İçcebeci'de oturuyorum. Bende hiçbişey yok. Korularım tamdı
İçcebeci'de oturuyorum. Bende hiçbişey yok. Korularım tamdı
arkadaşların aksine başlamak için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Böyle kazalar canınızı sıkar. ama üzülmeyin. ucuz bir paraya çok ciddi bir tecrübe almış oldunuz.
1 - kum'u son anda mı farkettiniz? eğer böyle ise, yolu daha çok gözlemlemeniz gerek. eğer yoldaki etkenler, algınızdan çok daha hızlı değişiyorsa, algınızın yakalayabileceği kadar yavaşlamalısınız...
2 - kum'u gördünüz, ama önemsemediniz mi? yol ve hayatla en önemli bağınız lastiklerin yol tutuşu... hangi tür zeminlerden geçerken ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini öğrenin mutlaka.
kumdan geçerken özellikle hafif dönüş modundaysanız bile, lastiğin kayması mümkün. eğer arazi lastiği değil ise.
motoru sıfır mı aldınız? ikinci el mi?
orjinal lastikleri olan shinko'lar bu tür durumlarda son derece kötü... gerçi 100 km sonra ısınınca çok iyi yol tutuşları olabiliyor ama... eğer imkanınız var ise ve uzun süre bu motoru kullanacaksanız, iyi bir çift lastik alın derim.
!?
@Sessizsakin: Ana yoldan ara sokağa dönerek girdiğimde motor kumdan dolayı kaydı. Açıkçası bende tam olarak farketmedim. Motoru ikinci el aldım ama oldukça temiz ve az kullanılmış diyebilirim. Söylediklerinizden bile tecrübe almak mümkün.Teşekkürler
cana geleceğine mala gelsin salla. değiştirirsin kırılan yerlerini yine tatlı tatlı binersin keyfini kaçırma.
ön freni motoru yatıkken kullanmışsınız,
ön frene sert basmışsınızdır,
motorun hızını ayarlayamayıp gidonla dönmeye çalışmışsınızdır..
ilk kazalar hep böyle olur genelde, geçmiş olsun nazarlık olur, benım ilk motorumun bütün granajlarında yüzlerce nazarlık vardı
Geçmiş olsun. ALLAH beterinden saklasın....
dostum sana bi sey olmamasi en buyuk teselli, gerisini salla. bi de lastiklerin durumu nasil? dandik lastik yuzunden 4 kez asfalta opucuk atmis biri olarak lastigi degistirip kurtuldum
Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım son kazan olur, Allah beterinden saklasın. Önemli olan kullanabileceğine inanarak almış olman. Ben 600'lük satın alıp 330 Km. kazasız getirdim. Son 100 Mt.de yokuş aşağı inip düz sokağa dönecekken önüme aniden çıkan bayan grubu yüzünden ve yorgunluğumdan motoru dikemeyip mecburen yavaşça koruma demiri üzerine bıraktım. Sana bir şey olmasın da gerisi hikaye ve tecrübe olsun.. Üzme kendini. Güle güle kullan.
Allah korumuş sende birşey yoksa önemli değil tecrübe olmuş diyelim.
geçmiş olsun..olur olur..ufak bebeler bile düşe kalka yürümeyi öğreniyor..yok mu hiç dizlerinde yara izi sanki? sıkma canını arkadaşım
hayırlı olsun, unutmayın düşmemiş motorcu yoktur ;) motosiklete alışana kadar sakin kullanın ve trafiğin yoğun olmadığı saatlerde motorun sınırlarını öğrenmeye çalışın.
geçmiş olsun ... son 500mt kaza yaptığınızı okuduğumda izlediğim bir eğitim videosunda ısrarla söylenen bir uyarıyı anımsadım;ilk ve son 10dk tehlikenin en yüksek olduğu zamandır çok daha dikkatli olunmalıdır...
geçmiş olsun ilk ve son kazan olur inşallah
''KARANLIĞA IŞIK TUT''
Hocam aramıza hoşgeldiniz. Sizde birşey yok anladığım kadarıyla gerisi de halledilir. Hatta parça bulma takma parlatma gibi şeylerle uğraştıkça motoru daha çok sever, emek verdikçe değerinin arttığını hissedersiniz. Geçmiş olsun.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
abi sağlamakta çok sağlıklı değil hani korna çalmasan tarihe geçmiştik 4 şeritli kepekli yolunda 2 motorcu birbirne girdi diye
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
abi gece 5 te git sıra oluyor yine o dayıda, maşallahı var siyasal öğrencisini o besliyor
g.olsun dostum boşver sıkma canını inş. ilk ve son olur ve ufak bi nazar boncuğu tak motoruna eğer nazar korkun varsa
geçmiş olsun umarım asfaltla son görüşmen olur
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Geçmiş olsun. Çok dert etmemek lazım. Önemli olan size birşey olmaması.
Ben daha dün sabah düştüm, gidon eğildi. Sağolsun bir arkadaşda fazla gidon varmış, değiştirdi.
Motor yapılır, birşey olmaz. Düşmelerden tecrübe edinip nerede hata yaptığınızı öğrenmeniz ve tekrarlamamanız önemli olan.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)