Honda'nın yeni zamları hayırlı olsun
Reklamlar
-
09 Mayıs 2012, 03:22
-ZERO- adlı üyeden alıntı
ben herşeyin uygunluğundan yanayım yani 125 cc racing motor olmaz adı üstünde RACING ben 125 cc motora uygun grenaj ve lastiklerin takılmasından yanayım.racing dediğin 500 600cc den başlar. fakat 125cc motora racing grenaj taktınmı kimse kusura bakmasın ama apaçi gibi duruyor hondaya bu konuda bi lafım kesinlikle yok sonuçta o da müşterilerinin istediğini veriyor... ayrıca bu motorun ederi de ilk aldığınız fiyat kadardır hondayı çok savunanlar olduğu için fiyat yükseldi zaten
(son mesajımdaki son 2 cümle burası için de geçerlidir.)
mesajımın tamamını okursan sevinirim yani demek istiyorumki ''herşeyi bir sonuca bağlayacak olursak yazdıklarım benim şahsi fikrimdir kimseyi ilgilendirmez. hondaya iyi zamcıklar dilerim'' anlatabiliyormuyum
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
Reklamlar
-
09 Mayıs 2012, 03:23
cbf 1000 e 2. kez zam gelmiş hayırlı olsun
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
09 Mayıs 2012, 03:26
Raphae1 adlı üyeden alıntı
cbf 1000 e 2. kez zam gelmiş hayırlı olsun
sanırım son noktayı koydun teşekkürler
inşallah 600 f e de zam gelmez
-
09 Mayıs 2012, 03:30
mesajımın tamamını okursan sevinirim yani demek istiyorumki ''herşeyi bir sonuca bağlayacak olursak yazdıklarım benim şahsi fikrimdir kimseyi ilgilendirmez. hondaya iyi zamcıklar dilerim'' anlatabiliyormuyum
![Smile5](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_silent.gif)
2. mesajıma herkesin görüşüne saygım var diyerek başladım.Her mesajımda aynısını yazmam gerekmez heralde
.Söylediklerine cevap verdim bende kendi görüşümle.Hayır yanlış konuşuyosun demedim.Neyse konuyu fazla kirletmeyelim
-
09 Mayıs 2012, 03:31
cbr125races adlı üyeden alıntı
Ben de bi mail attım ne işe yarıcaksa
"İyi günler honda türkiye'nin satış politikasıyla ilgili birşey sormak istiyorum. Almanyadaki honda satış fiyatlarını karşılaştırdığımız zaman cbr250 4490 euro nc700x 5990 euro olarak gözüküyor türkiyede ise cbr250 9900 tl iken nc700x 21000 tl olarak gözüküyor. Avrupa satış fiyatlarında 1500euro yani 3450 lira fark varken türkiyede 11100 lira fark var. Bunun sebebini açıklamanızı rica ediyorum. Motor almayı düşünen tüm arkadaşlarımı bu ekstradan kar gütme politikasını açıklıyorum ve honda almamalarını sağlıyorum. Nc serisindeki bu fiyat farkını açıklamanızı bekliyorum."
bu mailim üstüne hondadan bir bayan aradı bu sabah. Saçmalamak ve çocuk kandırmak için aramış. Avrupaya satılan motorla türkiyeye satılan motor arasında maliyet farkı var dio. Aynı ürün için nası maliyet farkı olabilir hepsi tek bi yerde üretilio dedim cevap yok. Kur farkı vergiler farklı fln dedi kur ve vergi farkıyla 11100 lira fark olmaz dedim cevap yok. Mailinizi ilgili birime ilettik fln dedi ben de motosiklet forumlarına üyeyim ve yüzlerce kişi benim gibi düşünüyo sizin bu şekilde bi kar politikanız varsa müşteriler de almama politikası uygular gerekli yerlere iletirsiniz dedim kapattım.
Hemen dönüş yapmaları bile bence müşterinin almama eğilimine girmesi düşüncesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu düşünceden it gibi tırsıolar benim düşüncem.
-
09 Mayıs 2012, 03:33
Zippo's adlı üyeden alıntı
2. mesajıma herkesin görüşüne saygım var diyerek başladım.Her mesajımda aynısını yazmam gerekmez heralde
![Smile5](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_silent.gif)
.Söylediklerine cevap verdim bende kendi görüşümle.Hayır yanlış konuşuyosun demedim.Neyse konuyu fazla kirletmeyelim
bencede tartışmaya gerek yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
bu mailim üstüne hondadan bir bayan aradı bu sabah. Saçmalamak ve çocuk kandırmak için aramış. Avrupaya satılan motorla türkiyeye satılan motor arasında maliyet farkı var dio. Aynı ürün için nası maliyet farkı olabilir hepsi tek bi yerde üretilio dedim cevap yok. Kur farkı vergiler farklı fln dedi kur ve vergi farkıyla 11100 lira fark olmaz dedim cevap yok. Mailinizi ilgili birime ilettik fln dedi ben de motosiklet forumlarına üyeyim ve yüzlerce kişi benim gibi düşünüyo sizin bu şekilde bi kar politikanız varsa müşteriler de almama politikası uygular gerekli yerlere iletirsiniz dedim kapattım.
Hemen dönüş yapmaları bile bence müşterinin almama eğilimine girmesi düşüncesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu düşünceden it gibi tırsıolar benim düşüncem.
acaba maliyet derken motorun maliyetinden mi bahsediyo yoksa shippingten falan mı
-
09 Mayıs 2012, 03:36
bencede tartışmaya gerek yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
acaba maliyet derken motorun maliyetinden mi bahsediyo yoksa shippingten falan mı
shipping vesaire işte ne fark eder ki kendi de bilmio ne dediğini saçmalıo
-
09 Mayıs 2012, 03:37
zaten böyle firmaların başından bi tane adamakıllı insan yoktur
müşteri memnuniyeti nedir bilmezler
-
09 Mayıs 2012, 20:48
[QUOTE=Zippo's;2676025]Kullandın mı diyorum bende ? Çevir kazı yanmasın,lastikler iyi değilmiş
Ben kullandım,ıslak zeminde iyi değil.Lastikler ısınınca gayet iyi iş görüyo.Limitleri zorlayana kadar yatırıyorum motoru.Ninja 250 de aynı ebatlarda aynı marka lastikle geliyo birebir.Grenajlı,su soğutmalı ve apache ye göre titreşimsiz bi motor,ve tvs değil,honda..125liğe göre mükemmel performans,km de 11-12 kr yakıt tüketimi.Başka ne istiyosun,200 ile uçmasını filan mı ? Fiyatı apache ile aynı mı olmasını istiyodun ya da ?
@turkish39,yeni 125 liğin tipi 80 lerden kalma diyosun,çok garip gerçekten.bi göz doktoruyla irtibata geçin,en kısa zamanda.sadece tavsiye..Bana biri 80 lerde böyle bi motor gösterirse sevinirim :
Öncelikle ben motosiklet tutkunuyum.Sana hakaret etsem eyvallah ne doktoru tavsiye edersen et o zaman.Ama bir görüş bildirdik sen de bana göre güzel diyebilirdin tasarımı.ama kalkıp doktor tavsiye etmen kırıcıydı.Ben 125 liğin kasasını beğenmedim arkadaş,sen tasarımını yaptıysan da hiç farketmez gene de beğenmedim ve honda gibi bir markaya da yakıştıramadım.Burada gelen zamların nekadar alakasız,haksız ve gereksiz olduğunu tartışıyoruz.Herkes tutturmuş sezon geldi diye.Kaba olacak belki ama Biz karımıyız sadece yazları motosiklet kullanalım.Motorcu adamın sezonu yoktur arkadaş.
-
12 Mayıs 2012, 17:29
scooterist adlı üyeden alıntı
HONDA hayır kurumu değil... girdileri artınca bunu fiyatlarına yansıtması normal ..ARGE sine milyonlarca dolar ayıran bir dünya devi..
ne ar-ge si ....cbf 150 2006 yılından beridir sadece göstergesinimi araştırmış.bi değişiklik o ve sinyaller.gelen fiyat farkı ozamandan bu zamana 2000 tl.araştırmayıp çinlilerden alsalar daha ucuza mal ederler.hazır yapılmışı vardı zaten.ar-ge nin açılımını ara - geçirme olarakmı anlıyo saygıdeğer honda
-
12 Mayıs 2012, 17:48
turkish39 adlı üyeden alıntı
ne ar-ge si ....cbf 150 2006 yılından beridir sadece göstergesinimi araştırmış.bi değişiklik o ve sinyaller.gelen fiyat farkı ozamandan bu zamana 2000 tl.araştırmayıp çinlilerden alsalar daha ucuza mal ederler.hazır yapılmışı vardı zaten.ar-ge nin açılımını ara - geçirme olarakmı anlıyo saygıdeğer honda
Tamamen katılıyorum
Nereye bakarsan, oraya gidersin. ![Smile14](http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_bounce.gif)
-
12 Mayıs 2012, 18:16
cbf 150 nin sıfır fiyatı 4800 olmuş.
-
12 Mayıs 2012, 22:55
zam geldi diye konu açılıyo,konu açıldıktan sonra bile zam yemiş.bu kadar olmaz.şaka gibi
-
13 Mayıs 2012, 03:34
Şöyle, 250cc de ötv yüzde8 dir, yani Türkiyede 9900TL ye satılan 250lik motorun vergisiz fiyatı 7800TL civarına gelirken, 700cc lik 21000TL ye satılan motosikletin vergisiz fiyatı 12990TL dir.250cc üsütnde ötv yüzde37 dir, birde yüzde 18 kdv ötv nin üstüne konulur buda katmerli şekilde vergiyi artırır.
Bu durumda nc700x in satış fiyatı almanya ile aynı oranda düşünürsek, 17-18Bin aralığında olması gerekirdi. Fazladan koyulan bir 3binTL var gibi gözüküyor. Yada cbr250 nin fiyatı rekabet nedeniyle özellikle düşük tutuluyor kar marjı çok az tutuluyor olabilir. Bu durumda bizim cbr250 fiyatı ile orantıladığımız hesap tutmaz.
Sonuçta honda büyük cc SS motosikletlerde en iyi fiyatı veren firmadır Türkiye'de, mesela 1000cc SS lerde ABD fiyatlarına bakarsak; yamaha-suzuki-honda-kawasaki arasında sadece 200-300USD farklar varken ve honda cbr1000rr, suzuki gsxr1000 ile aynı fiyata satılmakta iken, Türkiye'de kawasaki-yamaha-suzukiye göre 6500-10000TL gibi düşük fiyatlı satılmaktadır.
Ayrıca diğer firmalar SS lerine 2yıl sınırlı km garanti verirken honda 2 yıl sınırsız km garanti vermektedir.
-
13 Mayıs 2012, 15:32
bu son zamanlarda honda markasının bazı modellerinin kronik sorunları çoğaldı ve utanmadan zam yapıyorlar ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)