Bu köpek resmen yarışçı / Menderes ÖZEL
Reklamlar
-
Admin
Sahibiyle birlikte off-road yarışlarına katılan 8 yaşındaki Opee’nin 10 bin saat motosiklet tecrübesi var.
California, Perris’de yaşayan Opee tam bir motosiklet, hız ve çamurlu parkur bağımlısı. Onu diğer motosiklet tutkunlarından farklı kılan özelliğiyse bir köpek oluşu. Bugüne kadar off-road parkurlarında 10 bin saat tecrübesi olan Opee, bölgesinde yaşayan motosiklet tutkunlarının da gözdesi. Sık sık dergilere poz veren Opee, hayranlarının da fotoğraf isteğini hiçbir zaman kırmıyor, fotoğrafları imzalayamasa bile...
8 yaşındaki Opee’nin sahibi, yarış partneri ve onun en büyük hayranı Mike Schelin (41), bu Avustralya çoban köpeğini 2001’de boşanmasından kısa süre sonra evlat edinmiş. Opee’yi diğer köpekleri ve atlarıyla birlikte yetiştiren Schelin, “Malzeme çantamda uyuyordu. Onda farklı bir şey vardı. Birinci günden beri karizma sahibiydi. Opee’nin motokros hayranı olduğunu, parkura çıktığımda peşinden koşmaya başladığı zaman anlamıştım. Onun için çok üzülüyordum, çok koşuyordu” diyor.
Bir gün dört tekerlekli bir off-road aracı alan Schelin, artık araziye Opee ile çıkmaya başlar. Gözleri toz topraktan rahatsız olan Opee’ye bir de “google” türü bir gözlük alan Schelin, köpeğinin bir gün bu araçtan sıkılarak motosikletinin üzerine atladığını ve o günden sonra da motosiklet üzerinden inmediğini söyledi. Motosiklet çalışmadığı zaman bile benzin tankının üzerinde uyuyan, mecbur kalmadıkça inmeyen Opee, artık köpekler aleminin off-road dünyasındaki büyükelçisi olmuştur.
Günler ilerledikçe Opee ününe ün katar. Ona özel kolyeler, sırt çantaları, kahve kupaları ve diğer hediyelik eşyalar, Opee ve ortağının kendi çapında bir servet edinmesini sağlar. Opee’ye Amerikan Motosiklet Birliği üyeliği ve Baja California Yarımadası’nda düzenlenen prestijli off-road yarışı Baja’da yarışmasını sağlayacak SCORE International kartı da verilir. Artık o resmen bir yarışçıdır.
Opee ve Schelin’in en büyük başarısı Baja 500 yarışında, 400 kilometrelik parkuru 17 saat, 49 dadikada bitirmeleri olur. Asla Opee’siz yarışa çıkmayan Schelin, depo üzerinde, patileri de gidonda duran ortağını komutlarla yönlendirerek, zıplama, tümsekten atlama gibi pozisyonlarda durumu idare ediyor, köpeğinin uygun pozisyonu almasını sağlıyor.
Uç uç kelebek
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Cumhuriyet Günü kutlamaları kapsamında paramiliterlerin motosikletle yaptığı bu gösteri ilgiye değerdi. Ancak en ilginci motosiklet üzerindeki askerlerin pembe kostümü ve bir düzenekle motosiklete iliştirilmiş kelebek görünümlü insansı uçak imitasyonuydu. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!
Menderes ÖZEL
mozel@milliyet.com.tr
Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.
Reklamlar
-
Saka mi bu Pes diyorum.... Kopek kask ve gozluk takiyor , huuuuuu kask takmayan cengaverler gorun gorun))
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Motosiklet Eğitmeni
-
-
süper yaaa
-
-
Bu köpek birazdaha kasarsa kontrayı dahi uygular.
-
Western filmlerindeki at ile kovboy u cagrıstırıyor bana bir yerden
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
activalıyı bi kaç kez görmüştüm... köpek son derece kool takılıyo motorun üzerin de...
-
eftelya adlı üyeden alıntı
puahahahaa
süper , gözlük mü var köpekte bana mı öyle geliyor
Muahuahuahua aynen güneş gözlüğü var.
-
-
CERRAHI adlı üyeden alıntı
2 inci bölüm çıkmış atın intikamı :D
pardon itin intikamı
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
-
supermis))
-
süper
4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır
:bestmt::bestmt:
-
-
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler