Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Suzuki Burgman 650 ilk defa motor kullanacak biri için fazlamı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Arkadaşlar öncelikle merhabalar yardımlarınız doğrultusunda bugün okulumda 3 tane scooter aşığı abimlede konşmam ve şansımada scooterlarını kullanmalarına izin vermelerinden ötürü öyle mesudumki anlatamam öncelikle kullandığım motorları söyleyeyim burgman 650 burgman 200 ve suzuki xman kullandım öncelikle burgman 650'ye biner binmez ilk gaz verişten sonra indim cidden beni aşan bir motor ne kadar çok yanıldığımı anladım suzuki xman'e gelirsek çok iyi bagaj hacmi güzel 250 cc olmasına rağmen sorun çıkarmadı ama burgman 200 beni benden aldı ve o güven hissini çok iyi veriyor ne kadar 200 cc olsada genel hatlarıyla 200cc'liklerden biraz büyük belkide bunun yüzünden boyle düşünüyorum ama parça fiyatı konusunda servis konusunda gözümü karartıp biraz katlanıp burgman 200 siparişini okuldan çıkar çıkmaz verdim nisan 14te ehliyet sınavım var haftayada ( 21 nisan ) direksiyon Allahın izniyle direksiyon sınavıma kendi scooterımla gireceğim yardımlarınız için çok sağolun bilgilendirmek istedim teşekkürler tekrardan.
    fatih545 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    hayırlı olsun hayatının en güzel yazına hazırlan :D
    JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Gerçekten öyle kıyı kıyı bütün egeyi dolaşıcam

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    Alıntı Flashock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle merhabalar yardımlarınız doğrultusunda bugün okulumda 3 tane scooter aşığı abimlede konşmam ve şansımada scooterlarını kullanmalarına izin vermelerinden ötürü öyle mesudumki anlatamam öncelikle kullandığım motorları söyleyeyim burgman 650 burgman 200 ve suzuki xman kullandım öncelikle burgman 650'ye biner binmez ilk gaz verişten sonra indim cidden beni aşan bir motor ne kadar çok yanıldığımı anladım suzuki xman'e gelirsek çok iyi bagaj hacmi güzel 250 cc olmasına rağmen sorun çıkarmadı ama burgman 200 beni benden aldı ve o güven hissini çok iyi veriyor ne kadar 200 cc olsada genel hatlarıyla 200cc'liklerden biraz büyük belkide bunun yüzünden boyle düşünüyorum ama parça fiyatı konusunda servis konusunda gözümü karartıp biraz katlanıp burgman 200 siparişini okuldan çıkar çıkmaz verdim nisan 14te ehliyet sınavım var haftayada ( 21 nisan ) direksiyon Allahın izniyle direksiyon sınavıma kendi scooterımla gireceğim yardımlarınız için çok sağolun bilgilendirmek istedim teşekkürler tekrardan.

+1 tebrikler,aklin yolu birdir....
    sizin gibi genç,dinamik ve MANTIKLA HAREKET EDEBİLEN ikiteker sevdalisi gençleri daima aramizda isteriz,
    hayırlisi olsun
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    hadi hayırlı olsun...
    güle güle kazasız belasız sürmen temennisiyle...
    bu güzel camiaya hoşgeldin(:

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Burgman 650 ile başlayabilirsiniz fakat çok ağır motordur, ağırlığıyla başetmekten motordan keyif alamazsınız hele şehiriçinde motor tecrübesinden bağımsız olarak burgman 650 gibi bir motorla rahat edemezsiniz. Düşük hızlarda motorun ağırlık merkezini kaçırıp yatırma ihtimaliniz yüksek, onun dışında bir tehlikesi olduğunu düşünmüyorum, deneyimsizliğin bilincinde olup yüksek hızla viraja girmedikçe bişey olmaz, gaza gelsen de motor gaza gelmez hem gücüne göre ağır hemde motor tekere doğrudan bağlı değil kayışlı şanzıman sistemi var.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Valla Mengu16 denedim tabiri caizse yemedi yani ama tabiiki 6 ay sonra burgman 650 otomatik 1.senede vitesli sonrada 2. senede BMW model Enduro tarzı birşey düşünüyorum hayrlısı artık.

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Hayırlı olsun, gezilerini fotoğraflarsın artık, biz de bakarız. Eğitimlerini sakın aksatma ve sakın korumasız binme sıcak da olsa...

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Olurmu cbr125cbr abi ilk işim eminönüne gidip yazlık koruma takımı birde kışlık koruma takımı aldım bu zevki uzun uzun yaşayabilmem için sağ salim aklı selim kullanmam lazım zaten daha F650gs'lere goldwing'lere binicem.

YILDIRIMBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 990 SMT
    Mantıklı adamsın baştan sona okudum konuyu.Tebrik ederim seçimin çok doğru kararın ile herkesi de memnun etmiş oldun.Hayırlı olsun bekliyoruz yeni konuda motorunun fotoğraflarını

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hadi hayırlısı olsun güzel bi karar vermişsin inşallah kazasız belasız ve cezasız kullanmak nasip olur

Ege gezinizde izmire uğrarsanız mutlaka haber edin hem tanışmış oluruz hemde bi çayımı içersiniz

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. 20 yaşında bir kardeşimizin bu kadar mantıklı hareket etmesine hem şaşırdım hem de sevindim. Allah olmayanlara da akıl fikir versin diyorum.

Serdarrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000
    Tebrikler, hayırlı olsun.

Bu arada direksiyon sınavına scooterla gidebilirsiniz belki ama sınava giremezsiniz. Vitesli bir makina kullanmanız gerekiyor.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Şafakk Abi gerek anne tarafının İzmir'de olması gerekse Özdere'de yazlığımız olması ebebiyle her yaz İzmir'deyim zaten umarım görüşürüz birgün ama iu Serdar abinin son mesajda Vitesli motorla girmen lazım lafı baya bi kafamı karıştırdı çoğu yer scooter'la sokmuyormu sınava kendi motoruylada giren çok arkadaş varmış. Böyle bir zorunluluk varmı gerçekten.

Birde merak ettiğim bir konu var tahminen bana vericekleri motor kanuni tarzı bir vitesli motor olur çok güçlü birşeyse onun kontorlu olsun bide scootera alışmış biri olarak motor kullanımı farkı baya vardır tahminimce biri bele yükleniyor biri karına sonuçta.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şafakk Abi gerek anne tarafının İzmir'de olması gerekse Özdere'de yazlığımız olması ebebiyle her yaz İzmir'deyim zaten umarım görüşürüz birgün ama iu Serdar abinin son mesajda Vitesli motorla girmen lazım lafı baya bi kafamı karıştırdı çoğu yer scooter'la sokmuyormu sınava kendi motoruylada giren çok arkadaş varmış. Böyle bir zorunluluk varmı gerçekten.

Birde merak ettiğim bir konu var tahminen bana vericekleri motor kanuni tarzı bir vitesli motor olur çok güçlü birşeyse onun kontorlu olsun bide scootera alışmış biri olarak motor kullanımı farkı baya vardır tahminimce biri bele yükleniyor biri karına sonuçta.
    Abi demene gerek yok aynı yaşlarda sayılırız özdere asker kampına her yaz giderim bende bu yaz karşılaşırız umarım

Ehliyet sınavı konusuna gelince. Her kurs genelde kendi motosikletiyle sokuyor. Korkacak bişi yok zaten kurslar az yaksın diye genelde 125lik scooter yada commuter tarzı motosiklet kullanıyor yada 100cc lik cub kullanıyor o nedenle sınavdan 1 2 saat önce bile biraz çalışsan geçecek kadar öğreniyorsun.

Misal benim gittiğim kursda 125lik sym fiddle vardı. Hoş benim o zamanlar ehliyetim olmadığından kendi motosikletimi kullanamıyorum diye epey ders alıp kullanmıştım (ders bahane motosiklet kullanmak şahane mantığında ) tabii buarada hocamıda sıkıştırmıştım her ne kadar scooter ile sınava girecekde olsam bana vitesli de öğretin diye sonrasında civardaki başka bi ehliyet kursundan honda titan rica edip kullandırmışlardı daha önce hiç vitesli kullanmamış olmama rağmen buradan neyin nerde olduğunu öğrenmiştim eh araba tecrübemde vardı biraz viteslerde debriyaj kullanımında da zorlanmadım çok güzel şekilde kullanıp geri teslim ettim

Kısaca heyecan yapma işin tadını çıkar gerisi gelir

feliçita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PİAGGİO BEVERLY 500**2006**
    Öncelikle merhabalar 20 yaşında bir gencim ve 2 senedir sürekli araba kullanan biri olarak aklı selim bi insan olduğumu düüşünüyorum ki motor kullanma fikriyle aileme gittiğimde onay vermelerinde de bu tescillenmiş oldu . 2 senedir araba kullanan bi insan olarak arabanın statü olarak görülmesinden ve sizi sadece ordan oraya götürmesinden başka hiçbir artısı olmaması insana yaşadığını hissettirmemesinden çok sıkıldım ve motor almaya karar verdim önümüzdeki hafta ehliyet işlemlerini yapacağım ve kullanmanın ehliyetle olmayacağını sonucunda iyi bir eğitimde alınması gerektiğini biliyorum çünkü motor baştan aşağı bir teknik işidir bunun bilinceyim ve motor olarakrta Burgman 650 düşünmekteyim bu acba fazlamı gelir gerçi gerekli eğitimi aldıktan sonra sıkıntı olmaz diyen çok insan var ama genede içimi rahatlatmak için sormak istiyorum şimdiden yardmlarınız için teşekkürler ve umarım en kısa zamanda aranıza girmekten mutluluk duyarım sonraki motorumda Allah izin verirse GOLDWİNG'tir 20 yaşındayım ama eski kafalıyım sanırsam biraz.
    ilk başta seni gözüm tutmamıştı. .yine mi bir apachi var diyordum..forum ilerledikçe fikir alışverişi çoğaldıkça aklındaki sorulara cevap buldun..doğruyu anladın,sen gelecek vaadediyorsun artık..ilerde çok sıkı bir motosiklet tutkunu olursun...sevdim seni sana 10 üzerinden 10..her zaman böyle kal ..tekerin düz bassın..sınavı geçtin...
    apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Abi insan insana Apaci dermi ya. Şaka bir yana bu kullandirdiklari motorlar viteslimi oluyor peki.

Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    dostum öncelikle 2005 yılından beri scooter kullanmaktayım ,sırasıyla 50cc 150cc yi kullandım ve 250cc ye geçtim,açıkçası 250cc ye geçene kadar ben motosiklet kullanmıyormuşum ,250cc ve üzerinde güç ,çekiş, hızlanma çok farklılaşıyor ve deneyimsiz kişilerde ölümcül olabilecek güçte ve ağırlıktalar,bu yüzden şahsen 250cc üzeri bir motosikleti yeni başlayan birine ben tavsiye etmem,ayrıca diğer arkadaşlarında dediği gibi ufak bir yatırma veya kaza olayında cebinde açacağı delik miktarıda büyük olur
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

feliçita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PİAGGİO BEVERLY 500**2006**
    Abi insan insana Apaci dermi ya. Şaka bir yana bu kullandirdiklari motorlar viteslimi oluyor peki.
    evet bildiğin vitesli..cup veya mondialin 125 cc liğini verirler..
    apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Merhabalar, konu çok harika olmuş. Umarım yüksek cc ile başlamak isteyenlerde okur da örnek alır. Ben geçen sene sınava girdiğimde sürücü kursu dominostan scooter getirtmişti. Onunla bir tur atıp geçmiştik Kendi motosikleti olanlar kendi motosikletleriyle geçtiler. Aradan 1 sene geçmiş ne olur bilemiyorum ama bir şey farkedeceğini sanmıyorum açıkçası
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)