ilana bakın motor 45.000 de satılmış
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81919858/detay
Yıl 2000
Km 19700
bir anda gençleşmiş motor birde galeri burası
ilana bakın motor 45.000 de satılmış
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...81919858/detay
Yıl 2000
Km 19700
bir anda gençleşmiş motor birde galeri burası
7 Tepe Motosiklet Kulübü
kardes adam yenı motor yaptırdıysa ve yaptırdıgında sıfırlasa yıne sahtekarlık olur mu ?
Okumak cehaleti giderir, öküzlük bakidir.
street king
bızım halkımza mustahaktır kusura bakmayın... Araba satıyorum 12 yasında araba 160000kmde olunca cooook dıyorlar almıyorlar adam gıdıyor 20tl km dusuruyor araba bıtık copluk 50000km cekıyor motordn anlasa duman atar yag yakar ama onu alıyor... Bıraz mantık artık
dörtyüzelli bin km mi doğru mu yazılmış, 45 bin değil dimi ?
98 Beygir.....
satılırken ki km si 45.000 km
site üyelerimizden jesse nickli arkadaşımızın eski motorudur
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
Halk bunu istiyor.
Heryere aman düşük km li olsun sakın ha sakın diye öneri ve yorum yapanlarında bu işte büyük payı var.
Hiç ağlamamak lazım kanımca.
30 bin den geri saymaya başlıyorlar her nasılsa. Hiç 30 bin üzeri yok neredeyse.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
ben 24600 km de cbf 250 aldım 40 bin kmde sattım, daha sonra 23850 km de diye ilanı vardı,
alan kişi kartalda bir arkadaş satmış, kartaldaki arkadaşda beşiktaş barbaros bulvarındaki bir motorcuya satmış, ve ilan kalktı, veya motor satıldı.
98 Beygir.....
Cem'in eski moturu gençleşmiş makina ...
bu kilometre düşürme işi senelerdir var üzücü ama gerçek...yazık hemde çok yazık. iş lafa geldiği zamanda hak dan hukukdan dem vururlar
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
km düşürmekten ziyade yeni şahit olduğum bir sahtekarlık var...düşürmekte parayla oysa hiç yükseltmemek daha hesaplı galiba...geçenlerde
bir çelik 100 gördüm ilk motor alacağımda şöyle bir bakmıştım ama çok incelememiştim...kullanan birini görünce biraz laflayalım hesabı yanaştım...
hayırlı olsun vs vs...km baktım 3500...fazla binmemişsin filan dedim çocuk yok abi km telini söktüm hiç ilerlemiyor dedi...bir baktım hiç bağlantı yok...
satarken daha iyi olur abi filan vs vs....yani bunu da gördüm...allah sonumuzu hayır etsin...
Km baktıgımı hatırlamam sansıma hep düşük oluyor benmi şanslıyım acaba artık km nin önemi yok hepsi sahte benim gözümde
www.erkakurye.com
Önce kendimize kızalım.Herkeste bi kilometre takıntısıdır gidiyor.Temizlik kilometreden anlaşılıyor zaten ya.Ne motosikletler var kilometresi çok yüksek ama tertemiz ve ne motosikletler var daha 20.000'e yaklaşmadan fazlasıyla hırpalanmış.
Burada konu açıyorum bir motosiklet modeline heveslenip(genelde eski model oluyor bütçem gereği) anında yok şu yok bu saydırıyorlar.Kabul haklı yanları var fakat bu olumsuz eleştirilerin odağında genelde kilometre oluyor.
Biz bu kafayla gidersek onlarda bu çakallığı yapmaya devam ederler.
ANGARAJ
Her koyun kendi bacağından asılır 2 önce km telim koptu km ilerlemiyor diye vicdan azabı çektim resmen gittim yeni aldım ki satarken haram yemeyelim diye
şeytanın işbirlikçileri bunlar
Km düşürmek; Yıllardan beri gerek 4 teker gerekse 2 tekerde yapılan alışılagelmiş sahtekarlık.
Bir süre önce motosikletimi satılığa çıkarmıştım, km si 40.000 e yaklaşmıştı.Tel ile arayanların büyük çoğunluğu km nin biraz fazla olduğunu bu yüzden fiyatta biraz daha indirim yapmamı istiyorlardı.Benim cevabım istersen km. yi 8.000 e düşüreyim için rahat olurmu deyip telefonu kapatıyordum.
Bir kurye motoruma talip oldu ve başka bir kuryenin aynı motorla hiç sorunsuz 200.000 km yaptığını söyledi.Bende motorumu satmaktan vazgeçmiştim.
Velhasıl kelam insanın içinde biraz Allah korkusu,kul hakkı olgusu gerekiyor.
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
Ayıptır ya, fazladan kazanacağın 3-5 kuruş sana helal mi olacak sanıyorsun? Gün gelir kaç katı çıkar cebinden
km düşürüp satmak hileli davranış. bir tür dolandırıcılıktır.
bununla ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunulursa savcılık bile gereğini yapar. ( Adliyeye gidip savcıya dilekçe vermek)
"Benim adım şu şu motorun eski sahibiyim ekte şu km deki bakım kayıtları var. sattığımda şu km deydi şimdi bu km den ilan verilmiş ." ( bukadar basit )
Lakin burası Türkiye . Satılık araçların %90 ının km si düşürülmüştür. Piyasa bu şekilde işliyor.
Araçlar alınırken bile ilerde km si düşürüldüğünde kaça satılır şeklinde alınıyor desem yeridir.
TR de genel bir duyarsızlık ve belaya bulaşmama kabullenme kültürü var.
Şimdi Savcıya kim dilekçe verecek ?
* Aracın eski sahibi mi ?
* Forumdan idealist bir üye mi ?
* Ben mi ?
* Adminler mi ?
kim ? Cevap veriyorum kimse kılını kıpırdatmayacak .
ve aşağıdaki yorumlar yapılacak .
*Birileri buna dur desin.
*Neden çözüm üretilmiyor.
*Devlet neden var
* bıdı bıdı ve taca taca
Bu yüzden o aracı satmaya çalışan kişiye hiçbirşey olmayacak böyle devam edecek .
KM mağduru olmamak için yapmanız gereken 3 basit cankurtaran var .
1) Aracı alırken Plaka nosu ile en yakın yetkili servise gidip kayıtları sorgulamak en son bakımı nezaman kaç KM de olmuş .
2) Aracı alırken satış sözleşmesine KM sini yazdırmak ( KM si düşürülmüşse satan kişi imzalamayacaktır. imzalarsa da ilerde çok canı yanacaktır)
3) Aracı ilandan bulduysanız ilanın fotokopisi Sahibinden.com dan print versyonu vs gibi belgeleri saklayınız. onlar da bağlayıcı ıspatlayıcıdır.
Kimseye anlatamadim. Motorun km sinden cok daha onemli olan sey motoru kullanmis olan surucu veyahut suruculerdir.
Dostum parçaların km ömürleri vardır.
Örneğin araba alırken şanzımanı açtırmazsın baskı balatayı söktürmezsin. Bu parçalar 80.000 -90.000 km de değişim isterler.
90.000 km lik aracı 40.000 diye kakalarlarsa ozaman iki gün sonra baskı balata, şanzıman masrafları çıkar.
Bazı parçaların istediğin kadar doğru kullan km ye bağlı ömürleri vardır.
Km yapan araçların bakım masrafları artar.
Örenğin piston Keçesi bir süre sonra özelliğini kaybeder ve yağ sızdırmaya başlar motor yağ yakmaya başlar.
Bunları alırken kontrol edemezsin. sadece KM bilgisi sana bilgi verir.
Zamanında Yağ hava filtresi değiştirmek Zincir yağlamak herşey değildir.
Parçaların kilometre ömürleri vardır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)