arkadaşlar motorun yağ değişimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.....
arkadaşlar motorun yağ değişimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.....
siyam...
servis manuelini indirin yada google da aratin resimli anlatimlar cikiyor.
Hem alt motordan hemde ust yag haznesinden yagi bodaltip yeni yagi koymaniz gerekiyor kisaca.
ust haznede kucuk vida givi tapa var .
yan grenajlar icinde sinyali sokmeniz lazim.
Motoru 10 dk calistir.
Ilik olan yagi , elini yakmadan eldiven ile karter vidasini acarak bosalt.
Yagin sonuna kadar damlamasini bekle. Hatta ara sira motoru biraz salla.
BMW lerde yag sol ust kosede dir. Grenaji sokmen gerekmez.
Alt tipayi kapat
Iyice sik ve usttan yeni yagi ekle.
Bu islem filtreyi degisitrmeyecek isen gecerlidir. Muhakak kitapciktan yag orasini teyit et.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
istanbulun neresindesın güneşli ya da başakşehirden birine yakınsan yağı al hatta bana da bi litre al parası neyse veririm gel de ben değiştireyim arkadaşım
kartal tarafındayım yakın olsa gelirdim teklifin için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
öncelikle verdiğniz bilgiler için teşekkürler
anladığım kadarıyla 2 yerde yağ bölgesi var birisi motorun en altındaki somun diğeri sol tarafta bulunan yağ deposu resimlerde araştırdığım kadarıyla en alttaki tıpayı ( civaya) ve sol taraftaki yağ deposunu ayrı ayrı boşaltıyor bu 2 kısım birbiriyle bağantılımı ve diyelim yağı iki taraftan boşalttık yeni yağı sadece üsttenmi koyacağız (hava ve yağ filitresini değiştireceğim motor 72,000km)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:38 ----------
teşekkürler
siyam...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)