Yarın Sabah Motoru Satıyorum Ama Ne Yapmam Gerekiyor ? Nereye gidicez Nerden Satısı vericem adam ruhsatı ne zaman eline geçicek noterden satışı verdigim gibi motorla hiç bir bagım kalmıyormu Çok Kafam karısık bilgilendirmenizi bekliyorum.
Yarın Sabah Motoru Satıyorum Ama Ne Yapmam Gerekiyor ? Nereye gidicez Nerden Satısı vericem adam ruhsatı ne zaman eline geçicek noterden satışı verdigim gibi motorla hiç bir bagım kalmıyormu Çok Kafam karısık bilgilendirmenizi bekliyorum.
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur
notere motorlu gideceksin motorsuz çıkacaksın...bu kadar
Notere gidip satışı vereceksiniz sadece bu. Geri kalan kısımlar noterde ayarlanıyor. Satıştan sonra motosikletle sizin bağınız kalmıyor.
Notere gidiyorsun,
Noterden yapılan satış sözleşmesinin bir örneğini alıyorsun.
Paranı alıyorsun, motoru veriyorsun.
Bu kadar.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
yarın adamın elinden tutup notere götürüyorsun sonra paranı veriyor sende önce notere ruhsatını felan veriyorsun sonra bi takım işlem yapılıp imza mimza alıp tamamlıyorlar noter ücretinide alan taraf ödüyor (yanılmıyorsam 75tl gibi birşeydi)
Sonra sen yoluna o yoluna...
Adam noter satışını aldıkdan sonra 1 ay içinde ruhsatı evine postayla geliyor
Ayrıca parayı alırken sahte olup olmadığını mutlaka kontrol et mümkünse adam yanındayken bankaya yatır ki sahte olup olmadığı ortaya çıksın
Satışı verdikden sonra zorunlu trafik sigortanı yaptırdığın yere git ve kalan sigorta günlerinin parasını al
En son olarak da doooğru bir motosiklet dükkanına git
Hayırlı olsun
bindiğin motorları sen almadın mı?
hiç birşey yapman gerekmiyor taşıt pullu borcun yoksa sorun yok ruhsat ve kimliğini alıcıda kimliğini görevliye veriyorsunuz geri kalanını görevli halediyor alacak verecek varmı diye soruyor parayı on an veya daha önceden alır sayarssın alacak yok dersin o kadar .karşı taraf ruhsatı noterrin bağlı bulunduğu trafik bölgesinden alabilir veya adrese teslim isteyebilir.
0 Almıstım Ben sadece Ruhsat için imza attım başka bişey yapamamıstım Yarın Motorsuz Çıkıcam İnşallah Noterden 2000 TL verdim Motoru 2400 TL Almıstım Güzel Oldu. Herkese teşekkürler.
İlk göz ağrınsa sattığın motor, elin adamı motorun üstüne atlayıp giderken arkasından kızını evlendiren baba gibi bakakalıyosun benden söylemesi. Üzücü biraz.
Hacı altın al koy kenara bir yıl sonra dua edersin bana.
Nüfus müdürlüğü'nde kayıtlı adresin varsa ve motosikletin vergi/ceza borcu yoksa satış yapılır.
---------- Post added at 00:55 ---------- Previous post was at 00:53 ----------
Noterdeki işlemleri bilmek için "ikinci el araç almış/satmış" olmak gerekiyor. 0km aracını satan bir kişinin prosedürü bilmemesi normal.
112ciyiz
Herkese Teşekkürler Adam aydın'dan gelecegi için ve bugun yagmurlu oldugu için gelemedi yarına kaldi işlemler. Alıcı kişi motor sürmeyi pek bilmedigi için motoru ben aydına götürcem son kez hasretimi gidermiş olucam yarın :9
Aman diyim, parayı almadan imza atma
#sürenadam
Sakın paranı almadan satışı verme
Albert EİNSTEİN derki;
Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)