TVS Apache RTR ve Özellikle de SARI rengi destekliorum. Sarı rengin ayrı bir duruşu var.
TVS Apache RTR ve Özellikle de SARI rengi destekliorum. Sarı rengin ayrı bir duruşu var.
telaffuz doğru fakat sukıtır olması motor olamaması anlamına gelmiyor.
yoksa cbf 150 de motor diyemeyiz commuter dememiz gerekir (telaffuzunu pek bilemiyorum)
yada yfz-R1 de motor değil supersport
veya hyosung Gv650P motor değil crusier ' dir. Örnekler çoğaltılabilir
Bu arada aslan aslandır. ama bu onun kedigil ailesinden gelmesini engellememektedir.
Sizin motor dediğiniz nedir?
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
kardeş maddi durumunu bilemiyorum ama bana sorarsan kaliteli bir cup al....neden dersen hem vitesli hemde scooter özelliklerini taşıyan bir motor....motora alışırken viteslimi yoksa scootermı tercih etmen gerektiğine daha kolay karar verebilirsin....
kymco 150 lik cub var bence süper...yanlız yakıtı biraz fazla diye duydum...bir değerlendir istersen...5 vitestir...
o iddia etmeden siz benzetmişsiniz, kutluyorum =)
meğerse aşk imiş canın mayası
diyorum ki iki tekeri ve motoru var diye her araç motosiklet olmaz
bu sebepten pijama giymiş eşşeğe "zebra" değil, "iyi geceler" denir.
firmayla ortaklığım yok, ama neredeyse yayıktan yeni çıkmış yumuşak tereyağı tadı var merette, nasıl tutturmuşlar hayretfergusaon adlı üyeden alıntı
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
sym ile hiç alakam yok ama kontra yapınca bir yatıyor meret. üstelik sym (!) hd200 ün motosiklet olduğunu iddia etmemişken =)
meğerse aşk imiş canın mayası
motosiklet teorisini anlatmamı istiyorsun sen, anladım. lakin buralarda kan gövdeyi götürür, haberin olsun
sanırım motosikletin atası olarak commuter ları kabul edebiliriz, teorinin ulaştığı son nokta ise enduro dur (rayzingçiler dolar buraya, günün polemiği çıktı)
herhalde motosikleti diğer araçlardan ayıran şey, tekerlek sayısından ziyade oturuş biçimidir ki bir sandalyede oturur gibi değil de bir atın üstündeymişçesine oturursunuz
bu manada cabrio araç sahipleri de kendilerini bir atv kullanıcısı olarak göremezler
scooter in vespa ile anlam kazanması, tıpkı bütün margarinlere "sana yağı" denmesi gibidir, tereyağı benzetmesini sırf o sebepten yaptım
benzerliği olsa da teoriden ayırırım o sebepten
İnan ki teorine saygım var ama ozman ben benim scooterimle hafif öne eğimli dursam iki dizimin arasına pet şişe ile benzin koysam motor saycan mı?
Ben açıkçası
dediğinizde gerçekten mekanik anlamda bir fark ile böyle bir ayrıma vardığınız kanısındaydım. Meraklıydım da!
Oturuş şekli ve ayaklarımın duruş açısından dolayı dediğiniz an yıkıldım
illa depoya değdireceğiz yani yoksa motor saymam diyorsun :D
hocam konuşmalarınızı okudum da bu memleketin başına sizin gibi birileri lazım
neden mi scooter ları motosiklet olarak görmüyorsunuz. ozaman vergide alamazsınız sigortada zorunlu tutamazsınız mis gibi bizde yaşar gideriz
not:oturuş biçimi motosiklet olmak da önemliyse ss ler de motosiklet değildir hatta commuter tarzı haricinde hiç biri motosiklet olamaz netice de siz ata binerken ss de oturduğunuz gibi öne uzanarak mı kullanıyorsunuz ayrıca göbeğinize benzin deposu gibi bir şişiklik mi batıyor. hayır... ozaman ss ler bir motosiklet değildir olamaz da. aynı hacimde daha fazla yakıp daha az sürat yaptığı ve kullanımı kolay olması nedeniyle pek çok insan (bu kısım size değil ) scooter ı motosiklet olarak görmemekde. tabii birde buna özellikle ufak hacimlilerinde çelimsiz tip de eklenince haliyle motosiklet gözüyle bakmak istenmiyor. hatta en son açılan pcx başlıklarında yada 250cc lik scooter başlıklarına bakacak olursak pek çok motosiklete bezetemeyen kişinin ilgisinin scooter lara karşı attığını görmekteyiz
motosiklet olması için rüzgarı almak yada almamak işte bütün mesele bu!
kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
Demirden korksak motora binmezdik..
mizah amaçlı yazmıştım son yazdığımı
sizin mekanik diye bahsettiğiniz aslında motosikletin anatomisidir. nasıl ki insan anatomisi vardır kolun bacağın belli şekli şemali yapabilecekleri vardır, scooter commuter vs de aynı şekilde motosikletin farklı anatomiye sahip şekilleridir
örnekleri biraz daha net anlaşılması için çeşitlendirirsek bir zenci insan daha yapılıdır ama bir japon daha ufak tefek ve çekik gözlüdür. bu durumda zenci, japonlar çekik gözlü diye insan sınıfına koymamazlık yapamıyorsa bir japonda, zenciler iri yapılı diye bunlar insan değil diyemez
motosikletlerde de aynı durum geçerli nasıl ki ss de öne uzanılıyorsa ve racinglere motosiklet deniyorsa pek ala sandalye oturuşu sağlayan bir scooter a da motosiklet denilebilir. bu durumda tamamen motosikletin anatomisinden kaynaklanır
kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
Demirden korksak motora binmezdik..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)