Kuba 150-25 Mi? Kanuni Seyhan 150 mi?
Reklamlar
-
Sizce Hangisi Yarın bigün alıcam Ama karar veremedim sizce hangisi daha iyi daha kullanışlı daha kaliteli işçilik bakımından falan malzeme bakımından kuba için motor japon die duymuştum doğrumu acaba? yedek parça fiyatları nasıl ben pek hor kullanmam motoru zaten önceki motorlarımdan ders aldım busefer kendimden iyi bakarım performans-çekiş-kuvver-hız-kalite bakımından hangisi daha iyi sadece onun hakkında bilgi almak istiyorum
Reklamlar
-
sıfır olarak aldığım kanuni seyhan 150 yi 4 sene yaklaşık 40.000 km kullandım. beklentilerim fazla yüksek olmadığı için çok memnun kaldım. ortalama 100-110 km güvenli kullanım hızıyla, düşük benzin sarfiyatıyla, konforlu sürüşüyle gayet güzeldi. devamlı ampul patlatması gibi bir kronik sorunu vardı. başkada hiç bir sorun çıkartmadı. 6-7 ay önce tekrar bu motordan almak istedim fakat antalya da stoklarda yoktu. başka şehirden git al gel zahmetinede girmek istemediğim için görünüm itibariyle aynı olan kuba kb 150-25 aldım. titreşime karşı balansörlü diye satıyorlar ama balansörün pek işe yaradığı yok. 90 km yi geçince yine titreşim var ama çok rahatsız edici düzeyde değil. km de 12 kr yakıyor. kanuniden farklı olarak dep üzerinde benzin göstergesi var. kullanımı çok rahat, vitesleri yumuşak. göstergelerinden zırıltı geliyor, seyhanınkiyle değiştirilebilir fiyatı 65 tl. ön dişli değiştirdim vites araları uzadı çekişten düşme olmadı. 2 kişi ortalama 155 kiloyla kullanıyoruz, sıcakta şişme yapmıyor. çok rampalı uzun yollara gittik, periyodik olarak mola verince hem motor için hem bizim için sorun olmadı. görüntüsüde güzel. karbüratörünün üzerinde japon yazıyor ama gerçekmi bilemem. servisleri gayet ilgili.
sonuç olarak seyhan la arasında plaka ruhsat dahil 750 tl gibi bir fark var ama mal aynı mal. kubayı tavsiye ederim..
-
bide kuba 125-12d Modeli gözüme Çarptı Bana 100lük motor bile yeter aslında dağ rampa fln öle yarış fln yapmıcam benı taşısın yeter onuda her motor yapabilir zaten ama birazda görüntü fln olsun die şey ettim ben sizce kuba 125-12d nasıl motor tip olarak bu 150 seyhan tiplerinden daha hoş görünüo bana kalitesi nasıl
-
kanuni seyhan 150 sekil olarak daha güzel
-
Attalos kardeşim 4 sene kullanmışsın seyhan,sağlamlık,yakıt gibi yönlerden KUBA ile karşılaştırabilirmisin.Bir de seyhandaki bu titreşim olayı gerçekten forumda anlatılan kadar fazlamı.Bazıları seyhan ile 30 km bile gittikten sonra ellerde uyuşma olduğunu söylüyorlar doğrumu bu(Benim çıkacağım maksimum hız 80-90 dır.Motor 200 de yapsa fark etmez) ?Ben iki aya kadar motor alacağım,senin yorumlarından okuduğuma göre KUBA daki balansör işe yaramıyor.Eğer gerçekten böyle ise ben 200-300 fazla verip seyhan 150 alacağım çünkü burada servisi çok iyi. Güncel fiyat olarak seyhan 3000 TL,KUBA 2800 TL.
-
KASPINARLI adlı üyeden alıntı
Attalos kardeşim 4 sene kullanmışsın seyhan,sağlamlık,yakıt gibi yönlerden KUBA ile karşılaştırabilirmisin.Bir de seyhandaki bu titreşim olayı gerçekten forumda anlatılan kadar fazlamı.Bazıları seyhan ile 30 km bile gittikten sonra ellerde uyuşma olduğunu söylüyorlar doğrumu bu(Benim çıkacağım maksimum hız 80-90 dır.Motor 200 de yapsa fark etmez) ?Ben iki aya kadar motor alacağım,senin yorumlarından okuduğuma göre KUBA daki balansör işe yaramıyor.Eğer gerçekten böyle ise ben 200-300 fazla verip seyhan 150 alacağım çünkü burada servisi çok iyi. Güncel fiyat olarak seyhan 3000 TL,KUBA 2800 TL.
selam. bence seyhandaki titreşim abartıldığı kadar değildi. yani kaliteli japon mallarına alışmış bir kullanıcıya fazla gelebilir ama çok rahatsız edecek düzeyde değil. Kubadada öyle, balansörlü diye satılmasına rağmen çok işe yaramıyor. motor devirlenince yine titreşim var. ama her ikisindede çok kafaya takacak ölçüde değil. bazı kuba sahibi arkadaşların yorumlarını görüyorum, balansörlü, gerçekten sıfır titreşim diye. bence psikolojik bir olay bu insan o vaadle aldığı için öyle olsun istiyor. kubayı ilk aldığımda bende sıfır titreşim diye yorum yazmıştım
seyhanın nikelaj parçaları, far malzemesi, sinyalleri, aynaları, elcikleri kubadan daha kaliteliydi. selesinin malzemesi hem daha kaliteliydi hem oturma alanı iki kişi için daha uzundu. ilk bakışta seleleri aynı gibi görünsede artçı için yapılmış arka sırt dayanağının konumundan dolayı seyhanın koltuğunda oturma alanı daha uzun ve konforlu.
yakıt olarak ikiside aynı, yakıtları çok uygun. kubanın benzin göstergesi ve dörtlü flaşör avantajı var. her ikisiylede antalyanın çok deli yağmurlarında sürüş yaptım, elektrik tesisatları sudan hiç etkilenmiyor. seyhanın şanzuman / dişli oranlaması daha başarılı. seyhan 3. vitesle devir saati kırmızıya yaklaşınca rahatlıkla 90-95 km görürken, kuba orjinal haliyle 5. viteste 5.000 devirde 50 km.yi görüyor. 15 olan ön dişliyi 16 ile değiştirdim değerler biraz daha yukarı çıktı. aslında 17 takacaktım sığmadı. ama viteslerinin yumuşaklığı konusunda kuba çok daha iyi. seyhanın vitesleri sattığım 40 binli kmlerde bile sertti ve zaman zaman bazı viteslerde takılma yapıyordu.
her ikisininde güvenli maksimum sürüş hızı 900-100 km.
seyhanın antalyada servisi ilgisiz, sorumsuz ve berbattı. garanti süresinde bile bir kez dışında yetkili servise götürmedim. ama kubanın servisleri çok ilgili, şimdilik..
şu anda kubadanda çok memnunum ama imkan varsa ve bulunduğunuz yerde serviside iyiyse seyhan birkaç yüz liralık fark gözetmeksizin tercih edilir..
-
Kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,2 aya kadar alacağım bende,alınca buradan paylaşırım artık yorumlarımı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)