Vites konusunda çok fazla sıkıntı çekmezsin diye tahmin ediyorum..
Biz CBF150 aldığımızda 1 günde sarsıntılı da olsa (2-3 sefer sonunda) kaldırmaya başlamıştım. Ertesi gün de babamla birlikte İğneada çevresinde yaklaşık 100 km bi gezi yapmıştık..
İki kere stop ettirmiştim topu topu.. Birinde vites göstergesi olmadığı için 1. viteste sanıyordum.. Halbuki 3. vitesteymiş motor
arka kitlendi, stop etti, durdum (yavaştım, zaten yavaş olduğu için böyle oldu) birinde de babam heyecan yaptırdı ilk kalkışta kaldıramadan stop ettim..
CBF başlangıç için idealdir 1-2 haftada inceliklerini öğrenirsin (debriyaj kavrama mesafesi, tepkisi, vites geçişi, vites geçirirken gazı bi anlık kesip geçtikten sonra vermek, seri vites geçişi filan filan) Altın elbiseli adam da anlattığı gibi ninja güzel bi başlangıç motoruymuş.. 1 ay kadar boş alanlarda çalışarak sonra da sakin sakin (özellikle yavaş yavaş) trafiğe çıkarsın..
Hele araba filan kullandıysan daha önce debriyaj olayını daha kısa sürede çözersin.. Ben o güne kadar hiç debriyajlı bişey kullanmamıştım..
Sık motor değiştiremem demişsin.. 125 cbr de bi süre sonra yetersiz gelmeye başlar.. Bence ninja idealdir..