ititraaz xzor bir olay ama başarabilirsen %90 iptal oluyor. ben ilk arabama gelen cezaya itiraz etmeye kalktım.. okadar çok bürakrasi vardıki en sonunda pes edip cezamı ödedim. vaktin varsa uğraş sonunda iptal olujyor.
ititraaz xzor bir olay ama başarabilirsen %90 iptal oluyor. ben ilk arabama gelen cezaya itiraz etmeye kalktım.. okadar çok bürakrasi vardıki en sonunda pes edip cezamı ödedim. vaktin varsa uğraş sonunda iptal olujyor.
Arkadaşlar geçen ay vergi dairesi milleti borçları ile ilgili posta bombardımanına tutmaya başladı-herhalde paraya sıkışıklar bu ay...Enteresan olayı,bağlı olduğum vergi dairesi dolup taşıyordu,sırada beklerken bildiğiniz takkeli cüppeli bir hacı dayı geldi,kendine iki sene önce eskişehirde alkollü araç kullanmaktan ceza kesildiğini ve buna epey bir faiz bindirildiğini ibraz eden bir kağıt gelmiş.10 senedir otomobilim yok hayatımda da eskişehire gitmedim diyordu;alkol kısmını zaten-bildiğiniz ak sakallı dede adam.Ve bu durumda en az on-onbeş kişi ile karşılaştım.
Kolpa Adamları
Benimde arabaya ceza yazilmisti, hayatimda hic gitmedigim adanada ogsden kacak gecmisim guya. Telefonla aradim, dilekce ve ruhsati fakslayin dediler gonderdim. Ertesi gun arayip iptal edildigini belirttiler. Sizde genede sansinizi deneyin derim, kaybedecek biseyiniz yok nasil olsa
ya ben bu yaz 110 la radar arabasının yanından geçtim. 2 km ilerdede çevirme vardı. Radar arabasının yanından geçtikten sonra 50 mt ilerden sağa bi köye girdim. Ordanda kaçtım. Bugüne kadar bikaç kere internetten sorguladım. Hiç ceza borcu gözükmüyo. Elimede bi ceza kağıdı gelmedi. Sizce bende ceza yemişimmidir?
eğer o geçtiğin radar aracı ise yemişsindir. çünkü adamlar videoya çekip direk merkeze yollyorlar. ordan sana ceza geliyor.
selam
benim problemim şu:
28.04.2011 tarihinde motorun devrinin aldım.
plaka değişmedi.
ve devir öncesi trafik cezası internette yeni göründü ve plakaya dolayısıyla adıma yazmışlar.
ne yapmam lazım?
Bana da 2009da ceza yazılmış, faiziyle 2ye katlanmış..
Vergi dairesine soruyorum cezam nedir diye biz anlamayız diyorlar.
Ben o tarihten sonra o aracın satışını yapmışım tertemiz, internetten sorguluyorum yok..
Muhtarı arıyorum var mı 2009da böyle bir tebligat diye, tebligat defterlerini 3 ay sonra atıyoruz diyor...
Otomatik tebligat göndermeyi biliyorsun da, ne için tebliğ ettiğini bilmiyorsun..
Bildiğin muz cumhuriyeti..
eğer tebliğ yasal oalrak yapılmamış ise ödeme zorunluluğunuz yok.
benzer bir sıkıntı bende de var itiraz ettim, kabul etmediler
ona da itiraz edeceğim
zira hukuken haklı olduğumu biliyorum.
2 seneden fazla süren itiraz davasına taraf oldum ama en sonunda kazandım.
tebliğ işini çözmeniz gerekir.
can't be worried about that shit. life goes on man.
bence iyice araştırın ve hatta itiraz edin.
şöyle ki: ruhsatı annemim üzerine olup şubat 2006 yılında 0 km alınıp haziran-temmuz 2008 yılında satılan aracıma 2008 yılında yazılmış ceza çıktı 4 yıl sonra.
annem vergi ödeme için vergi dairesine gittiğinde öğrendi 400küsür TL imiş.
sözde 2009 da tebliğ edilmiş ancak bizim adresimiz hiç değişmediği gibi aracı 2008 de satarken doğrudan elden satış yaptık ve temiz kağıdını almadan o zaman satış vverilmiyordu. ve hatta 2008 ilk dönem vergisini ödemediğimizden önce temiz kağıdını vermediler alıcıya ödedip aracın fiyatından düşmüştük.
ancak ne olduysa 1 sene sonra akıllarına gelip ceza yı "sözde" tebliğ etmişler ama ne gelen ne giden bir de 4 yıl sonra faizi ile beraber cezanız var diyorlar.
aynı şekilde annem bunu öğrendikten 1 gün sonra işyerinde patronumda 2005 yılından üzerine 2 ayrı ceza çıktı faizli.
ama adam her yıl zaten gidip vergi dairesine vergilerini ödüyor , bu kadar zamandır çıkmıyor da şimdi çıkıyor.
dikkatli olun derim.
2008 de A kişisine ait bir arabanın B kişisine noter ile satıldığını biliyorum
2011 sonuna doğru vergi dairesinde 2008 de satılan arabanın günümüze kadar hala A kişisi üzerine göründüğü ve Ödenmemiş MTV borçalarının tahakkuk ettirildiğine şahit oldum .
kocaeli trafik şube ye gidip varsa fotoğraflı bir örnek yada tebligattan fotokopi isteyin
takipçisi olun
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
İyi de adamlar muhtara bırakmayı yasal tebligat sayıyor. Nasıl itiraz edebilirsiniz ki?
Muhtar zaten Allahlık, sen belki 1 ay şehir dışına çıktın, haberin bile olmadı.
Benden belgemi 10 yıl saklamamı isteyen yasalar muhtara 3 ay sonra bu defterleri imha etme yetkisi veriyor.
Hadi benimki neyse de bunun askerliği var mahkemesi var bilmem nesi var...
Bu başlığı okuyan kaç kişi internetten ceza sorgulaması yaptı merak ediyorum Ben yaptım
aynen dediğin gibi eline geçsede geçmesede muhtara verdiyse bile tebliğ edilmiş sayıyorlar,
senin gelip trafik şubeden bakman gerekiyor deniyor. işim gücüm yok il il gezicez trafik şubelerini.
bana gönderdiklerini iddaa ettikleri tebligattada adım eksik yazıyor.
Ahmet Emre M. yerine Ahmet M. yazıyor o isimle muhtar zaten bulamaz .
serdar
aynı konuyu konuşuyoruz, tebliğ yasal olarak yapılmış ise yapacak bir şeyin yok.
o muhtara evrak bırakma meselesinden postacıyı infaz ediyordum, az kalmıştı.
ne diyeyim
bu memlekette hukuk denilen kurum bu şekilde işliyor.
can't be worried about that shit. life goes on man.
helal olsun devlete verecek beş kuruş oldumu bügün git yarın gel der ama vatandaşa hiç gecikme zammı vermezler,
ama alacak oldumu hemen öde ödemessen yedi ceddini beller, ana parasından iki üç kat daha fazla gecikme zammı keserler
devletin işleyiş tarzı tamamen faize dayanmış bir ülkede yaşamak hayatı günden güne zorlaştırdıgı kesin,,,
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)