Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Zeal Sun 200 GS mi yoksa Honda CBR 125 mi?

REKLAM ALANI
    gokhanerciyes68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba arkadaşlar, racing tarzı bir motor almayı düşünüyorum. Forumlardan incelediğim kadarıyla ve paramı da dikkate aldığım zaman ZealSun 200 GS ve Honda CBR 125 arasında kaldım. Bu motorların teknik özelliklerini ve fiyatlarını biliyorum. Sağolsun arkadaşlar diğer konularda bu motorlardan bahsetmişler. Benim kafama takılan en önemli sorunlar şunlar:
    1. Eger boyumun 1,85 ve kilomun da 85 olduğunu dikkate alırsak CBR 125 bende bisiklet gibi kalır mı ve o incecikkkk tekerlerinin çözümü var mı?

2. Zeal Sun 200 GS içiçn aklıma takılan ise yedek parça sorunu.

Bu konuda fikirleri olan arkadaşlar beni aydınlatırsa cok sevinirim.
    herkese iyi günler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Ne kadar bisiklet de kalsa ben kaliteden yanayım. Ki CBR 125 aldım zaten
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    konuyu marka ve model kıyaslamalarına taşıyorum...............

bende ne kadar istemesemde cbr 125 diyorum

Fahri_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SDH100WAWE
    O Bİsİklet Senİn O 200 LÜĞÜ 4 E Katlar,hem Bunlarin İkİsİnİ Kiyaslaman Bİle SaÇmalik Bence...HONDA

Merhaba arkadaşlar,
    Fahri_07 arkadaşım tarzını hiç hoş bulmadım, sorduğum sorulara cevap vermemişsin, sadece kendini tatmin etmişsin.
    Ben bu motorlara daha önce binmedim sadece teorik olarak bilgim var. Bu yüzden kendini tatmin maksatını gütmeyen, bu motorlara binmiş yada binen bir kişiyle konuşmuş arkadaşlar sizden cevap bekliyorum. Öyle, bence honda yada bence zeal sun deyip sadece tatmin olanlardan değil.
    Yani bence honda yada bence zeal sun derken bi kere de neden böyle dediğinizi açıklasanız bana biraz daha faydalı olacağınızı düşünmüyormusunuz?
    herkese iyi günler

melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    dostum ben 185 75 im cbr altımda bisiklet gibi kalıyor.ayrıca 125lik motor aldığında ilerde büyütmek isteyeceksin ben sana zealsunu tavsiye ediyorum antalyada kesinlikle parça sorunu yaşamıyorsun zealsunun lastikleri kalın kasa oturaklı ve gerçekte gördüğün zman anlayacaksın asil bi racing gibi duruyor.ayrıca şuda var hondanın kalitesi tartışılmaz tabiki.ama şuda var zealsunda kaliteli bir motor sonuçta çini motogpde temsil eden bir marka tercih senin Fahri_07 arkadaşım sende antalyadaymışsın bilirsin havaalanı yolunda zealsunu 4e katlayan diye bahsettiğin motor cbra egzosun dumanını yutturdu.
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    melbur CBR125'le GS200'le aynı güce sahip ve daha hafifken, ayrıca 6. vitesi de varken neden daha yavaş?

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşım CBR senin altında oyuncak motor gibi duracaktır. her iki motor kıyaslandığında CBR 10 000 devirde max 13,2 hp güç üretirken ,ZS 200 gs nin8000 devirde 18,5 hp güç ürettiğini görüyoruz ...
    başka bir yönden bakarsak CBR 125 R 4500 ytl iken ZS 200 gs 3250 ytl her iki motora görünüş olarak bakarsak ZS 200 gs CBR 125 r dan çok daha kalıplı ZS nin tek kötü yanı çin malı olması ve ileride yedek parça sıkıntısına düşecek olursan ne kadar karşılayabilecek durumda olabilmen ama mantıklı düşünülürse bence seçim kesinlikle ZS200 gs ten yana olur....
    2005 yılında bu dalda rakibi olmayan CBR (125 cc4 zamanlı sport) bu sene karşısında baya bir rakip buldu rakipler çinli olmasına karşın hem cüsse hemde güç olarak CBR 125 r ı geride bırakırken fiyatta da ekonomik kaldılar hondanın önünde 2 seçenek var 2007 de yaCBR 125 R ın fiyatına müdahele edecekler yada diğer modelleri gibi üretimini durduracaklar....
    Benim kişisel görüşüm budur umarım aydınlatıcı olmuşumdur...
    özel not
    bu arada ZS 200 GS polen in sitesindeki verilerde gücü KW olarak vermiş bu akılları karıştırmasın diye ben hp ye çevirdim öyle yazdım aralarında 5,3 hp fark var.....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Arkadaşlar,gerçekten çok teşekkür ederim. Benimde öğrenmek istediğim zaten bu tür bilgiler.
    Sanırım kafamda zeal sun oturmaya başladı. İstanbul'da ki zeal sun bayilerinin numaraları olan arkadaşlar paylaşabilir mi acaba?
    Herkese teşekkür ederim.

melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı
    melbur CBR125'le GS200'le aynı güce sahip ve daha hafifken, ayrıca 6. vitesi de varken neden daha yavaş?
    dostum nasıl aynı gücü sahip oluyorlar teknik özellikleri okudamın galiba aralarında 5.3 hp var ayrıca biri 125 lik biri 200lük aradada seninde gördüğün gib 75cc lik bi fark daha var.
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Gökhan, İstanbul'da Zealsun bayiisi bilen pek yok Adana, Antalya taraflarında Polen bol bol Zealsun satıyor sanırım, ama İstanbul'da bulabileceğini pek sanmıyorum. Forumdan bir arkadaş Üsküdar-Altunizade Nuhkuyusu'nda gördüm demişti.

@melbur

kW'mış güç, hp zannettim

leonine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP
    kalite ve güzellik açısından honda

belki o diğer makina neydi adı heh zealsun daha iri görünebilir ama daha çok zayıf yönü vardır umarım anlamışsındır.
    \'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'

İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    cbr125in gerçekten lastik ebatları çok ince. konyada zealsun ve honda bayileri nerdeyse yanyana. orda bi zealsuna baktım bi de cbr125 e. zealsunun lastiği daha kalın. ayrıca zealsun daha oturaklı. ikisi arasından ben zealsunu alırdım. güç bakımından görünüşü daha oturaklı ve kalın olması gibi nedenlerden. ya zealsunu alırdım ya da hiç almazdım.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Bazı şeyleri yazarken yanıltıcı olmayalım
    sportlarda en önemli faktör tekerlerdir CBR ın hem ön hemde arka tekerleri malesef yere tutunacak kadar geniş değil... bu motorla bir viraja süratli girip yatırayım derseniz yatıp kalırsınız... ayrıca güzellik olarakta Zs 200 gs bence daha iyi
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

bence zealsun gs200 ü al.çünkü ben kullandım .çin malı olmasına karşı işçilik hoşuma gitti.görünüş olarak cbr dan daha güzel.istanbul da yıldız motor satıtor sirkeci de.yamaha bayii.telefonu da 0,212,5129960/0.555.5006972---5200138.bu numaralardan ulaşabilirsin.yedek parça da şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı.arkadaşımın var ordan biliyorum.sana kolay gelsin.

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı Fahri_07 adlı üyeden alıntı
    O Bİsİklet Senİn O 200 LÜĞÜ 4 E Katlar,hem Bunlarin İkİsİnİ Kiyaslaman Bİle SaÇmalik Bence...HONDA
    Katlama teorin neleri kapsıyor acaba .......

Kalite diyorsan ; Honda mutlaka zealsundan kalitelidir. ancak bu GS200 ün diğer çinli zat zut lar kadar kötü işçiliği olduğunu zannetmiyorum.

Performans diyorsan ; Pek katlayacağını zannetmiyorum.Çünkü hem beygir gücü hemde motor haçmi olarak güçlü olan zealsun.Ancak forumdaki bazı arkadaşların CBR ile 140-160 kmh yaptığı saçmalığına inanırsak bu zealsun da rahat 180 yapar deriz....

Görüntü diyorsan ; Evet Cbr ın görüntüsü boya rengi gerçekten güzel ancak alet te kalıp yok. yani sıska 50 kiloluk bi adama Armani takım nasıl yakışmıyorsa o kalıptaki bir motora da ne yapsalar yakışmıyor.
    Zealsun un forumda gri renkli resimleri var. Sanırım türkiye ye bu rengi gelmiyor. gelen rengi de çok çok cazip değil.eğer ki renk çeşitleri çoğalırsa gerçek ten çok daha güzel aletler yollarda dolaşmaya başlar.....

Fahri kardeş...

Hazır katlamaya bu kadar meraklısın ,Japon motorlarına da sevdan var. Niye Origami ye başlamıyorsun...

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı
    [B]

Performans diyorsan ; Pek katlayacağını zannetmiyorum.Çünkü hem beygir gücü hemde motor haçmi olarak güçlü olan zealsun.Ancak forumdaki bazı arkadaşların CBR ile 140-160 kmh yaptığı saçmalığına inanırsak bu zealsun da rahat 180 yapar deriz....
    HAYALBUSA, seni CBR 125 karşıtı olarak Çinliler mi destekliyor bilmiyorum ama her başlığı CBR 125'i kötülemek için kullanman kıllandırıyor açıkçası.

Diğer yandan yazış tarzın çok basit ve alaycı. Kendini Valentino Rossi gibi görüyorsun sanırım. "Görmüyorum" diyeceksin tabi ki de, ama unutma deliler "ben deliyim" demez çünkü diyecek kadar aklı yoktur.

Ayrıca madem R6'ın var, neden CBR 125 ile uğraştığını da anlamıyorum ki bana kalırsa R6 falan yok sende. Zaten sadece CBR 125 değil, diğer tüm 125cc motorlarla ilgili başlıklara yazıyorsun bu yüzden belki motorun bile yoktur.

Bütün bunları ben de CBR 125 kullanıyorum diye mi yazıyorum? Hayır asla değil, sadece "basit" tavrına uzun zamandır tepki gösterecektim ancak hep vazgeçiyordum çünkü "basit" tavırlılarla uğraşmaya değmiyor çoğu zaman ancak aşağıdaki sitede birkaç CBR 125 videosu var ve birinde 150 yapıyor motor, onu gözüne sokmuş olayım diye yazdım.

Esen kal...

Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı

Bazı şeyleri yazarken yanıltıcı olmayalım
    sportlarda en önemli faktör tekerlerdir CBR ın hem ön hemde arka tekerleri malesef yere tutunacak kadar geniş değil... bu motorla bir viraja süratli girip yatırayım derseniz yatıp kalırsınız... ayrıca güzellik olarakta Zs 200 gs bence daha iyi
    Yine aynı sitede bir sürü virajda yatan CBR 125 videosu var. Ayrıca eğitim aldığım hoca da test etmiş ve gayet rahat yatırdım motoru diyor.
    Video ile örneklediğimize göre bu tartışmayı da kapatsak iyi olur.

EXTRA CEVAPLAR İÇİN: http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9425
    Onur Yollarda

Procum şimdi sen 125 cc 13,2 hp motor 200 cc 18,5 hp den iyidir diye iddaa mı ediyosun bana onu söle ne cbr ım var nede zs 200 gs im ben ortada olan teknik verileri değerlendirir tecrübemide işe katar yorumunuda yaparım adanada zeaslsun henüz türkiyeye gelmeden araştırma yapma bizzat şirket yetkilileri ile görüşma fırsatım oldu Cbr ıda üstüne binip denedim yani sadece fikirlerimi yazıyom yoksa banane ... ne honda nede zealsun bana para ödemiyo....

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    Procum şimdi sen 125 cc 13,2 hp motor 200 cc 18,5 hp den iyidir diye iddaa mı ediyosun bana onu söle ne cbr ım var nede zs 200 gs im ben ortada olan teknik verileri değerlendirir tecrübemide işe katar yorumunuda yaparım adanada zeaslsun henüz türkiyeye gelmeden araştırma yapma bizzat şirket yetkilileri ile görüşma fırsatım oldu Cbr ıda üstüne binip denedim yani sadece fikirlerimi yazıyom yoksa banane ... ne honda nede zealsun bana para ödemiyo....
    Yok abicim iyi ya da kötü demiyorum ben, üsluba kızıyorum. Her başlıkta mutlaka bir CBR 125 tartışması yapıyor bu arkadaş da, onu garipsedim. Elbetteki denenmeden bir şey denmez, teknik bazen kağıtta kalıyor. Hele ki Çin malları söz konusu olduğunda.

Sana söylediğim kısım motorun lastikleri yüzünden virajda yatamayacağını söylediğin içindi. Onla ilgili videolar kısmına birkaç tane doğrudan link koydum. Bir de genel adres verdim, bir sürü CBR 125 videosu var orda.
    Onur Yollarda

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı
    HAYALBUSA, seni CBR 125 karşıtı olarak Çinliler mi destekliyor bilmiyorum ama her başlığı CBR 125'i kötülemek için kullanman kıllandırıyor açıkçası.

Diğer yandan yazış tarzın çok basit ve alaycı. Kendini Valentino Rossi gibi görüyorsun sanırım. "Görmüyorum" diyeceksin tabi ki de, ama unutma deliler "ben deliyim" demez çünkü diyecek kadar aklı yoktur.

Ayrıca madem R6'ın var, neden CBR 125 ile uğraştığını da anlamıyorum ki bana kalırsa R6 falan yok sende. Zaten sadece CBR 125 değil, diğer tüm 125cc motorlarla ilgili başlıklara yazıyorsun bu yüzden belki motorun bile yoktur.

Bütün bunları ben de CBR 125 kullanıyorum diye mi yazıyorum? Hayır asla değil, sadece "basit" tavrına uzun zamandır tepki gösterecektim ancak hep vazgeçiyordum çünkü "basit" tavırlılarla uğraşmaya değmiyor çoğu zaman ancak aşağıdaki sitede birkaç CBR 125 videosu var ve birinde 150 yapıyor motor, onu gözüne sokmuş olayım diye yazdım.

Esen kal...

Yine aynı sitede bir sürü virajda yatan CBR 125 videosu var. Ayrıca eğitim aldığım hoca da test etmiş ve gayet rahat yatırdım motoru diyor.
    Video ile örneklediğimize göre bu tartışmayı da kapatsak iyi olur.

EXTRA CEVAPLAR İÇİN: http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=9425

R6 sı olanların başka hiç bir motor ile uğraşmayacağını kim söyledi.tavır olayına gelirsek. genellikle basit ve yalın yazılar yazmaya çalışırım. öyle bilge adam veya keşiş havalarında olmam. Benim CBR a hiç bir düşmanlığım veya çinlilere sempatim yok.

Benim tepki gösterdiğim CBR 125 çılgınlığının ileri boyutlara, anlamsız kıyaslamalara çıkması.....

Tamam CBR125 belki ilk motorunuzdur. onu çok seviyorsunuzdur. Benim de ilk motorum honda vision du.Kinetic lerin babası yani... ben de de aynı sizdeki kibir vardı o zamanlar en kral motor benim ki onla mı kağışsam bunlamı yarışsam diye aklımdan çok geçti.. PTT cilerin 250cc jaawa ceylanları vardı onlarla kapışmaya çalışırdım Sonuç hep hüsran olurdu tabi

demek istediğim 125 cc lik bir replica motoru bu kadar allayıp pullamanıza, haddinden fazla itibar vermenize kıl oluyorum.Forumda bazıları RS125 ile karşılaştırıyor sizin makinaları.Cbr 125 hiçbir zaman race bir makina olamaz. o iyi bir replica dır. yani büyük abilerinin kıyafetlerini giymiş küçük kardeştir. Herkes ulaşabilsin, kullanabilsin diye minimum güç ve kullanım kolaylığı sağlayan bir alettir o kadar...
    Zaten onun sınıfında ondan başka kimse yok. tek kişilik yarışta birinci konumdadır şu an.

Derby ,cagiva mito , aprilla Rs iki zamanlı olmaları nedeniyle daha atik ve tam bir race dir.

Video da 150 yapmış diyorsun. peki sen bu bütün videolara inanıyormusun.bir anda fırlayan ibreler, devir saatiyle uyumsuz hareket eden hız göstergeleri ile dolu bir sürü video bulurum ben sana, ister gözüne sok ister otur izle.....

Bir düşün bakalım 13 Bg lik bir motorun 150 kmh yapabilmesinin mantığı var mı sence. ya da niye honda sitesinde bu motorun son hızı senin dediğin gibi yazmıyor...

Kendimi hiç bir zaman rossi gibi görmedim göremem de... öyle bir den R6 sahibi olmuş biri de değilim . taaaa scoter den başladım ben motor hayatına...

benim basit tavırlı olduğumu söylüyorsun.ancak sen R6 sahibisin neden 125 cc topiclerine yazıyorsun diyerek saçma tavırlar takınıyorsun.... 600 cc motorum var diye 600 cc lik topiclere mi yazma hakkım olacak. eğer öyle ise düne kadar akbil kullanan sen niye her topic e atlıyordun.... !!!!!

Motor yatırmak kavramı çok genel bir olay motoru yatırmak gibi bir de o motoru viraj çıkışında silkelemeden kaldırmak önemlidir. senin hocan iyi yatırıp kaldırmış olabilir ancak herkes hoca değil apex noktasını bi kaçırırsan hoca da kurtaramaz seni....

Padişahım çok yaşa diye bağırmak hiçbir zaman bir fayda sağlamaz, yeri geldiğinde kral çıplak diye bağırmak gereklidir.

kal salıcakla.....

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler