşamadım ancak kumlu yok ve ön teker kayması biraz kötü oldu. banada bir tecrübe oldu bu kaza.
    bende aynı sebepten 8-10 kere kaza atlatıp 2-3 kere yeri öptüğüm için nasıl olduğunu iyi biliyorum hani hafif küçük bir motosiklet olsa ayağınızla tutabilirdiniz belki diye söyledim

Teşşekürler herkese. Acemiliğimi bildiğim için (ve herzaman) korumalarım tamdı. O yüzden bende hiçbişey yok. En azından bundan dolayı içim rahat. Eksiklerini tamamlayıp dahada dikkatli olacağıma eminim

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Geçmiş olsun ilk sürüşte kaza yapmak eğlencelidir ağır hasar olmadığı sürece
    Sonradan hatırlar gülersin.
    Bende cbf 150 ile eğitim almıştım. Sonra gv250 aldım kendime.
    Satın aldığım adam getirdi kapının önüne kadar taa Beşiktaş'tan
    Sonra bir deneyeyim dedim. Bastım marşa, stop etmeden kaldırdım.
    200metre kadar gittim. Sonra baktım sağa dönmezsem e-5e girecem başka yol yok
    Yavaşladım sağdaki sokağa doğru yatırdım motoru hafiften, sonra oturuş pozisyonu, ağırlık merkezi vs. farklı olduğundan dolayı, motor çok ağır geldi.
    Motoru dikleyemeden hop hop hop diye sekerek sağa yatırdım motoru
    Çizik kırık dökük olmadı ama benim motorda
    O anda sinir olmuştum ama şimdi gülüyorum
    Motosikletli Kaplumbağa...

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Allah beterinden saklasın.İlk gün böyle bişey olması insanın canını sıkar tabi ama,size bişey olmadıktan sonra yapılmayacak bişey yok.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    bu teker kayması normal miydi yoksa senin hatan var mı peki...

geçmiş olsun bu arada...ben de ilk motor olarak benzer bir motor almayı düşünüyorum...

@MotorKafa: Suan o sinir aynını aynen ben yaşıyorum. Üzerinden biraz zaman geçince hey gidi çaylak günlerim der ve gülerim bende sanırım.

@Zippo's: Evet en önemlisi bende bişey olmaması. Düşe kalka iyice öğreneceğiz artık. Umarım ben ve kimse büyük kaza geçirmez. Böyle maddiyat zararlı kazalar bir şekilde telafi edilir nasil olsa.

@erro: Kum olduğu için kayması biraz normaldi ama sanırım bende de acemiliğin verdiği hata vardır sanıyorum.

Motosikleti
    Naked :)
    Kumlu yerde ön frene mi asıldınız biraz acaba? Ön lastik kaydımı hiçbir motorda yapacak pek bişey yok. Abs olursa sorun yok tabi.
    SipahiTurk bunu beğendi.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    geçmiş olsun..............
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Daha ilk günden milli oldun.. İnşallah ilk ve son kazan olur..
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

Motosikleti
    Honda cb125e
    Geçmiş olsun ılk motor ıcın zorlu bır tercıh oturus posızyonu ve depo benı zorlar dıye dusundugumden dırek o motoru elemıstım. Ayrıca hayırlı olsun nazarlıktır dıyın ve devam edın...
    [B]Artisliğin sonu figüranlıktır...[/B]

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    geçmiş olsun canını sıkma. sen yine iyisin ben ilk motorumda daha ilk gazda zor bir yerden çıkmaya çalışarak farı yamultmuştum . ama canımı sıkmadı çünkü o düşüş bir sonraki düşüşlerimin habercisiydi ve en hasarsız olanı idi
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha ilk günden milli oldun.. İnşallah ilk ve son kazan olur..
    Yorumun için çok teşekkürler sayende yüzüm güldü

Diğer arkadaşlarada çok teşekkürler. Nazar diyip geçeceğim başka yolu yok. Bakıp bakıp ders alıp daha büyük bir kazadan sakınman en mantıklısı.

caneryavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ST Kanuni GT250R
    Sen iyisen gerisini boş ver, nazarı çıkmış çok geçmiş olsun.. Ankara'da nerede oturuyorsunuz?

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)