Price per liter of unleaded gasoline, March 2012.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
ver çoşkuyu ampul , nasıl olsa kırbaç sende....
vur bişey olmaz...
Yahu sen okuyup anlayabilirsin dostum
ben kazmanın biriyim okumuyorumdas zaten
bilme işine gelsek zır cahilim
bende öğrenmek istiyorum
bırak arkadaş anlatsında öğreneyim
hala 44 gözle yazacaklarını bekliyorum,aydınlanacağım yahu,kı.. ma giren ampulle şimdiye kadar aydınlanamadım,bu bir fırsattır engel olma ne olur
gurur duymamız gerek koskaca dünyada en pahalı benzin bizde.. yanı başımızda petrol var ama taa japonya bizden az verıyor benzin parası..
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
Hem tepkinizi gösterin hemde destek verin.
https://twitter.com/#!/BENZlN
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ..........................
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
ha ha konuya bak
Burda bu konu açıldığında benzinin maliyeti üzerine %200 kar koyup halka 3 katı fiyata kitleyen hükümetten bahsedince birileri başlıyor
Yok din baş örtüsü efenime söyleyim eskilerde böyleydi solcular şöyleydi
Yahu bu adam başa gelirken solculardan daha iyi olduğunu söyleyerek gelmedi mi? Geldi. Peki bu adam neden hala onların yaptığı yanlışları sürdürüyor. Eee şey sağlık sektörü daha iyi oldu bak ilaç alabiliyoruz.
Deprem paraları ne oldu ? Okadar ödeme yaptık hani nerde
Eee şey biz onla duble yol yaptık bak trafik rahatladı
Yani kısaca burda ne kadar yanlışlarını eksiklerini hatalarını da söylesek bunu kabullenmeyecek kadar ahmak okadar çok insan var ki kime neyi anlatacaksın. Benzine zam gelmiş ilaç alıyoruz ya çok şükür derken o ilacaı ulaştıran kuryelerin su yerine benzin yaktığını ve yine işin ucunun kendine dokanacağını göremeyecek kadar kör olmuş insanlara benzin isterse 100tl olsun yine hamdolsun der çıkarlar kenara
Halkımız yanlışlarını kabul etmeyi ona göre hareket etmeyi bir öğrense zaten ortada sorun diye birşey kalmaz (gerek sosyal hayatta gerek siyasette)
Neyse ben daha da yazmayacağım bu konu hakkındaki görüşlerimi önceki kapanmış benzin zamları konusundan pek ala herkes okuyabilir buraya tekrar yazarak kendimi tekrar etmek istemem
buyrun eylem diyorsunuz susmayalım diyorsunuz haberleri izliyorum suan Ankara'daki eylemi gösteriyor ne hale gelmiş insanlar.
[B]Artisliğin sonu figüranlıktır...[/B]
sabah bi baktım 4,63 ten 4,71 e çıkmış dedim sen 97 oktan koy 4,77 den yağlı olsun :D
motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya
BENZİN 5 LİRAYI AŞARSA MALİYE NE YAPACAK?
- Benzinin fiyatı 5 liraya dayandı ve fiyatın yüzde 56’sını vergiler oluşturuyor. Benzin fiyatı 5 lirayı aşarsa Maliye olarakvatandaşı rahatlatmak için indirim yapmayı düşünür müsünüz? Kaldı ki akaryakıtı çiftçi de kullanıyor ihracatçı da..
ŞİMŞEK: Benzin fiyatının yüzde 56’sını vergi oluşturuyor ama bu önceden yüzde 70 idi. Çiftçilerimize belli oranda mazot desteği veriyoruz. İhracatçımızın mallarının taşınması için, deniz taşımacılığında, hava taşımacılığında ÖTV’siz akaryakıt veriyoruz.
Benzin veya motorin fiyatlarındaki artış birebir uluslar arası petrol fiyatlarıyla ilişkilidir. 2009 yılı sonundan bu yana biz akaryakıttan aldığımız ÖTV’ye bir kuruş artış yapmadık. Ama KDV nihai fiat üzerinden alındığı için artabiliyor. Ancak KDV oranını da artırmadık.
Şuanda bizim yapabileceğimiz şey, ÖTV’yi sabit tutmaktır. Bu büyük fedakarlıktır. Zaten 2009 sonundan bu yana sabit tutmakla fedakarlıkta bulunduk.
- Yani benzin fiyatı 5 lirayı da geçse vergilerde bir indirim düşünmüyorsunuz?
ŞİMŞEK: Bu aşamada tamamen ithal ettiğimiz ve petrol fiyatlarının belirleyici olduğu bir üründe bizim Maliye olarak herhangi adım atmamız söz konusu değildir. 2009’dan bu yana ÖTV’yi artırmadığımız için ÖTV gelirimiz enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. O nedenledir ki benzinin toplam fiyatı içerisindeki vergi unsuru yüzde 70 iken; şimdilerde yüzde 56’ya kadar indi. Mazotta da yüzde 60 civarındaydı şimdi yüzde 48’e kadar indi.
Arkadaş bir bakanın ağzından bunlar çıkıyosa durumumuz düşündüğümüzden de vahimdir bu millete yazıktır günahtır ya.
edit: kaynak hürriyet gazetesi maliye bakanının konuşması herhangi bir ilave yapmadım.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
birşey yapmalı :(
Enerjimiz olan ihtiyacın %70 kadarını ithal ediyoruz. Kaçak akaryakıt ve haksız yere alınan verginin kurbanıyız.%70'lik vergiyi %54 olmasını bekleyen gerçekçi olmayan bir hükümetin ÖTV vergilerinde rahatlığı arıyoruz:(
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)