Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Benzine bir zam daha !

REKLAM ALANI
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Benzin fiyatlari cozuttu gercekten de anlayamadigim insanlarda var. Burda benzin fiyatindan sikayet edenlerin kacinda açik egsoz var

---------- Post added at 08:12 ---------- Previous post was at 08:01 ----------

Benzin fiyati deli gibi artmasina ragmen neden herkes hala ayni delilikle araba almaya devam ediyor. Burada pahadan dem vuran adama bi bakiyosun motosikletine resmen araba egsozu takmis sirf hava icin en kucuk hacimli motosiklet her 100 km de en iyi yarim lt, en kotu 1,5 2lt bosuna harciyor. Bu da normalin %20 fazlasi demek. Bugun benzine %20 zam gelse(aman hokumet duymasin) kiyamet kopar ama adam kendi eliyle kendisine zam yapiyor bonus olarak ta cevredekilerin kulaklarini pert ediyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı deadendst adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Finansbankın ortağı olan Yunan bankası Türkiye'den çıkmayı düşünmediklerini söyledi -
    Türkiye'deki bankalar 2001 krizi sonrası yeniden yapılandıklarından beri rekor üstüne rekor kar açıklıyorlar-
    ING bankası 2011'deki tek karlarının Türkiye'den geldiğini söyledi-

Şimdi olay şöyledir, uluslararası sermaye bir ülkeye girmeden önce kendi isteklerini yerine getirecek gruplar ile pazarlık yapar, isteklerini kabul eden gruplara destek verir. Bunun anlamı şudur, ulusal yada uluslararası sermayenin lehine olan, o ülke vatandaşının aleyhinedir. bu ilişkinin vatandaşın ne kadar aleyhine olacağı ise, iktidarın insiyatifindedir.

Örnek olarak, Bir ülkenin vergisini veren namuslu vatandaşları nasıl o ülkenin iktidarı eliyle soyulur;
    İktidar sıcak para getirmek için düşük kur yüksek faiz politikası uygular, ING yurtdışından yıllık 2-3% faizle borçlandığı doları A ülkesine getirir, yerel paraya çevirir ve o ülke vatandaşlarına yıllık 23-25% fazile borç verir, dönem sonu kur yükselmediği için ING + 25% getirisini dolara cevirip kur kaybı yaşamadan bilmem ne kadar kar yapar. O ülke vatandaşı ise yıllık 3-5% yerine borçlanacağına 23-25% den borçlanır. Yani iktidar eliyle soyuluyor, sebebi ise sıcak para girmesi bahanesi - yabancı yatırım gelmesi bahanesi. Ne hikmetse gelen yabancı yatırım, ya sıcak para yada AVM, Emlak vs. yapmaya gelir, yani üretime istihdama katkısı olmaz.
    Peki niye o ülkenin iktidarı bu soyguna izin verir ? Çünkü bu iktidarın varlık sebebi millet iradesi değildir, varlıklarını o uluslararası sermayeye borçludur.

Kısaca o ülke vatandaşları 2 TL yerine 5 TL benzine ekstradan 3 TL verip, yıllık 5% yerine 25% faize esktradan 20% daha fazla verip soyulur.
    Vatandaşın cebinden çıkan, başkasının cebine girer, havaya uçup yok olmaz.

Tüm bunlar olurken, o ülke vatandaşları ise NARKOZ halinde olmalıdır, uyumalıdır, o ülke iktidarının başarısı, tahmin edileceği üzere bu işi ne kadar iyi yaptığına bağlıdır.

Böyle bir ülkede benzinin 5TL olması, daha sonra olacakların yanında HİÇBİRŞEYDİR.
    Böyle bir ülkenin insanları bunu hakkettikleri için bunlar olur, söylendiği gibi insanlar hakkettikleri şekilde yönetilir.
    Bu kadar mı güzel anlatılır! Teşekkürler...
    Ağır metal insanı...

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    grafiğe göre en büyük bizim ki görünüyor
    Evet o en büyük çubuk grafiği hepimiz içimizde hissediyoruz. Bunu mümkün kılan herkese sonsuz teşekkürler. (Bu arada en yakın rakiple de arayı bayağı açmışız onu fark ettim. Eee önemli olan birinci olmak değil birinci kalmaktır arkadaşlar. Bir kez daha bravo!)
    Ağır metal insanı...

Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    birinciligi kaybettigimiz gun..... iste o gun biz tukenecegiz.

nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    arkadaşlar benzin fiyatları bu kadar pahalı iken. motorsiklete seri üretim yapan tüp takan bir firma çıkmıyor hayret ediyorum.
    kimse demesin yok kardeşim tehlikeli falan diye. işin hikaye kısmı o.
    Rüyaları gercekleştirmenin en iyi yolu UYANMAKTIR

soccer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki inazuma
    Merhaba,
    Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili geçmiş verilere ilişkin notlarımdan yola çıkarak bazı sonuçları sunacağım aşağıda:
    Tarih : 14.06.2011 - 30.03.2012
    u.arası varil fiy : 97,68 $/varil (brent) - 103,30 $/varil (brent)
    Dolar kuru : 1,58 - 1,79
    K95 satış fiy : 4,25 kdv dahil - 4,80 kdv dahil
    ÖTV : 1,8915 tl/lt Kdv hariç 1,8915 tl/lt kdv hariç.

Yukarıdaki veriler pompadan çıkan akaryakıtın fiyatına direkt ve %95 oranında etki edecek faktörlerdir.
    Şimdi uzun uzun hesaplamaları ve orantıları yazmıycam buraya (istenirse yazarım), sonuç olarak;
    14.06.2011 de 97,68$/varil iken, dolar 1,58 iken, ötv 1,8915 iken satış :4,25 ise
    30.03.2012 de 103,30$/varil iken, dolar 1,79 iken, ötv aynı iken satış: 4,65 olmalıdır
    Fazladan yapılan 15 kuruşluk zam sektör oyuncularının kasasında itina ile muhafaza edilmektedir
    Fazla uzatmıycam, devlet bu fiyat artışlarına müdahale etmez. Neden?. 1- Ötv’yi düşürmeye finansman gücü yok. 2- bakanın da dediği gibi fiyatlar arttıkça LT’deki ÖTV oranı düşüyor(çünkü ÖTV maktu), toplumsal baskılara karşı söyleyecek bir sözleri oluyor.
    Ben bu rakamlara bakacak olursak devlet bu zamlardan sadece KDV farkı kadar ek gelir elde ettiğini çıkarabiliriz. Önemli olan doların fiyatının düşük tutulmaya çalışılabilmesidir. Devlet bunu başarsın bize yeter.
    Saygılar..

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Herkes benzin fiyatlarından şikaket ediyor ama haftasonları istanbulda motora bile binilmiyor trafikten. Karaköy'den Sarıyere kadar trafik adım adım gidiyor. Sağdan soldan kaçsan bile 1 saatte 10km zor gidiyorsun.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    BENZİN ZAMMI PROTESTOSU İÇİN KONU AÇTIM MODERATÖRLERDEN ONAY BEKLİYORUM...
    kanucan ve shooteronur bunu beğendiler.
    Motosikletli Kaplumbağa...

Hakanİnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Allah kerim :)
    Neden bağırıyorsun
    Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.

Serdarrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000
    Moderatörü bilmem ben onaylıyorum

Hakanİnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Allah kerim :)
    Bende onaylıyorum 2 sene boyunca benzin almaya bilirim
    Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.

6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)