cup tur cup cup cup cup. Şahdamar değildir
acikliyorum en ekonomik budur bir depo 1000kmyi gecer, kisaca depoyu fulle, bitince rodaj bitti, yag degistir, depoyu iki fulle bir yag degistir 100kmdeki yakiti 1.2litrenin altinda ( gercek veri ) deposu da 12 litre, lifan cinli demeyin, cinin en iyilerinden biridir
http://cqlifan.en.gongchang.com/product/9156612
Mobilet :D
O zaman şöyle yakıt hesabı yapmak lazım. Deposu fullenince memlekete götürüp getiren, gelince bi iki hafta da buralarda gezebileceğin kadar az yakan bi motosiklet bulalım.
Az önce depoyu fulledim şehiriçi 19 krş yakıyor KUBA XY250-5A racing motorum
100'lük manuel vites cub'um var, allah ne verdiyse basıyorum, 100km'de 2.2 litreyi geçirtemedim. 2-2.2 arası yakıyor hep.
arkada 52 ltlik cox çanta vardı, kırıldı ve hala tamir etmedim. eski 32lik çanta varken 350 kmde motosiklet sustu . 100 kmde 3 litre diyebiliriz.
bu arada motosikletimin karbüratörü tıkalı. 20w50 yağ var. nisan 15de adam gibi bi bakıma sokup yakıtımı 2.5 litreye düşüreceğim.
ulen bu ybr cilerin alayı apache
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
yukinin paşa modelini kullandım çokta memnun kaldım şehir içinde 1 depo benzinle 145 km yol gidiyordum.12TLye filan doluyordu depom ama motorumu satmak zorunda kaldım maddi sıkıntıdan dolayı. olurda yine cub alırsanm yine yuki paşa alırım. aynı zamanda seridirde motor. birçok 110luk 125lik motora kafa tutmuşumdur o motorla.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
Mondial Hyena 100X ... 60-65km ortalama hızla 100km'de 1.5 lt yakar iddia ediyorum. Şehiriçi dur-kalk ve tam gaz kalkışlar ile 1.82 lt yaktırdım. Ayrıca 4-5 defa motor ısıttım. Tek kontak ile daha az yakar. Birde benim motorun vitesleri yüzde 22 daha uzun, belki orjinal dişlilerle bu kadar az yakmaz.
Wave alamazsın wave mayısta geliyo
2.kez dikkat ettim 20 tl benzinle 140 145 km arası yol yapıyo bnm japon olmayan motorum,580 km de olmasına ragmen.
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Benim kanuni breton 125 ile 5-6 ay önceki denememde 100 km de 2.5 lt civarında yakmıştım. 1000 km bakımını yapıp devrinde kullandığım için az yakmıştı sanırım.
Valla benim benzin depom topu topu 2.6 litre. Yanlış hesap yapsam yolda kalırım o yüzden tüketim hesaplarım yüzde 90-95 oranında kesinlikle doğru.
Honda wave 110i, rodajda ve kışın kullanıma rağmen ilk ölçüm 2.3lt/100km.
Küçük hacimli ve teksilindirli, 4 zamanlı, motosikletler her zaman litre/km olarak en az yakıtla en çok yol yapanlardır.
birçok marka model piyasada mevcut, en dayanıklısını msrafsızını alabilirsiniz. marka model veremeyeceğim
Ama
Yüksek hacimli veya yüksek güç&torklu makinalarda en az yakan hangisi
en yüksek hacimli, en yüksek hp ve en yüksek torklu makina HONDA NC700 serileridir. yanılmıyorsam çift silindir olarak en az yakan bu, tek silindir de bile başka rakibi yok bence yakıt ekonomisinde, bmw nin tek silindirleri belki rakip olabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)