Öncelikle daha önce açıldıysa affola
600f kullanıcısıyım yaklaşık 8000 km'dir kullanıyorum. Motorumdan çok memnunum. Bana hiçbir sıkıntı yaşatmadı(Yoğun trafikte bacak aralarımın pişik olup kıpkırmızı olması hariç.)
Genel olarak tüm özellikleriyle tork-kilo-cc- v4-sıralı 4 silindir hariç tasarımı da dahil neredeyse aynı gibi görünen motorlar.
Aslında bu yaz başı 600rr almayı düşünüyordum. Fakat motora sürekli kız arkadaşımla binmem den ötürü sanırım bu yaz benim için RR bir hayal. Bu yüzden farklı daha rahat bir motor arayışına girmiş durumdayım. Çok uzun zamandır da VFR 800'ü beğeniyorum hatta aşığım diyebileceğim bir motor. Bu yaz motorumu satıp 2-3 bin TL ekleyip bordo-kırmızı bir vfr 800 alma fikri geldi aklıma.
Fakat bir kaç soru işareti oluştu kafamda
1- Tork olarak VFR800 80 NM tork verirken 600F 63 NM tork veriyor. Sürekli iki kişi bindiğim için tork önem kazanıyor.
2- Son hız olarak pek bi farkları yok iki motorda 275 km civarlara çıkabiliyor. (vfr için de çıkabildiğini duymuş ve okumuştum.)
3- 0-100 yada 60 70 km civarı giderken ani hızlanmalarda aralarındaki fark nedir? Hangisi daha çabuk hızlanabiliyor. Aralarında uçurum var mı?
4- Kilo konusunda 600F 170 kg iken VFR800 218 kilo. (Çoğu zaman trafikte artçı varken kullandığımı göz önünde bulundurmak isterim.)
5- Güçlü, spor motor alıyorsan yakıt düşünmeyeceksin keyif için alınan motorda yakıt düşünülmez derler. Pek inanmam buna. Ben şuan 600F kullanıyorum ve ortalama 7-8 Lt civarı yakıyorum (yoğun trafikte işe gidip gelirken) VFR 800 ün yakıtı konusunda hiçbir fikrim yok. Trafikte, açık yollarda yani 80 90 la gidebileceğim yerlerde, uzun yollarda. Bu durumlarda motorun yakıt sarfiyatı nedir?
6-Gidon yüksekliği konusunda 600f rahat bir pozisyon sunuyor. VFR 800 bu konuda nasıl acaba? Kollarım ve bileklerime müthiş bir ağrı binecek mi? Yoksa müthiş bir rahatlık sunacak mı bana?
7- Parça konusunda sıkıntısı oluyor mu? Kronik sorunları var mı? Bakımları ağır mı? Parçalar pahalı mı?
8-Şuanki motorum olan 600f te çok memnunken VFR800 e geçmek. Acaba benim için beyaz renkli bir attan inip, siyah renkli bir ata binmeye benzer mi? Yoksa VFR800 benim için terfi olacak mıdır?
Lütfen cevap verirken sadece
-600f te kal derim.
-VFR kraldır
-VFR yi tek geçerim
gibi kısa ve saçma fikirler vermeyin. Açıklayıcı cevaplar verirseniz hem genç ve motor sevdası olan bir kardeşinizi doğru yönlendirmiş olursunuz hemde çok mutlu edersiniz.
İki motoru da kullanmış olan arkadaşların yorumları kıyaslama için bana çok yardımcı olacaktır.
Herkese kazasız sürüşler dilerim. Sıkılmadan okuyan herkese de teşekkür ederim