Dağda trafik cezası olur mu?
Reklamlar
-
Arkadaşlar herkese selam,
yaklaşık 1 ay önce kazdağlarında motocross yaparken düştüm ve
bacağımı kırdım. 112 acili aradık oda jandarmaya haber vermiş, 112 geldi
beni hastaneye götürdü. Hastaneye jandarmada geldi ruhsat ehliet sordu,
benim motor ruhsatlıydy fakat motor ehliyetim yok diye 600 TL ceza kesmişler.
Sormak istediğim trafikle alakası olmayan biyerde ehliyete gerek varmı, bana
ehliyetsiz diye ceza kesmeleri normal mi? Benim itiraz edebileceğim bi yöntem
veya kanun bilen varmı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Murat Alkan - Çanakkale
Reklamlar
-
Hayvanlar zarar görmesin diye
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
-
murat bizim de bi arkadaş kendi kendine düştü olay jendermeye intikal etti ve aynı senin gibi ceza ödedi malesef
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
düşene birde polis vurmuş ceza kesecek yer aramışlar saçma
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
Geçmiş olsun.
Trafiğe kapalı bir alanda, yani hiç bir plan ve haritada yol olarak görünmeyen bir yerde sana değil ehliyet ruhsat/plaka dahi soramazlar. Bir dilekçe yazıp itiraz davası açman gerekiyor. Ancak hangi mahkemede açacaksın bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 15 gün süren var, zamanı geçmeden işlem yap.
-
bu ülkede intihar edip ölmezsen onun bile cezası var
-
Öncelikle geçmiş olsun.İnşallah kısa zamanda iyileşirsin.
Keşke ehliyetli birisi olsaydı, - ben artçıydım,o kullanıyordu deyip yırtardın..
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
-
araç on road bir araç ise bence üzerine oturup kullanacak kişinin her halükarda ehil olması ve ehliyetinin olması lazım olabilir...ama off road bir araç için yani karayolunda kullanımı yasak olanlar için ehliyet gerekmeyebilir...ya da tamamen jandarmanın işgüzarlığı olabilir...
-
o zamanda ehliyetliyi adam oldurmeye tesebbus ve adam yaralamaktan hapse, onu da nakite cevirip gene 600 alirlardi, acik kapanmali, bu seneki 13milyon tllik milletvekili cep ve normal faturalarini biz odeyecegiz ( 8milyon dolarcik )
-
özcan1980 adlı üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun.İnşallah kısa zamanda iyileşirsin.
Keşke ehliyetli birisi olsaydı, - ben artçıydım,o kullanıyordu deyip yırtardın..
Ya açıkçası dağda ehliyet gerekmez diye öyle bişey düşünmedik
-
Unutmadan, itiraz eder ve haklı bulunursan yaralanman trafik kazası olarak değerlendirilmeyecek, dolayısıyla hastane masraflarını cebinden ödemek zorunda kalacaksın.
-
Trafik: İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir
Karayolu: Kamuya tahsis edilmiş, kamunun yararlanmasına açılmış yol şeridinin özel mülke kadar olan kısmı karayoludur.
Kaza yeri bu tanımların dışındaysa top oynarken bile bir yerinizi kırmaktan farkı yok.
Çünkü her türlü ehliyet ancak karayolunda geçerli. İş makinası için ise karayolu dışında iş güvenlik maddeleri gereğidir.
Size kaza sonrası bir kağıt tutanak vs imzalatmış olabilirler, imzalamadınız ise dava açmanız daha kolay olabilir.
Not: 2-3 yıl sürebilir. Avukat değilim.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
Ne olmuş ehliyet yoksa, zaten trafiğe kapalı alan.Ayağını kırana bile ceza var bu ülkede
Bu arada geçmiş olsun.
ANGARAJ
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Unutmadan, itiraz eder ve haklı bulunursan yaralanman trafik kazası olarak değerlendirilmeyecek, dolayısıyla hastane masraflarını cebinden ödemek zorunda kalacaksın.
Arkadaşım ben öğretmenim, yani devlet memuruyum, hastanede herhangi masraf ödemedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Trafik: İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir
Karayolu: Kamuya tahsis edilmiş, kamunun yararlanmasına açılmış yol şeridinin özel mülke kadar olan kısmı karayoludur.
Kaza yeri bu tanımların dışındaysa top oynarken bile bir yerinizi kırmaktan farkı yok.
Çünkü her türlü ehliyet ancak karayolunda geçerli. İş makinası için ise karayolu dışında iş güvenlik maddeleri gereğidir.
Size kaza sonrası bir kağıt tutanak vs imzalatmış olabilirler, imzalamadınız ise dava açmanız daha kolay olabilir.
Not: 2-3 yıl sürebilir. Avukat değilim.
Bi kağıt imzaladım ama olay şöyle şöyle olmuştur kimseden şikayetçi değilim diye. Trafik dışında ehliyete gerek yoktur gibi bi madde varmı acaba, bi trafik polisine falan sormak lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------
Soykan67 adlı üyeden alıntı
Ne olmuş ehliyet yoksa, zaten trafiğe kapalı alan.Ayağını kırana bile ceza var bu ülkede
Bu arada geçmiş olsun.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar,
Maalesef bu memlekette düşene bir tekmede ben vurayım diyorlar
-
Kros yapmaya giderken motosikleti sırtınızda götürmediğinize göre, dağa gidene kadar kullandığınız için gidin cezanızı paşa paşa ödeyin, hemen öderseniz indirimlerden yararlanın, ilk işiniz ehliyet almak olsun, malum ehliyetsiz motosiklet kullanmamak gerekir
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
-
ehliyetin tabikide olması lazım, var ise plaka ve ruhsata gerek yok trafiğe çıkmadıktan sonra sorun yok dağ-taş gez yada ambulans çağırma
diyelimki ehliyetin yok trafiğe çıkmadan cebinden parasını verip bir piste girip 1tur bile atamazsın; aynı mantık.
öncelikle ehliyetini al cebine koy, sonrasında ister piste ister dağa çık
-
ehliyetli bir arkadaş yolda düşmüştü ve kolu çıkmıştı, nerede olduğunu bilmediği için yani adresi tarif edemeyeceği için acı içinde hastaneye kendi başına gitti, hastanede kaza yerini terkettiği için ceza kestiler:D
-
Öncelikle geçmiş olsun...
Sorunuza gelince...
Her ne şartta olursa olsun eğer bir araç veya vasıta kullanıyorsanız onu kullanmak için gerekli olan belgeye sahip olmalısınız eğer belgeniz(ehliyet)niz yok ise o taşıtı kullanmanız zaten yasaktır ve ister dağda ister havada ister karada ne kullanırsanız kullanın onu kullanmak için ehliyetiniz belgeniz yok ise Jandarmanın ve Ambulansın gele bildiği her yerde size Hertürlü Cezayı ve yaptırımı uygularlar burda yanlış olan birşey yok eğer itiraz etseniz bile büyük ihtimalle kaybediceksiniz çünki Ehliyetsiz araç kullanmaktan yargılanıcaksınız Ehliyetsiz Off-Road Yapmaktan Diil olay yaralanmalı oldugu için jandarma üzerine düşeni yapmış kanuna her hangi aykırı birşey yok sağlıcakla...
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
-
Sonuç olarak trafikte tescilli motorlu bir taşıt kullandığın için ehliyetinin olması gerekir arkadaşım yani nerede olduğun önemli değil.
Ama tam tersi olsaydı eğer motosikletinin hiç bir evrağı olmasaydı belki durum farklı olurdu diye düşünüyorum..
Geçmiş olsun acil şifalar..
Düşlerim var, Rüzgara ters düşen..
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
ehliyetli bir arkadaş yolda düşmüştü ve kolu çıkmıştı, nerede olduğunu bilmediği için yani adresi tarif edemeyeceği için acı içinde hastaneye kendi başına gitti, hastanede kaza yerini terkettiği için ceza kestiler:D
e yuh diyorum. ehliyetimiz olsada, kendi imkanlarımzla acile gitsekte yalan beyanda bulunacağız yani??? bir şey daha öğrendim
iş dallanıp budaklanmasın diye arkdaşın motorunu dağda bırakıp onu acile götürmüstüm ve farklı beyanda bulunmuştuk; bilmeden iyi yapmışız demekki
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)