Harikasınız
Benimde genelde solo olarak yaptığım ve ufaklığın biraz daha büyümesini iple çektiğim mevzular
Kendi başıma genelde ormanda yürüyüş yapmayı, mantar toplamayı ve ateş yakmayı seviyorum. en kötü çaydanlığımı alıp yanıma topladığım bitkilerden, kuşburnulardan oturup çayımı içmeyi seviyorum.
Ateş yakma mevzusunda yere temas eden ağaçların üzerinden topladığınız parçalarla yakmak inanılmaz zordur. Yerden rutubeti ve nemi sünger gibi çeker.
Daha çok yaşayan ağaçların üzerinden kırılmış ve ölü parçaları bulup yakmanızı tavsiye ederim nacizane.
Huş ağacı kabuğunu da nerden buldunuz merak ettim açıkçası. Marmara bölgesine bulmak biraz sıkıntılı, çok isterdim gerçekten hiç denk gelemedim
Huş ağacı ile yakmadan öncede iç kısmını çakının sert yüzeyiyle tozlandırıp biraz daha ufak parçalar halinde kullanmayı deneyebilirsiniz.
Birde magnezyumla ateş yakarken ateşin yancağı yeri sabitlerseniz destek alıp daha fazla kıvılcım atmasını sağlayabilirsiniz biraz uğraşmışsınız sonra çakmakla yakmışsınız ama yinede olmadığını izlemek bile keyifliydi
Tebrik ederim, şu an en çok ihtiyaç duyulan ve eksikliği hissedilen bir anlayışa yaklaşıma sahipsiniz, ben sayımızın az olmadığını bildikçe çok mutlu oluyorum
İlginizi çekerse diye paylaşmak istiyorum, genelde kendi aktivitlerimi ve ufaklıkla yaptığım aktiviteleri paylaşıyorum, yaşasın doğadaki çocuk
https://www.instagram.com/hadibabayineyap/
Saygılar.