Gurbetten Her sene yıllık izinlerini yapmaya gelen gurbetçi vatandaşlarımızdan bir tanesi de benim akramdı, çoğunuzun yurt dışında çalışan bir akrabası olduğu gibi
Bundan 15 sen önce sorma fırsatı bulmuştum. Yine devasa bir araçla tıkabasa basıp gelmişlerdi koca almanyadan. O zamana kadar dikkat etmemiştim Ama ön camlarında 2 veya 3 etiket gözüme çarpmıştı, Sordum hemen,"Nedir bunlar?" diye. Almanyada ve yol üzerinde geçtikleri ülkelerin otobanlarında kullanmak için verilen yol etiketleri dedi. Bunlar olmadan seni ülke içine bile sokmuyorlar, Sınır kapısında sorgusuz sualsiz yoksa eğer yapıştırıyorlar demişti. Digital gişelerden geçiyor ve içindeki bakiyeyi kullanıyorsun demişti, Bundan 15 sene evvel. Sonra Bizim ülkemizde de bir KGS, OGS heyecanı başladı lazım olanlar aldı. İLk zamanlar aynı sınıf olmak şartı ile ogs ve kgs emanet bile verilebiliyordu tanıdıklara
Kamyoncu arkadaşlar arka dingili kaldırmak marifeti ile KGS ile alt sınıf muamelesi görüyordu
sonrada plakaya sabitlendi Bu sıkıntılar kalktı. OGS alırken özellikle DEPOZİTO adı altında aletin parası alınıyor sonra içerisine ne kadar istersen dolum yapılıyordu. Ama aleti iade etmek istediklerinde kabul edilmiyor depozito iade edilmiyordu . Milyonlarca KGS sahibi mağdur ediliyor ve %20 indirimden faydalandırılmıyorlardı. Aslında ilk başta getirilmesi gereken HGS etiketleri Şimdi tekrar önümüze belli bir depozito karşılığı sunuluyor ve Almamız emrediliyor. Kime neye hizmet ediliyor cebimizdeki paralar kimlere peşkeş çekiliyor? Satılan köprü ve otoyollar üzerindeki konaklama tesislerinin yıllık kirası ihale bedelini aşıyor neden yarı fiyatına bu haklar 3-5 kişiye peşkeş çekiliyor? Bu ülke kime satılıyor? Kimlere hazırlanıyor? Verdiğimiz vergiler neden yol, su, elektirik, sağlık ve eğitim olarak bedelsiz bize geri gelmiyor?