Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aile Pisikolojisi

REKLAM ALANI
    quezzap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Arkadaşlar öncelikle herkeze Merhaba,İyi Forumlar...

Benim yaşım 20. Ehliyetim,Kendime ait motosikletim ve Kask-Mont ekipmanlarım mevcut.Konuya geçecek olursak.. Ailem :(
    Ailem benim 100 km üzerinde yolculuklarıma izin vermiyor. Tehlikeli olduğunu düşünüyorlar.. Normal şartlar altında hiç bir problem yok. Ama iş 100 km üzeri bir yolculuğa geldiğinde
    pek olumlu bakmıyorlar.. Ailemi kırmak istemem,saygısızlık yapmakta istemem..
    Ben düşündümde benim durumumu daha önce yaşamış,yaşamakta olan arkadaşlar belki bana fikir verirler.. Şimdiden Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Normal, aile sonuçta, dünyadaki varlık sebebi çocuklarını korumak. Ben 0km araba ile istanbul-ankara yaptım bi kere, onda bile baya direnmişlerdi senin ne kadar tecrüben var tek kişi o kadar yol yapacan diye. Alnımın akıyla gittim yolu sadece 15dk molayla 5.5 saatte ama canım da çıkmıştı valla sonlara doğru.
    quezzap bunu beğendi.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Bana garip geldi, 100 km sonra mı kaza geçirme riski artıyor.Hiç izin vermiyenleri gördümde, ben şahsen bu durumu ilk defa görüyorum.Aslında haline şükretmelisinde.

Aile bu sonuçta bir şey diyemezsin.Ya resti çekeceksin ya da fikirlerinin değişmesini bekleyeceksin.Bir süre sonra sana güvenirlerse belki fikirleri değişebilir gibime geliyor.
    ANGARAJ

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hacım çaktırmadan 100km üzeri gezi yapıp geleceksin sonra bir notla birlikde o gezinin fotoğraflarının olduğu cd yi bırakıp sabah erkenden kimse uyanmadan evden kaçacaksın telefonunda bi süre kapalı kalacak tabii notun sonuna da eve kaçta geleceğin yazacak

O vakite kadar sizinkiler köpürecek sinirlenecek arayıp ulaşamayacak sonra akşam vaktine yakın biraz daha durulacaklar o arada sen eve gelip medeni bir şekilde yumuşak yumuşak anlatacaksın durumu ve olay tatlıya bağlanacak
    quezzap ve ero__ bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacım çaktırmadan 100km üzeri gezi yapıp geleceksin sonra bir notla birlikde o gezinin fotoğraflarının olduğu cd yi bırakıp sabah erkenden kimse uyanmadan evden kaçacaksın telefonunda bi süre kapalı kalacak tabii notun sonuna da eve kaçta geleceğin yazacak

O vakite kadar sizinkiler köpürecek sinirlenecek arayıp ulaşamayacak sonra akşam vaktine yakın biraz daha durulacaklar o arada sen eve gelip medeni bir şekilde yumuşak yumuşak anlatacaksın durumu ve olay tatlıya bağlanacak
    Bende öyle düşünüyorum.. Bu yaz bi kaçamak yapmam lazım..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    p ile s arasında i yok adamım..ilk iş ailenin rızasını al ama onları endişelendirmeden al..sana her anlamda güvenmelerini sağla..restle olmaz bu iş poker mi oynuyonuz
    quezzap bunu beğendi.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Motosiklet yüzünden eşinden boşanan ve evlatlıktan rededilen insanlar tanıyorum.
    Şikayet etme bence.
    Zamanla alışacaklardır.
    quezzap bunu beğendi.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Aile ailedir motosiklet motosiklet, 100 km de 100km dir hiç biri değişmez. sadece senin kararların değişir ...

Yapman gereken şey bence, Endişe ettikleri şeyin endişe edilecek birşey olmadığını görmelerini sağlaman ..
    quezzap bunu beğendi.
    !?

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    arkadaş her aile tepki gösterir önemli olan onların güvenini kazanabilmen ben 12 yaşımda motorum oldu jawa 350 style ilk başta annem ablam kıyameti kopardı ama sonra ben onları sürüşümle dikkatimle susturdum tabi babam sagolsun hep arkamdaydı oda bizden sewdalı şimdi mersin antalya yapacam diyorum güveniyorlar yaşım 21
    quezzap bunu beğendi.

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    100 km sınırı nedir, kiralık araç sınırı gibi.Ailene şunu izahet motor üstünde gittiğin mesafeden çok nasıl gittiğin önemlidir.Bi çok sorunu aşmışın zaten bu sorun da formaliteden öteye gitmemeli bence.
    quezzap bunu beğendi.

ulassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bişey olacağından değil ama sen yineden rızalarını almaya çalış.gün gelir kendi yuvanı kurup özgürce yaşamaya başlayınca kimseden izin almadan 100 değil 1000 km lik geziye çıkarsın.sonuçta sanırım suan onlarla yaşıyosun.
    quezzap bunu beğendi.
    Live to ride,ride to live

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çeşitli sürüş eğitimlerine, motosikletle ilgili sosyal ortamlara, gezilere katılırsan ve motosiklet KÜLTÜRÜnü ailenle paylaşırsan, onlarda normal karşılar benimsemiş olurlar!
    ben öyle yaptım, motosiklete binmeye başladığım günden itibaren babam yoldaki motosikletlere oğlu (çocuğu) gözüyle bakıyor. bu sadece motosiklet değildir, Eğitim ve Kültürde içerir.
    quezzap bunu beğendi.

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    birde biri motorla kaza yapar kabahat bize patlar bak sen bide motor istiyon diyolar ama napalım yayan gitsek onunda tehlikesi var hergün arabalar kaç yaya insanı öldürüyor

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Aileden aileye değişiyor işte
    Ben cumadan adapazarı-bolu yapıyorum. evdekileer haftasonu pazar gibi gelirim diyorum. Motor gezisi yapacağım diyorum. Onlarda anahtarını al biz evde olmayabiliriz diyorlar :(
    Bende aile sevgisi istiyorum. Nerde o çocuğum olmaz. Evde otur. Mısır patlatalım. Araba al araba, motor tehlikeli sözleri ahhh ahhh
    Ama şahsen bir çocuğum olsa motor almam , Bisiklete binsin :D

Şaka bi yana bir gün sana güvenecekler, sende umarım onların yüzünü kara çıkarmazsın. O kadar da dedik yaptırmazsın. Dikkatli ol. Güvenlerini kazan.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Yuce123 ve quezzap bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Gökbörü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı quezzap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle herkeze Merhaba,İyi Forumlar...

Benim yaşım 20. Ehliyetim,Kendime ait motosikletim ve Kask-Mont ekipmanlarım mevcut.Konuya geçecek olursak.. Ailem :(
    Ailem benim 100 km üzerinde yolculuklarıma izin vermiyor. Tehlikeli olduğunu düşünüyorlar.. Normal şartlar altında hiç bir problem yok. Ama iş 100 km üzeri bir yolculuğa geldiğinde
    pek olumlu bakmıyorlar.. Ailemi kırmak istemem,saygısızlık yapmakta istemem..
    Ben düşündümde benim durumumu daha önce yaşamış,yaşamakta olan arkadaşlar belki bana fikir verirler.. Şimdiden Teşekkürler.
    Al benden de o kadar ama 100 km şartı yok. Şehir dışına çıkış yasağım var.
    quezzap bunu beğendi.

Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Hepinize Teşekkürler. Kafamda aşşağı-yukarı bi fikir oluştu.

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Aynısı başımdan geçti size tavsiyem..
    Kendinizi gerek bireysel, gerekse eğitimsel olarak geliştirir iseniz aileniz sizdeki farklılığı anlayacak ve size olan güveni artacaktır.
    quezzap bunu beğendi.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    uzun yol tecrübeniz nedir ?
    eğer otoban kullanmayacaksanız yol iki şeritliyse 70 km ile giden kamyonlar sizi sürekli zorlayacaklar, sol şeriti kapatmak zorunda kalacaksınız, arkadan gelen özellikle yolcu otobüsü firmaları motor kullanmanız nedeniyle yolunuza tecavüz edecekler sürekli selektör korna çalacaklar. kısaca sağada geçemiyoruz sola da. Türkiye deki durum bu.
    Bence ilk önce tecrübe arttırın, motorunuzunda kuvveti fena sayılmaz uzun yol sayılabilecek kısa mesafelere ailenizde binen varsa onunla birlikte, yoksa kafanıza göre gidip gelin.
    artan tecrübelerinizle beraber ailenizinde tutumu değişecek bakışı sıcaklaşacaktır. her zaman merak ederler.
    tek tavsiyem, inadına habersiz çıkmayın. üzmeye değmez.

aynı durumu adana dan okuduğum şehirde motor getirmekte yaşamıştım. önce 50 km sonra denize ulaştığım karataşa yazın gidip geldim. daha sonra arkadaşlarla aynı yolu gittik. bir iki defa mersin yaptık. daha sonra kesinlikle hayır şeklinde olan tavırları dikkatli git her yarım saatte bir ara nereye ulaştığını haber ver dediler. şimdi her çıkışımda yolun açık olsun dikkatli ol kelimeleri duyuyorum. tavsiyem yukarıdaki şekilde uygulamanızdır. hem siz üzülmezsiniz hem aileniz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)