Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Suzuki Burgman 650 ilk defa motor kullanacak biri için fazlamı?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Öncelikle merhabalar 20 yaşında bir gencim ve 2 senedir sürekli araba kullanan biri olarak aklı selim bi insan olduğumu düüşünüyorum ki motor kullanma fikriyle aileme gittiğimde onay vermelerinde de bu tescillenmiş oldu . 2 senedir araba kullanan bi insan olarak arabanın statü olarak görülmesinden ve sizi sadece ordan oraya götürmesinden başka hiçbir artısı olmaması insana yaşadığını hissettirmemesinden çok sıkıldım ve motor almaya karar verdim önümüzdeki hafta ehliyet işlemlerini yapacağım ve kullanmanın ehliyetle olmayacağını sonucunda iyi bir eğitimde alınması gerektiğini biliyorum çünkü motor baştan aşağı bir teknik işidir bunun bilinceyim ve motor olarakrta Burgman 650 düşünmekteyim bu acba fazlamı gelir gerçi gerekli eğitimi aldıktan sonra sıkıntı olmaz diyen çok insan var ama genede içimi rahatlatmak için sormak istiyorum şimdiden yardmlarınız için teşekkürler ve umarım en kısa zamanda aranıza girmekten mutluluk duyarım sonraki motorumda Allah izin verirse GOLDWİNG'tir 20 yaşındayım ama eski kafalıyım sanırsam biraz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    öncelikle hoşgeldiniz...
    alacağınız motor scooter tarzın da bir motor olmasına rağmen ağır ve güçlü bir motordur...
    yaptığınız hatalar ki herkeste olur cebinizden büyük meblalar çıkmasına neden olabilir...
    sonuçta her yeri grenajla giydirilmiş bir motor...
    sizin yerinizde olsam bu sezonu temiz ikinci el 250cc lik bir scooter'le geçirirdim...
    onunla iyicene piştikten sonra da burgman'a geçerdim...
    şimdiden hayırlı olsun...
    maxi97 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Çok teşekkürler -unnamed- ama burgman 400 konusunda da aynı şeyimi düşünüyorsunuz acaba çünkü piyasada olan hiçbir scootera olan hayranlığım burgman kadar yok ondan soruyorum.

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı Flashock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhabalar 20 yaşında bir gencim ve 2 senedir sürekli araba kullanan biri olarak aklı selim bi insan olduğumu düüşünüyorum ki motor kullanma fikriyle aileme gittiğimde onay vermelerinde de bu tescillenmiş oldu . 2 senedir araba kullanan bi insan olarak arabanın statü olarak görülmesinden ve sizi sadece ordan oraya götürmesinden başka hiçbir artısı olmaması insana yaşadığını hissettirmemesinden çok sıkıldım ve motor almaya karar verdim önümüzdeki hafta ehliyet işlemlerini yapacağım ve kullanmanın ehliyetle olmayacağını sonucunda iyi bir eğitimde alınması gerektiğini biliyorum çünkü motor baştan aşağı bir teknik işidir bunun bilinceyim ve motor olarakrta Burgman 650 düşünmekteyim bu acba fazlamı gelir gerçi gerekli eğitimi aldıktan sonra sıkıntı olmaz diyen çok insan var ama genede içimi rahatlatmak için sormak istiyorum şimdiden yardmlarınız için teşekkürler ve umarım en kısa zamanda aranıza girmekten mutluluk duyarım sonraki motorumda Allah izin verirse GOLDWİNG'tir 20 yaşındayım ama eski kafalıyım sanırsam biraz.
    Neden Burgman650 istiyorsunuz ? size ilk sorulacak sorudur.
    Bir kere alayım uzun süre tecrübe edineyim ise cevabı, niye daha küçük ccli bir motosiklet alıp(belki pcx125 olabilir, ya da symnin 250cclikleri) ikinci elde minimum zarar ile satıp tecrübe sahibi olmuş olarak belki burgman400 daha sonrasında da burgman650 almıyorsunuz ? Böyle yaparsanız hem paranız cebinizde daha çok kalır, hem daha emniyetli bir şekilde tecrübe edinmiş olursunuz.
    maxi97 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Ben inanılmaz sabırsız bir insanım hayatımda hep merdivenleri 4er 5er çıktım ve bu zamana kadar iyi işler yaptım sanırım kişiliğim bu birde bir motor alırsam 4-5 sene değiştirmeyi acil durum haricinde değiştirmek istemiyorum almışkende iyi birşey almak istiyorum teknik donanım radyo ve diğer işlevleri tam olsun istiyorum pcx ve dediğiniz diğer modelde yok sanırsam bu özellikler.

ersin54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    merhaba. hoşgeldiniz. bu forumda yüksek cc ile başlamayı destekleyen herhangi biriyle ben karşılaşmadım ama maxi de olsa scooter ve gerekli eğitim alınırsa altından kalkılabilir belki bilemiyorum. 250cc başlangıç için yeterli olsa gerek aslında. kaldı ki motosiklet kullanmaktan keyif almak cc ile doğru orantılı artmıyor. benim ilk motorum 75cc scooter idi. kullanmaktan çok keyif alıyordum hatta 2. motorum olarak dursaydı keşke. özetle x-city 250 gibi bir scooter BAŞLANGIÇ için yeterli bence.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    dediğiniz özellikler sadece üst sınıf scooter'larda mevcut...
    burada size söylenilenler sadece başlayan motor aşkınızın kötü bitmemesi içindir...
    hayatta her adımı 5'er 5'er çıkın...
    ama motorda daha bir temkinle ilerleyin...
    çünkü trafik dediğimiz ortamda motorsikletin üzerinde bir can taşındığının hala farkında olmayan sürücülerin mevcut olduğunu unutmayın....
    Syanur bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Nlaşılan tamamen karşı olan bir görüşü savunuyorum ve dediklerinize kulak vericem emin olunki ve söylenen motorlar arasında ençok hoşuma giden pcx oldu fakat koltuk altı bagaş dizlikleri ve kaskı rahat alırmı en önemli şey o benim için.

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Ben inanılmaz sabırsız bir insanım hayatımda hep merdivenleri 4er 5er çıktım ve bu zamana kadar iyi işler yaptım sanırım kişiliğim bu birde bir motor alırsam 4-5 sene değiştirmeyi acil durum haricinde değiştirmek istemiyorum almışkende iyi birşey almak istiyorum teknik donanım radyo ve diğer işlevleri tam olsun istiyorum pcx ve dediğiniz diğer modelde yok sanırsam bu özellikler.
    Burada istemediğimiz şey, sizin de bildiğiniz gibi eğitim de alsanız burgman650 alıp kaza yapmanız. Araba alırkenki gibi düşünmeyin arabada donanım değişir ekstra özellikli bir araba alsanız da genelde araba kullanmayı biliyorsanız yenisini de kullanırsınız. Ama motosiklet öyle bir şey değil adım adım öğrenilmesi gereken, tecrübe edindikçe bazı hareketlerin ancak refleks olarak yerleşince hayat kurtardığını bilmeniz gereken bir araç. Nasıl ki ilk defa bisiklete bindiğimizde yardımcı iki tekerlek ile bisiklet sürmeyi öğreniyorsak bence en güvenlisi motosiklet kullanırkende aynı mantığı benimsemek. Burgman650 alırsan olacaklar. Daha uzun sürede motosiklet kullanmayı öğrenirsin, eğer küçük de olsa bir kaza yaparsan kendine güvenin kaybolacak, bir de bunun maliyet tarafı var.
    Eğer benim dediğim gibi önce küçük cc alıp öğrenip büyüteceksen (tavsiye edilen budur) ilk başta evet radyosu yok ama canından kıymetli değil. Gözüne kestirdiğin tavsiye edilen küçük cc bir scooter al bence belki 3-4 ay kullanıp satarsın maddi zararın da olmaz ama tecrübe bakımından sana büyük artısı olacaktır. Ben size geçiş motorlarını evladiyelik alın demiyorum zaten 650cc ye kadar geçiş motosikletleri kullanırsın, (arada eğitimlerini de tamamlarsın 1-2-3. seviyeler) En son istediğin özellikteki istediğin motosikleti alırsın. Zaman olarak kaybın belki bir yıl olur ama atıyorum 1 yıl sonra geriye dönüp baktığında iyiki direkt Burgman650 almamışım dersin.

Kullanmanın yanında öğrenmen gereken çok şey var motosiklette. Parçalarını nereden temin ederim, nasıl problemler çıkar, kronik problemleri nasıl gideririm gibi. Belki Silverwing almak isteyeceksin belki kullanım açısından Burgman650 seni tatmin etmeyecek. (az gelecek demiyorum buraya dikkat )

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    bagaj konusunu ya galeride kendi gözünüzle görürsünz...
    yada pcx topiğine girip orada sorabilirsiniz...

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bagaj konusunu ya galeride kendi gözünüzle görürsünz...
    yada pcx topiğine girip orada sorabilirsiniz...
    Ayrıca madem sıkıntı bagaj, ekstradan bir 46lt arka çanta alırsınız. iki kask mont dizlik herşeye yetecek bagajınız olur

Değilmi ebubekir.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Evet dediklerinizi dikkate alacağım ve pcx konusunda gerek fiyat gerekse pişme konusunda gayet iyi olacağını düşünüyorum çok sağol herkese yardımları için araştırmayı seven bir insanım ve mtor inceliklerini parçalarını bulacağıma inanıyorum olmazsada bu güzel forumu kullanırım. Birde PCX'in kronik bir problemi varmıdır bazılarında yağ tüketme gibi birşey varmış ve bu motor olayında dikkat edilmesi gereken hususları anlatan bir başlık vardas yoksada çok ufaktan anlatırsanız sevinirim.

Bu arada ilk kullanıcıya hitaben adlı yazıyı okudum cevabımı aldım ve caydım yüksek cidden ölmeyeceğim motor yüzünden merak etmeyin.
    Arka bagajdan ziyade yanlara taıklamalar daga çok hoşuma gidiyor ve görüntüye hava kattığını düşünüyorum.

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca madem sıkıntı bagaj, ekstradan bir 46lt arka çanta alırsınız. iki kask mont dizlik herşeye yetecek bagajınız olur

Değilmi ebubekir.
    üstat doğru söylersin
    Yekta kardeşim alabileceğin çanta çeşitleri bolca mevcut..
    belki de çantaya hiç ihtiyaç duymassın...
    kendin için güzel bir karar verdiğine inanıyorum...

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Evet dediklerinizi dikkate alacağım ve pcx konusunda gerek fiyat gerekse pişme konusunda gayet iyi olacağını düşünüyorum çok sağol herkese yardımları için araştırmayı seven bir insanım ve mtor inceliklerini parçalarını bulacağıma inanıyorum olmazsada bu güzel forumu kullanırım. Birde PCX'in kronik bir problemi varmıdır bazılarında yağ tüketme gibi birşey varmış ve bu motor olayında dikkat edilmesi gereken hususları anlatan bir başlık vardas yoksada çok ufaktan anlatırsanız sevinirim.
    Öyle işin kolayına kaçmak yok
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1

bu başlığı baştan sonra okuduktan sonra kullanıcılarına ne sıkıntıları var, istekleriniz nedir diye anlatırsınız. Memnuniyetle yardımcı olurlar. -Mışlı -muşlu kelimelere çok fazla itibar göstermeyin, kullanıcıları orada, kendilerine sorun, varsa memnun olmayan söyler zaten.
    Ben mesela 3-4 senedir cbf 150 kullanıyorum. Bir 3-4 sene daha kullanıp o zamanki duruma göre bmw f650gs düşünebilirim. Küçük motosiklet her şekilde avantaj ( uzun yola çıkmıyorsanız) bir süre sonra kontrolü kolay kullanması zevkli bir araç oluveriyor. Büyük motosikletin tamamen ihtiyaçlara göre belirlenip alınması taraftarıyım ( görüntüyü bir kenara bırakıp kullanımı ve pratikliği açısından şuanki ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa yenisini araştırın)

Radyo bir bluetooth kulaklık ile halledilecek bir şey. Parrot un vardı sanırım 120tl ye kask içine yerleştirilen hoparlör seti ile hem radyo hem telefon görüşmelerini yapabilirsiniz. Yani burgman650 almak için artı bir neden değil

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Çok sağolasınız cidden yardımlarınız için pcx konusunda karar kıldım ve sıkıntı çeken gerek bu forumdan gerekse diğer kaynaklardan pek rastlamadım bakım sonucu uzun sürek kullanılabilecek bir motor fakat pcx 100 kalkmış 150 gelmiş ama çok sorun olacağını sanmıyorum farketmez herhalde en kısa zamanda aranıza geleceğim bekleyin.

Ekleme: Bagaş hacmi gayet yeterli fakat üniversiteye gidip geleceğimden pcx ile çantaya yer kalmaz onu nasıl yapıcam onu düşünüyorum ama sırt çantasıyla hallederim onuda olmadı.

http://www.youtube.com/watch?v=JrE_PAyBk3g
    Burada da tanıtımı var

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    Arkadaşım önce motor eğitimini al bin bakalım 125 cc bir motora neler hissedeceksiniz bak bakalım ondan sonra kendin karar ver her şeye.Acelen ne 20 yasindasin daha çok zamanın var motor işi arabaya benzemez basamakları tek tek çıkmak senin yararına emin ol, motosiklet çok teknik ve riskleri azaltarak ciddi anlamda doğa hava ve çevre faktörlerini hesap ederek kullanmanız gereken bir alettir şakaya gelmez çünkü kaporta sensin bunu sakin unutma.özel eğitimden sonra 250cc uygun olur hemen degistirmenede gerek kalmaz butcen uygunsa 250 cc alıp en az 10 bin km kullan derim.
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Burgman 650 den direk pcx alternatifine bakma bence. Piaggio X9 un 250 CC lik modellerine bak derim. Veyahut Yamaha Xmax, kymko xciting düşünebilirsin.
    Gökhan YAŞDAL

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Normalde mesaj yazmayacaktm ama bu mesajından sonra uyarmam gerektiğini düşündüm

Hayatınızda merdivenleri 4er 5er çıkabilirsinia. Aile desteğı vardır çevreniz iyidir vs vs tonla nedeni olabilir.

Ama konu motosiklet olunca sizin o atladığınız her merdiven öyle tecrübe birikimle dolu ki. bi tanesini atlamak acil bir durumda ulen ben ne yapacağım şimdi moduna düşürebilir sizi.

Motosikletle araba çok ayrı. Toplumun motosiklete bakışı ve tavırları arabadan çoook farklı bu nedenle önceden araba sürmüş olman vitesli motosiklet kavramını anlaman haricinde sana hiçbir getirisi olmaz

Eğitim almak güzeldir ancak sana herşeyi veremez. Asıl olan kendi edindiğin tecrübedir onun üzerine eğitimse artık tamamen motosiklete hakim olacağın püf noktalarını öğrenmek içindir. Misal trafiği okuyorsundur bir dereceye kadar ama eğitim sana gördüğünün ötesini gösterir. Ama görmedende ötesini göremezsin. Yani merdivenin basamaklarını atlayamazsın atlarsanda gün gelir o 4 er 5er çıktığın merdivenlerden öyle bir yuvarlanırsın ki doğrulamazsın allah korusun

Burada sizin gibi 600lükle 1000likle başlasam ne olur diyenlerde tecrübesiz olanların %99 unu kaybettik. İstiyoruz ki sizde onlardan biri olmayın, uzun yıllar motosiklet kullanın. Sürç i lisan ettiysem affola.

Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Arkadaşlar o karardan dondum zaten şuan bende sizin gibi duşunuyorum ve egitimi aldiktan sonra dediginiz gibi 250cc veya 150 cc arasinda karar vericem. Lisanda da en ufak bozukluk yoktu kufur edilse bile iyiligim icin edildiginin farkindayim sagolasiniz.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)