Antalya'dakiler Yürüş Yapalım !
Antalya'dakiler Yürüş Yapalım !
Benzini masrafı dokunmaya başladı. Senler öncesi gibi gezemiyorum. Cbf 150 yi satıp bisiklet alıcam. İşte bizi bu hallere düşürdüler. 150 cc motorun benzini bile ağır gelmeye başladı be. 3 kere 10 kuruş zam gelse olay bitti. Al sana psikolojik sınır. benzin 5 tl. Bakalım nasıl önlem alacaklar.
tüm türkiye gün beliyerek o gün kesinlikle benzin alınmasın bakalım neler oluyor ama buna kimse yanaşmaz istanbulda 25 km lik yolu 2,5 saatte gidiyorum servise binersem siz düşünün trafiği 10 tl de olsa gene binecekler kimse ağlamasın sürünüyoruz diye herkesin altında araba var ve hergün trafikteler bu araçların kaskosu sigortası vergisi benzini servis bakımı var demekki fakir bir ülke değiliz ben buradan bunu çıkartıyorum.
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
Dünyanın en yüksek akaryakıt vergisini hak etmiyor bu millet....
Bizim minibüs kooperatifleri,yolcu taşıma ücretlerine zam istemişler. Zam yapmazsanız da kontakları kapatırız diye de resti çekmişler belediyeye. Ve ulaşıma zam geldi Kocaeli'de.
Gerçekten organize olabildiğimiz zamana dek 5 değil 10 tl olsa yine seve seve alacağız bu benzini...
ohaa abi napıyo bunlar azdılar resmen
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
arkadaslar toplanıp bırseyler yapmalıyız konusmakla olmuyor.
Güncellenme Adı altında daha çokkk zamcıklar yeriz biz
http://www.youtube.com/watch?v=T1U5A4DmHVU
Sado
Finansbankın ortağı olan Yunan bankası Türkiye'den çıkmayı düşünmediklerini söyledi -
Türkiye'deki bankalar 2001 krizi sonrası yeniden yapılandıklarından beri rekor üstüne rekor kar açıklıyorlar-
ING bankası 2011'deki tek karlarının Türkiye'den geldiğini söyledi-
Şimdi olay şöyledir, uluslararası sermaye bir ülkeye girmeden önce kendi isteklerini yerine getirecek gruplar ile pazarlık yapar, isteklerini kabul eden gruplara destek verir. Bunun anlamı şudur, ulusal yada uluslararası sermayenin lehine olan, o ülke vatandaşının aleyhinedir. bu ilişkinin vatandaşın ne kadar aleyhine olacağı ise, iktidarın insiyatifindedir.
Örnek olarak, Bir ülkenin vergisini veren namuslu vatandaşları nasıl o ülkenin iktidarı eliyle soyulur;
İktidar sıcak para getirmek için düşük kur yüksek faiz politikası uygular, ING yurtdışından yıllık 2-3% faizle borçlandığı doları A ülkesine getirir, yerel paraya çevirir ve o ülke vatandaşlarına yıllık 23-25% fazile borç verir, dönem sonu kur yükselmediği için ING + 25% getirisini dolara cevirip kur kaybı yaşamadan bilmem ne kadar kar yapar. O ülke vatandaşı ise yıllık 3-5% yerine borçlanacağına 23-25% den borçlanır. Yani iktidar eliyle soyuluyor, sebebi ise sıcak para girmesi bahanesi - yabancı yatırım gelmesi bahanesi. Ne hikmetse gelen yabancı yatırım, ya sıcak para yada AVM, Emlak vs. yapmaya gelir, yani üretime istihdama katkısı olmaz.
Peki niye o ülkenin iktidarı bu soyguna izin verir ? Çünkü bu iktidarın varlık sebebi millet iradesi değildir, varlıklarını o uluslararası sermayeye borçludur.
Kısaca o ülke vatandaşları 2 TL yerine 5 TL benzine ekstradan 3 TL verip, yıllık 5% yerine 25% faize esktradan 20% daha fazla verip soyulur.
Vatandaşın cebinden çıkan, başkasının cebine girer, havaya uçup yok olmaz.
Tüm bunlar olurken, o ülke vatandaşları ise NARKOZ halinde olmalıdır, uyumalıdır, o ülke iktidarının başarısı, tahmin edileceği üzere bu işi ne kadar iyi yaptığına bağlıdır.
Böyle bir ülkede benzinin 5TL olması, daha sonra olacakların yanında HİÇBİRŞEYDİR.
Böyle bir ülkenin insanları bunu hakkettikleri için bunlar olur, söylendiği gibi insanlar hakkettikleri şekilde yönetilir.
lan hükümete laf kondurmayayım diye bunu savunanlar bile var ülkede...
gavurun dediği gibi...fuck the fuckin fuckers...yani ne diyor..şeyini şey ettiğimin şeyi...
bankalar zaten s...... basi, ismini vermeyecegim br X turk bankasindan bankamatik aliyorum, yurtdisinda kullanmak icin, ailem para gonderecegi zaman bu hesaba yatiriyor, ben cekiyorum. onlar yatiriyor, yatirirken banka zirt kesiyor, hesapta iken para bir zirt daha isletim icin, paramin ortagi oluyorlar, neyse kesilenler bitince diyelim net kalan 1000TL ( internet bankaciligi ile kontrol ediyorum ) burdan cekiyorum ve burdaki tum bankalar sabit 8TL kesiyor ( tl kuruna cevirince ) kaliyor 992tl, hadi 8 tl de turk bankasi kessin ama nerde 90tl civari kesiyor ser.......... oh diyorum kaldi 900TL, baht kuru 0.57tl mesela 15.800 cekmem lazim, geliyor 15.000 bazen daha da az, bakiyorum kur 0.57 ama banka hesaplamis 0.60 yada uzeri olarak, bir 50daha geciyor. daha once western union kullaniyordum ama okuldaki avrupali arkadaslar hep kendi ulke atmlerini kullaniyor ve western pahali diyorlardi. bir de buranin bankasinin aldigi 8tl cok, onu protesto ediyorlar, gecen sene de tersi oldu, bu sefer buranin banka kartini turkiyede kullandim, gene geciren turk bankasi oldu, burda istedigin atmden cek, baska banka olsun olmasin, masraf yok, istedigin hesaba para gonder, ister kendi bankan olsun ister farkli, yok yok yok, bu aq bankalar birakir mi bizim ulkeyi? bunlarin bizi soymasini saglayan da katkisi olan da hepsi hak yiyor tabi umurlarinda mi onlara kalmis
Öyle yürüyüş protesto vs zamanı değil, o sadece gaz almaya yarar bu saatten sonra. Çünkü demokratik yöntemler işlemiyor coğrafyamızda, demokrasi ancak eşitler arası ilişkilerde geçerlidir, Köy ağası ile maraba, patron ile işçi, polis ile işçi memur, rektör ile öğrenci, banka ile müşteri, kısacası güçlü ile güçsüz arasındaki farkın bu denli büyük olduğu yani dengenin bozulduğu ülkelerde demokrasi memokrasi olmaz olamaz.
Çözüm: Güçlü ve sarı olmayan sendikalar, geniş katılımlı dernekler, savunduğu ilkeler dışında kimseye gebeliği olmayan birlikler, partiler, örgütler, siyasetten ve gereğinde kavgadan (kan dökmeden) kaçınmayan, bilimsel zekayı özümsemiş, sorgulayan, özgüveni gelişmiş, ilkeli, idealist ve cesur bireylere ihtiyaç var.
Hangi tarlada yetişiyorsa haber verin bir sulayalım çapalayalım çabalayalım.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Varsa Allahlarından bulsunlar
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)