Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Taş ve Çukurlar

REKLAM ALANI
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı Ezquero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İllaki 160 değil yüksek hızda diyorum nasıl yatırıp kurtarıcaksın o hızda kurtaramazsın virajda hele herhangi bi taşta gidersin

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------

Şıracının şahidi bozacı...
    Pekala sizin şahidiniz kim? Şarapçımı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    İllaki 160 değil yüksek hızda diyorum nasıl yatırıp kurtarıcaksın o hızda kurtaramazsın virajda hele herhangi bi taşta gidersin

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------

Şıracının şahidi bozacı...
    pekala sizin şahidiniz kim? Şarapçımı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Şahide gerek yok virajda taşı altına alırsan düşersin yolda bağlantın kesiliyor çünkü. Gece eğimde kısalarla 120 le iniceksin köpeğe çarpıcaksın ayağını vuracaksın :D sen düşündüğümdende hayalperest çıktın ;) Bmw bile çukurda ne olmuş 120 çarpıyosun motor uçar be

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    motorla köpeğe çarptığımda ayağımı vurmadım. Vuramazdım.ayak nakavt olurdu. Düştüm diyorum düştüüüm. Motor yan yattı sürükleni diyorum. Neden anlamıyosun veya anlamaya çalışmıyosun. Taktın bana habire yazıyosun. Düştüm arkadaşım düştüm. motor yanyattı sürüklendi. Ben mucize eseri yan yatıp sürüklenen motorun üstüne düştüm. Motor yerde yatmış bi şekilde kayıyoken ben motorun üstünde sırt üstü uzanıyodum. Baya bi öyle kaydım. Son saniyelerde asfaltı öptüm. Ayak bileğim incindi. Bikaç kanlı çizik oldu sürtünmeyle. Evet o halde 10 km daha gittim. dahada açıklama bekliyomusun? Ayak vurma orta hızlarda çukur motoru sağa sola çektiği zaman yapıyorum. Yılda 1-2 kez denk geliyor. Amma taktın bana ha. Sanki bişey ispatlamam gerekiyor. Burda herkes yazdığını ispatlamaya kalksa ortalık karışır. Kimse kimseye bişey ispatlamak zorundada değildir.isteyen inanır isteyen inanmaz. Sevgiler.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    20-25 km hızla paldır küldür evimizin bahçesine daldım, tahtaların kalasların üzerinden geçtim, lastikler banamısın demedi. Ön lastik 2.25-17 olmasına rağmen. Sarsılmadım bile fakat motor 17 jant, amortisörlerin 6-7 cm esneme mesafesi var, scooterda aynı durumda takılır kalırsın bu yüzden scooterlar güvenli değil taş ve çukurlar konusunda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorla köpeğe çarptığımda ayağımı vurmadım. Vuramazdım.ayak nakavt olurdu. Düştüm diyorum düştüüüm. Motor yan yattı sürükleni diyorum. Neden anlamıyosun veya anlamaya çalışmıyosun. Taktın bana habire yazıyosun. Düştüm arkadaşım düştüm. motor yanyattı sürüklendi. Ben mucize eseri yan yatıp sürüklenen motorun üstüne düştüm. Motor yerde yatmış bi şekilde kayıyoken ben motorun üstünde sırt üstü uzanıyodum. Baya bi öyle kaydım. Son saniyelerde asfaltı öptüm. Ayak bileğim incindi. Bikaç kanlı çizik oldu sürtünmeyle. Evet o halde 10 km daha gittim. dahada açıklama bekliyomusun? Ayak vurma orta hızlarda çukur motoru sağa sola çektiği zaman yapıyorum. Yılda 1-2 kez denk geliyor. Amma taktın bana ha. Sanki bişey ispatlamam gerekiyor. Burda herkes yazdığını ispatlamaya kalksa ortalık karışır. Kimse kimseye bişey ispatlamak zorundada değildir.isteyen inanır isteyen inanmaz. Sevgiler.
    Ohh senin keyfin yerinde uzanırken güneşlenseydin güneşlenmek yetmemiş galiba bide öpücük ohh ;)

bu adama laf anlatmak bir bela allah aşkına bi konunuda için sıçma kardeşim geldin benim konuya ettin başkasına ettin git başka bir foruma ne yapacaksan yap yeter be.

bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 2021
    Herkes hız konusuna takılmış ancak yollar o kadar arabalara göre yapılmış ki bazen çıldırmamak elde değil. Adamlar kocaeli üniversitesine çıkan yolu daha yeni yaptılar ve kaymak gibi asfalt ama yepyeni yolda çökmeler ve delikler mevcut. Geçen gün 80 km gibi bir hızla o hafif çökmüş bölgeye girdim ki neredeyse düşüyorum. Yol yeni olmasa tamam insan dikkatli olur çukur olabilir der ama yapanlar bu yollardan motorlarda geçebilir mi diye düşünmüyorlar heralde. Bu gibi yollar aşırı derece çok. Bence yoldaki taşlardan daha önemli bir şey bu çünkü nerede ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmuyor. Kimse bana da gelip yok hız kurallarına uyarsan hiç bir şey olmaz demesin yollar Allaha emanet resmen..

Motosikleti
    Suzuki İnazuma

Bir insana birşeyi ne kadar anlatmaya çalışırsan anlat, kendi kapasitesi yettiği kadar anlıyacaktır. o yüzden fazla zorlamamak gerek.[/I]
    Tüm renkler aynı anda kirlenmeye başladı. Birinciliği beyaz'a verdiler...

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    yav arkadaşlar naaptımsa anl atamadım ezquero arkadaşa. Niye taktı bu kadar onuda anlamadım. Hortlatıp duruyo konuyu. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Sevgiler.

Motosikleti
    600 rr '' 08 ''
    yav arkadaşlar naaptımsa anl atamadım ezquero arkadaşa. Niye taktı bu kadar onuda anlamadım. Hortlatıp duruyo konuyu. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Sevgiler.
    Bana kalırsa ezquero isimli arkadaş can sıkıntısından böyle bir konu açmiş Önce soru soruyor sonra cevap veriyor.yorum yapanlarla dalga geçiyor.Madem kendi fikrin , sadece kendin için geçerli neden baskalarının fikrini soruyorsun.Ben yaşı küçük olmasına veriyorum.Ayrıca gidonu tut debriyaj çek diyenleride anlayamadım.O kadar vakti olan adam ztn sağından solundan bir şekilde geçer.Ayrıca çok göreceli bir soru bana göre

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı Brs. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir insana birşeyi ne kadar anlatmaya çalışırsan anlat, kendi kapasitesi yettiği kadar anlıyacaktır. o yüzden fazla zorlamamak gerek.[/I]
    bu konuda çok haklısın arkadaşım.

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    50 ile gitsen bile küçük bir taşın üstünden geçersen iyi şeyler olmaz kendimden biliyorum
    Dikkatli kullanırsan 50 ile gitmekle birşey olmaz ama sen kendinden geçmiş bir vaziyette kullanırsan asfaltı öpresin
    (Üstüne alınma dostum genel olarak söyledim)
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    olay amortisör, sürücü ve lastikte biter. scooter motorlar her çukurdan eğimden etkilenir. zaten 160 km'ye güvenli çıkacak bi taşıtla o hıza çıkarsanız bişey olmaz.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    köpeğe çarptım 120 ile, arabayla çarpıştım,ufak ufak yatmalarımda oldu. Çukurlarda kaçtım devasa cukurlara en fazla lastik patladı veya cant yamuldu. Ama çukur ve taş yüzünden hiç düşmedim. Düşmedim dedimya yakında kesin düşerim
    Dostum sen motor ile 120 kmh hızında köpeğe çarpıyosun ve yan yatıyosun yalan söyleme köpeğe çarpınca köpekler kendini sıkıyor ve beton gibi oluyor hiç haber dinlemiyosun galiba köpekler arabaları bile takla attırıyorlar.
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Muhendis45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache, TDM 850
    Uvv olay büyüyecek...
    Ölümüne gidelim dedinde benzin mi yok dedik

kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Bende bu gün bir çukurun içine girdim ama bisikletle
    Şehir içinde normal seyrederken ( bisikletle ne kadar hız yapılabilirki )
    Biraz önümde cukur cukur dediysem telefon şebekesimi doğalgazmı ne baya derin üstü demir kapak kaplı
    Sol elimde cigara sağ elimle tutuyorum gidonu ön taraf çukura girmesiyle gidon elimden kaydı elim boşa cıktı
    Hemen sol elimide attım ama gidon ters dönmüş zaten düşme noktasına kadar geldim hemen elimi ileriye doğru attım ellerimin üzerine düştüm sağ elim hala ağrıyor
    ( Her şey 2 saniyede oldu bitti ) Ne olduğunu bile anlayamadım bisiklet bi tarafta ben bi tarafta

Yollardaki mazgalara ve telefon fiber doğal gaz kapaklarına dikkat
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

Viraj için yatmışken çukura girersen lowside kaza olabilir. Bana oldu ordan biliyorum, 50 km/h hızım vardı. Ne yazık ki tır yüzünden içten girmek zorunda kaldım viraja ve fazla yatırdım, yoldaki çukur da bu hatamı affetmedi. Her zaman dış iç dış sıralamasına uymak lazım onu anladım.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı Karlıyollar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum sen motor ile 120 kmh hızında köpeğe çarpıyosun ve yan yatıyosun yalan söyleme köpeğe çarpınca köpekler kendini sıkıyor ve beton gibi oluyor hiç haber dinlemiyosun galiba köpekler arabaları bile takla attırıyorlar.
    Dostum sen karlı yollardan yoluna devam et. Herkesin motoru, motorculuğu kendinedir. Şu an 200 km yol gittim mola verdim. Yarın 300 km yolum var. 20 yıldır motor biniyorum. Kimseye bişey ispatlamak zorundada değilim.

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    çukura yüksek süratle girdiğinizde tam çükür içerisine teker girmez yaş girmek ile hızlı girmek arasında fark olur yavaş giderken çukur üzerinden geçersen o çukuru çok fazla hissedersin fakat yüksek süratlerde teker çukur içine tam girmez o yüzden yaşa giderkenki gibi hissetmezsin anlıyacağın birşey olmaz
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)