Honda CBR 250'yi şubat ayında, 0 km olarak aldım ve o tarihten bu yana tamamı şehir içinde olmak üzere 212 km yaptım. Motorum 212 km boyunca 45 tl lik yakıt tüketti.. Rodajı bitmemiş olmasına rağmen yine de bu tüketim sizce çok değil mi ?
Honda CBR 250'yi şubat ayında, 0 km olarak aldım ve o tarihten bu yana tamamı şehir içinde olmak üzere 212 km yaptım. Motorum 212 km boyunca 45 tl lik yakıt tüketti.. Rodajı bitmemiş olmasına rağmen yine de bu tüketim sizce çok değil mi ?
ne tarz kullandınız? en fazla kaç km hıza çıktınızve tüketimi nasıl ölçtünüz. O çizgilere bakarak hesap yaptıysanız %30-40 farklı çıkar tüketim
alır almaz depoyu fulledim( 50 tl aldı). Sonra benzin göstergesi uyarı verdiğinde bir kez daha benzinliğe götürdüm ve yine fulledim. Km göstergem 212 km yi gösteriyordu ve 45 tl benzin aldı( 9.5 lt). Ölçümüm bu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
sizde bu tüketimin çok mu olduğunu düşünüyorsunuz ?
ya yanlış ölçüldü, fullemekle fullemek arasında fark vardır ya da gerçekten çok yakıyor.
sanırım yaklaşık ölçümü salı günü daha iyi yapabilirim. Abanta gidip geleceğim, nereden baksanız 400 km. O nokta da daha iyi ölçüm yaparım diye düşünüyorum.
Deponuzu full doldurun.
Daha sonra kilometre sayacını sıfırlayın ve 100 km yol yapin.
Sonra tekrar benzin alin.
100 km'de tüketiminiz ortaya çıkar
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
yalnız şu da var bazı benzin istasyonlarında benzin pompası alakasız bi noktada atıyor ancak ondan sonra adam koymaya devam edip öyle ağzına kadar dolduruyor yoksa 1 litre kafadan az doldurmuş oluyor
Sizde de böyle olmuş olabilir. Belki ilk dolduran da pompa direk atınca çekmiştir, şimdi doldurttuğunuz adam da tıka basa doldurmuştur aradaki fark ondan da kaynaklanıyor olabilir
Yada rodajda olmasına rağmen çok devirli ve hızlı kullandınız yada motoru çok zorladınız ve buna bağlı olarak da çok yakmış olabilir
rodajda çok yakması normal aslında 1000 km geçsin o zaman gerçek değerler ortaya çıkar
bence çok takılmayın ayrıca şubat ayından bu yana aynı benzinse birazda benzinin depodan uçması olabilir
İkincilik kaybedenler içindir...
evet şubattan beri aynı benzin, 1,5 aydan fazla durdu neredeyse... dediğin gibi rodajdan sonra normale döner inşallah
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------
cbr 250'nin deposuna benzin pompasının bırakılıp gidilmesi mümkün değil. Adam elinde tutuyor pompayı. Böyle olunca da atmak denilen şey de mümkün değil sanırım. Gözünle benzinin üst noktaya çıktığını görüyorsun... dediğin gibi her benzin alışta farklı sonuç verebilir.
45 TL mi LT mi ? 1 TL ye benzin olmayacağına göre..
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
normalde ne kadar uzun km gidilirse o sekil hesap daha iyi ortalama verir, ornegin menzili 300km olan bir model icn 250kmde olcmek, ama arkadas hakli, 200kmde bir benzinciye git dese, adam yolda kalabilir ne gostergeye ne benzine ne kmye guvenim yok, bir depom 5.5litre aliyor, tamamen bitiriyorum ve gene benzin alip fullerken 5.2 5.3litre aliyorum, olcumlerim ise tam komedi
194km bir depo
165km bir depo
267km bir depo
110km bir depo
hepsinde de 5.2-5.3litre civari aldim ve her seferi ayni yerden aliyorum, hemen hemen hepsine ayni sekilde, artcili ve ayni hizlar ile biniyorum ve yolda hemen hemen ayni, 1000km olunca bakima goturecegim, bu kadar asiri degiskenlik olmasi motordan olamaz gibi geliyor ama, satici da 300kmyi bulursun demisti
Şu kısım beni ilgilendiriyor sanırsam
Başımdan aynen şöyle bir olay geçti:
Benzinliğe gittim fulle abi dedim depo kapağını açtım ve anahtarı kapakdan çıkarıp sonrasında kapağı tekrar motorun üzerine bıraktım
Cebimden cüzdanımı çıkarıp kredi kartımı alana kadar adam doldu deyip fişi uzattı bende çok ayrıntılı incelemeden ödedim gittim. Ve o depoyla 100km de 3 litre gibi bi hesap çıktı
Sonraki ölçümlerimde ise 2 max 2,5 yaktım (rodajda olmasına rağmen)
2 ay sonra yine aynı benzinlik aynı adam yine fulle dedim adam yine aynı şekilde pompa atar atmaz çıkardı depodan bu kez durumu fark edip ağzına kadar doldurttum öyle parayı ödeyip ayrıldım
Ve bu kez diğer ortalamalarla birebir tuttu
Başına fark etmeden böyle bir durumda gelmiş olabilir diye yazdım.
maşallah araba gibi yakıyo mübarek
45/4,62=9,74 L benzin
212 km de 9,74 ise 100km de = 4,59Litre yapar normali zaten 3,5-4 arasında değilmi cbr250 nin?
benzin bekletilmiş ve devirsiz kullanım var ise artı olarak rodajda olduğuna göre 1litrelik fark olabilir bence.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
Arkadaşlar konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benim motorumda 4-5 ay garajda bekledi içinde eski benzin var yani.Motoru çıkardığımdan beri aşırı titreşim var motorda sebebi bu olabilir mi acaba ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)