Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motosiklet eğitmenlerinin geri dönüşüm sorunu

REKLAM ALANI

bildiğiniz üzere motosiklet hayatıma başlamak aşamasındayım. ehliyet alma, temel eğitim alma gibi meselelerle ilgilendiğim için motosiklet eğitmenlerinin web sayfalarında bolca dolaştım ve hemen hemen hepsini okudum. dikkatimi çeken bir husus var ki hemen hemen hepsi birbirinden belli metinleri kopyalamış. bu durum bazı eğlenceli hallere yol açabiliyor. mesela geri dönüşüm meselesi. eğitim veren kişi ve kurumlardan en az üçünün sayfasına göre motosiklet yol eğitimi çerçevesinde yol sürüşleri yapılıyor, ardından eğitimci geri dönüşüm veriyor.

geri dönüşüm nedir? atıkların tekrar kullanılabilir hale gelmesini sağlayan bir uygulamadır. motosiklet eğitmeni kişi/kurumun kastettiği meseleye (yani şu şu kısımları güzel beceriyorsun ama şunları şunları geliştirmen gerekiyor denmesine) geri bildirim veya dönüt deniyor.

aynı hatayı hepsinde görmekten çıkarılabilecek iki olası sonuç var: (1) hepsi türkçe yazı yazmayı aynı öğretmenden öğrendi veya (2) sitelerdeki metinler kopyalanmış.
    WOLKANWOLKAN bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı o da olur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bildiğiniz üzere motosiklet hayatıma başlamak aşamasındayım. ehliyet alma, temel eğitim alma gibi meselelerle ilgilendiğim için motosiklet eğitmenlerinin web sayfalarında bolca dolaştım ve hemen hemen hepsini okudum. dikkatimi çeken bir husus var ki hemen hemen hepsi birbirinden belli metinleri kopyalamış. bu durum bazı eğlenceli hallere yol açabiliyor. mesela geri dönüşüm meselesi. eğitim veren kişi ve kurumlardan en az üçünün sayfasına göre motosiklet yol eğitimi çerçevesinde yol sürüşleri yapılıyor, ardından eğitimci geri dönüşüm veriyor.

geri dönüşüm nedir? atıkların tekrar kullanılabilir hale gelmesini sağlayan bir uygulamadır. motosiklet eğitmeni kişi/kurumun kastettiği meseleye (yani şu şu kısımları güzel beceriyorsun ama şunları şunları geliştirmen gerekiyor denmesine) geri bildirim veya dönüt deniyor.

aynı hatayı hepsinde görmekten çıkarılabilecek iki olası sonuç var: (1) hepsi türkçe yazı yazmayı aynı öğretmenden öğrendi veya (2) sitelerdeki metinler kopyalanmış.
    arifziyaar bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    okan abi ducati riding acedemy'nin açılacağı doğrumudur? Sitelerinde adınız geçiyordu merak ettim.
    JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Yada hepsi zamanında apaçiydi okuldan kaçıp motora biniyorlardı
    Syanur bunu beğendi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Geri donus olmasin o?

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    bende böyle bir durumda kopyala yapıştır yaparım...ama en azından bi kere okurum hataları engellemek için...ki kendi web sayfamda böyle yapıyorum genelde

Motosikleti
    Alıntı arifziyaar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okan abi ducati riding acedemy'nin açılacağı doğrumudur? Sitelerinde adınız geçiyordu merak ettim.
    Şşşşşşşttt çaktırma birşey görmedin birşey duymadın , akademi açıldı bile

Etilerde mekan hazırlanıyor hem akademi hem ducati cafe hemde ducati shop olacak .

İnşallah site kurallarını çiğnemiyorumdur

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Etilerde mekan hazırlanıyor hem akademi hem ducati cafe hemde ducati shop olacak .

http://i1184.photobucket.com/albums/z334/oocan/DRA.jpg

dolomiti ye götürürsünüz artık italya ya kadar gitmişken...

şaka maka ducati sürmek için bile yazılınabilir kursa..ve anlaşılıyorki istanbul için...neyse geliriz artık

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

http://i1184.photobucket.com/albums/z334/oocan/DRA.jpg

abi bu arada sizin sitede de geri dönüşüm lafı geçiyo

http://rospaturkiye.com/yol-egitimi

Motosikleti
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bu arada sizin sitede de geri dönüşüm lafı geçiyo

http://rospaturkiye.com/yol-egitimi
    Yakalandık desene :p

Kelimenin orijinali "feedback" Türkçeye çeşitli şekillerde çevirilmiş çoğunlukla geri bildirim kullanılıyor.

Sevgiler

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    peki bu kursda başarıyla bitirince verilen belgeler ne işe yarıyor ?

birde bu rospa ile sürüş testleri var bu test de derce yapanlar ne gibi haklar kazanıyor?

ayrıca sitede bu eğitimlerin fiyatlandırılması hakkında birşey yazmıyor (yada ben bulamadım) ne kadardan başlıyor bilgisi olan var mı?
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

rospa testinden başarılı olanlara sertifika veriliyor başarısız olanlar da geri dönüşüm kutusuna gönderiliyor değil mi okan abi

Motosikleti
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki bu kursda başarıyla bitirince verilen belgeler ne işe yarıyor ?

birde bu rospa ile sürüş testleri var bu test de derce yapanlar ne gibi haklar kazanıyor?

ayrıca sitede bu eğitimlerin fiyatlandırılması hakkında birşey yazmıyor (yada ben bulamadım) ne kadardan başlıyor bilgisi olan var mı?

Sevgili kardeşim,
    RoSPA testleri bir yarışma değil sonucunda yakanıza takılan bir rozet ve hayatınız boyunca diğer motosiklet sürücüleri için iyi örnek olma sorumluluğu dışında bir ödülüde yok.
    Kurallı , güvenli ve sistemli sürüşe sahipseniz bu testi geçebilirsiniz.

Eğitimlerin fiyatları için akademiye mail atarsanız detaylı listeyi size ulaştırırlar .

Sevgiler

---------- Post added at 06:39 ---------- Previous post was at 06:37 ----------

Alıntı o da olur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rospa testinden başarılı olanlara sertifika veriliyor başarısız olanlar da geri dönüşüm kutusuna gönderiliyor değil mi okan abi
    Biz eğitimde dayağa karşı olan bir akademiyiz , başarısız olanları bir odaya sokup 3 saat boyunca Ajdarın yeni şarkısını dinletiyoruz
    speedy2 ve o da olur bunu beğendiler.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Okan bey kitap olarak bizlere ne önerirsiniz? "Motosiklet Yol Sanatı" başarılı bir kitap mıdır?

sağolasın okan abi

Yarışma gibi değilde belki hani güvenli sürüş teknikleri vermek için gerekli olan birşeydir diye düşünmüştüm

Peki izmirde de bu dersleri vermeyi planlıyorlar mı yoksa şimdilik sadece istanbulda mı?

Motosikleti
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okan bey kitap olarak bizlere ne önerirsiniz? "Motosiklet Yol Sanatı" başarılı bir kitap mıdır?
    Bu konuda önereceğim en önemli dökümandır , benim ayrılmaz bir parçam gibi yanımdan hiç ayırmıyorum.

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağolasın okan abi

Yarışma gibi değilde belki hani güvenli sürüş teknikleri vermek için gerekli olan birşeydir diye düşünmüştüm

Peki izmirde de bu dersleri vermeyi planlıyorlar mı yoksa şimdilik sadece istanbulda mı?
    Eğitmenlik sertifikasyon programı çok farklı ve bu testlerden çok daha kapsamlı aynı zamanda da zor bir süreç akademide bu programlar da var. Elbette testi geçmeden eğitmenlik aşamasına başlaman mümkün değil. Şu anda sadece İstanbulda değil Bursa , Ankara , Konya ve Eskişehirde de bu programlar devam ediyor sana yakın olan bir tanesine katılabilirsin. İzmirde tekel bayiinden daha fazla motosiklet eğitimi veren yer var zaten ,belki ilerleyen günlerde orada olabiliriz.

Sevgiler

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Eğitmenlik sertifikasyon programı çok farklı ve bu testlerden çok daha kapsamlı aynı zamanda da zor bir süreç akademide bu programlar da var. Elbette testi geçmeden eğitmenlik aşamasına başlaman mümkün değil. Şu anda sadece İstanbulda değil Bursa , Ankara , Konya ve Eskişehirde de bu programlar devam ediyor sana yakın olan bir tanesine katılabilirsin. İzmirde tekel bayiinden daha fazla motosiklet eğitimi veren yer var zaten ,belki ilerleyen günlerde orada olabiliriz.

Sevgiler
    Anladım hocam

Valla dediğiniz gibi çokca güvenli sürüş eğitimi veren yer var ancak eğitim vermesinden ziyade kaliteli ve iyi bir eğitim vermesi önemli. İzmirde zaten bu zamana kadar bu anlamda kendini geliştirmiş ve güvenebildiğim serhat kılavuz abi var ki onuda ücretsiz verdiği seminerlerden tanıdım tabii birde yamahanın var ancak orası hakkında da pek bir fikrim yok.

O nedenle sizler gibi güvenilir hocalardan ve kurumlardan ders almak amacıyla sormuştum. En kısa sürede izmirde de derslere başlamanız dileğiyle tekeriniz düz bassın

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)