Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Zeal Sun 200 GS mi yoksa Honda CBR 125 mi?

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Kalıplı,Güçlü,hızlı,ucuz olsun,ileride belki biraz modifiye ederim dersen gidip zealsun almak daha iyi, ancak ileride bir arıza çıkarırsa "gittik çin malı motor aldık başımıza bla oldu " gibi bir ruh haline girebilirsin.

Ama Honda arıza yapsa daha kaliteli olduğu için suçu motor yerine kendimizde aramaya yatkın oluruz.

Tabii bu benim subjektif bakış açım..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZR250
    Görüntü ve işçilik bakımından Zealsun hiç fena değil. Üstelik daha ucuz oluşunu ve motor beygir farkını da dikkate alınca CBR'nin biraz onune geciyor bence. Ama 2. el piyasasi CBR kadar yaygın değil tabi. Satmak istersen kaça gider ne kadar kolay satılır düşünmek gerek. CBR kadar kaliteli olmayabilir ama bu sekilde düşününce CBR'de RS 125 ya da Cagiva Mito karşılaştırınca bunlardan bir gömlek aşağıda kalır. Bence Zealsun günlük kullanımda ihtiyacını fazlasıyla karşılar.
    Because you are mine. I walk the line..

melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    Hayalbusa +10000000000000
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı
    R6 sı olanların başka hiç bir motor ile uğraşmayacağını kim söyledi.tavır olayına gelirsek. genellikle basit ve yalın yazılar yazmaya çalışırım. öyle bilge adam veya keşiş havalarında olmam. Benim CBR a hiç bir düşmanlığım veya çinlilere sempatim yok.

Benim tepki gösterdiğim CBR 125 çılgınlığının ileri boyutlara, anlamsız kıyaslamalara çıkması.....

Tamam CBR125 belki ilk motorunuzdur. onu çok seviyorsunuzdur. Benim de ilk motorum honda vision du.Kinetic lerin babası yani... ben de de aynı sizdeki kibir vardı o zamanlar en kral motor benim ki onla mı kağışsam bunlamı yarışsam diye aklımdan çok geçti.. PTT cilerin 250cc jaawa ceylanları vardı onlarla kapışmaya çalışırdım Sonuç hep hüsran olurdu tabi

demek istediğim 125 cc lik bir replica motoru bu kadar allayıp pullamanıza, haddinden fazla itibar vermenize kıl oluyorum.Forumda bazıları RS125 ile karşılaştırıyor sizin makinaları.Cbr 125 hiçbir zaman race bir makina olamaz. o iyi bir replica dır. yani büyük abilerinin kıyafetlerini giymiş küçük kardeştir. Herkes ulaşabilsin, kullanabilsin diye minimum güç ve kullanım kolaylığı sağlayan bir alettir o kadar...
    Zaten onun sınıfında ondan başka kimse yok. tek kişilik yarışta birinci konumdadır şu an.

Derby ,cagiva mito , aprilla Rs iki zamanlı olmaları nedeniyle daha atik ve tam bir race dir.

Video da 150 yapmış diyorsun. peki sen bu bütün videolara inanıyormusun.bir anda fırlayan ibreler, devir saatiyle uyumsuz hareket eden hız göstergeleri ile dolu bir sürü video bulurum ben sana, ister gözüne sok ister otur izle.....

Bir düşün bakalım 13 Bg lik bir motorun 150 kmh yapabilmesinin mantığı var mı sence. ya da niye honda sitesinde bu motorun son hızı senin dediğin gibi yazmıyor...

benim basit tavırlı olduğumu söylüyorsun.ancak sen R6 sahibisin neden 125 cc topiclerine yazıyorsun diyerek saçma tavırlar takınıyorsun.... 600 cc motorum var diye 600 cc lik topiclere mi yazma hakkım olacak. eğer öyle ise düne kadar akbil kullanan sen niye her topic e atlıyordun.... !!!!!

Motor yatırmak kavramı çok genel bir olay motoru yatırmak gibi bir de o motoru viraj çıkışında silkelemeden kaldırmak önemlidir. senin hocan iyi yatırıp kaldırmış olabilir ancak herkes hoca değil apex noktasını bi kaçırırsan hoca da kurtaramaz seni....

Padişahım çok yaşa diye bağırmak hiçbir zaman bir fayda sağlamaz, yeri geldiğinde kral çıplak diye bağırmak gereklidir.

kal salıcakla.....
    1. Basit ve yalın yazmak ayrıdır, basit ve alaycı yazmak ayrı. Basit kelimesini hep tırnak içinde kullandım anlayana..
    2. Herkes CBR 125'in ne olduğunun farkında. 2 zaman ile 4 zaman motor kıyaslaması asla mümkün olamaz zaten, ancak birisi 140-145 yaptım diyorsa ki Ankara Motur grubunda 2 arkadaşımda daha var ve 2 tanesi yokuş aşağı ve rüzgar etki etmiyorken 155 yapabildiğini söyledi, tecrübelendikten sonra ben de deneyeceğim ama sen yine bir bahane bulacaksın.
    3. Hyosung testlerinde GV 250 R için son hız 130 diyor inanıyor musun sen buna? Markalar kendi sitelerine asla zorlanmış son hızı yazmazlar. İdeal devirde, ideal sarsıntıdaki maksimum hızları yazarlar. Bunca yıl o kadar motor değiştirirken bunu nasıl öğrenemedin hayret...
    4. Elbetteki her başlığa yazabilirsin ancak, inadınaymış gibi her 125 başlığı mutlaka tartışmaya dönüyor sayende. Ben burda bir fesatlık olduğunu düşünüyorum ve ne olursa olsun düşünmekte de haklıyım. Ha doğru ya da yanlıştır ama beni bunu düşünmeye iten nedenler ortada...
    5. Ben AKBİL basmam Ankara'dayım Kalkıp da 600cc motorların teknikleri için de şöyledir böyledir diyemem çünkü bana uzaktır, erişebileceğim motorlar daima daha çok bildiğim motorlardır. Ve yine kendi bildiğim ve bindiğim motor hakkında daha çok bilgiliyimdir, diğerlerini görsel olarak ve kaynak gösterilebilinecek yazılarla söylerim. Ancak senin maşallahın var hep 125cc (ve düşük cc'li motorlar) başlıkları hep de CBR 125 kötülemesi.
    (Hemen örnekleyelim:
    • Zeal Sun 200 GS mi yoksa Honda CBR 125 mi?
    • Honda CBR 125 - Hakkında Her Şey (Resimli)
    • ZEALSUN ZS 200 GS <sport>
    • Kawasaki ER6F - Hyosung GT650R
    • cbr 125 & aprilia rs 125 ???
    • x9 mu ? burgman mı ?
    • 20 Lirayi 120 Km. de yiyen 150ZAT a ne denir?
    • cbr 125 mi daha hızlı cbf 250 mi ???
    • Cagiva 125 race satışa bakın !
    • Yamaha 2006 - MT5-3, R1, R6, FJR 1300A, TDM 900A, XP500 TMAX,
    • Cbr 125'de neden ''200'' kadran var
    • Tiger 250cc Bu Başlıkta
    • cbr250
    • Derbi GPR test sürüşü videosu..
    • honda NSR125 R hakkında
    • Aprilia Rs 125 2006 ShoW TiMe

6. Sadece hocam değil verdiğim video'lara bakarsan insanların bu motoru pekala yatırabildiklerini görebilirsin.
    7. Elbette ki biz de farkındayız bu motorun 600F ya da 600RR olmadığının. Ancak bir Çin motorundan daha az sorun çıkaracağı ve daha az problemli olacağı aşikar. Yatamıyor, sürati düşük vs derken rakip olarak karşılaştırdığınız motorlara da dikkat edin lütfen. Ayrıca 125cc, 4 zamanlı, su soğutmalı ve kaliteli bundan iyi motor yok, bunu da kabul edin (zor olacak ama).
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    Evet sıra Hayalbusada... Heyecanla bekliyoruz

Luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZR250
    Arkadaslar CBR 125 alanlari rencide etmeyin lütfen. Herkes hata yapabilir Bu arada topiği açan arkadaş bu tartışmadan ümidi kesti herhalde...
    Because you are mine. I walk the line..

melbur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX R 1000
    arkadaşlar kimse hondanın kalitesine laf etmiyor.ama sizde şunu kabul edin ki cbr125 bir çinlide olsa zealsunun hızına ve verdiği zevke erişemez.bence bu konunun bu kadar üstüne gitme sebebinizde verdiğiniz 4.500 milyar para.hala geçer falan diyen arkadaşlarınkide züğürt tesellisi.
    [B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
    [CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    . Ayrıca 125cc, 4 zamanlı, su soğutmalı ve kaliteli bundan iyi motor yok, bunu da kabul edin (zor olacak ama).
    kavgaya karışmış gibi olmıyimde ben zaten bu özelliklere sahip başka bir motor bilmiyorum bilen varsa sölesin öğrenelim....
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    kavgaya karışmış gibi olmıyimde ben zaten bu özelliklere sahip başka bir motor bilmiyorum bilen varsa sölesin öğrenelim....
    Olmadığı için söylüyorum zaten. Kıyaslamak bile hata ancak şunu iddia ederim ki 120 km/h hızla giden bir CBR125'teki titreşim, Zealsun'dan çok daha az olacaktır. Denemesi bedava
    Onur Yollarda

sulo95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    honda derim arkadaşlar okey yedek parça şimdi var yarın ne olacağı belli deyil o motorlar kalırmı hayatta kalmazmı kimse bilemez en azından ben kendimi bildim bileli honda

derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    Pro,

Genç yaşına rağmen bu sitede açtığın başlıklar ve yaptığın yorumları her zaman takdir etmişimdir. Ancak motorunu aldıktan sonra takındığın bu tavır ve girdiğin bu sonu ve anlamı olmayan tartışma bende sanki sağ duyunu biraz kaybediyormuşsun izlenimi yarattı.

Bütün bunlar hiç gereği olmayan, kimseye bir şey kazandırmayacak konular.

Boşver

(Bence en kral motor twister dır deeeermişim)
    I'M BACK !!!

arkadaşlar sinirlenmeyin hemen, sakin!
    şimdi
    bence HONDA cbr125'in marka,satış,yedek parça gibi güvencede olma isteği sebebiyle tavsiye edildiğini düşünüyorum.
    öte yandan ZEALSUN'un ise görüntü,motor gücü ve ebatları açısından cbr125'e göre daha göz doyurucu olduğu için tavsiye edilmiş.
    yol tutuşlarının farkı ise lastiklerinin genişliklerinin ciddi şekilde birbirlerinden alakasız olarak birinin gayet dar,diğerinin ise daha kalın olmasından ötürü tabii ki.
    fiyat da çok önemli son olarak.tabiiki herkes vereceği parayı da düşünür motor alırken.ZEALSUN bu sebeple HONDA'dan önde.

sadece kendi fikrimi söylüyorum ;
    hangisini rahatlıkla satın alabilicek ve sıkıntı yaşamayacaksanız
    hangisini süreceğinizde keyiflenicek ve kendinizi rahat hissedecekseniz,
    o motor sizin için kim ne derse desin mükemmeldir!

topiği açan arkadaşa da motorunu aldığında (hangisi olursa) kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Pro,

Hay ağzına sağlık

Burada insanlar kullandıkları motorlar hakkındaki deneyimlerini yazacakları yerde , üzerine bile binmediği motorları yerin dibine sokarak kendisininkini yüceltmeye çalışması acayip trajikomik geldi bana

Ayrıca hem 125 cc lik bu motoru sıkıştırıp hayatını hiçe sayak 140-150 yapan ,hem de kalitesi su götürür bir motorla 160-170 basan zihniyete gülerim ancak

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı derin adlı üyeden alıntı
    Pro,
    Genç yaşına rağmen bu sitede açtığın başlıklar ve yaptığın yorumları her zaman takdir etmişimdir. Ancak motorunu aldıktan sonra takındığın bu tavır ve girdiğin bu sonu ve anlamı olmayan tartışma bende sanki sağ duyunu biraz kaybediyormuşsun izlenimi yarattı.
    Boşver
    (Bence en kral motor twister dır deeeermişim)
    Zaten bu tepkiye maruz kalmamak için CBR 125 hakkında yorum yapmadım. 1 ay öncesinden belliydi benim ne alacağım, ancak almadan da konuşmak istemedim. Aslında yine konuşmazdım ama bu dalga geçen üslup sinirime dokundu. Herkes para zıçmıyor değil mi ama... Ya da herkes yılların motorcusu değil. CBR 125 ile yatılmaz diyenler, kalkıp rakip olarak 600'lük makinaları görüyorlar sanırım; yoksa CBR 125 ile yatılmaz deyip de 150 ya da 200'Lük Çin malı SS'lerle yatılacağını iddia edenlerin aklına şaşarım. 400 km'de vites kolu kopan motorla yatarsınız evet ama önemli olan bir de yattıktan sonra kalkabilmek.

Twsiter'ı ben de çok seviyorum, param olsa onu alırdım. Zaten Twister ile karşılaştırmam bile ben.

Son olarak bu izlenimi nerden edindin? CBR 125 hakkında ilk defa konuşuyorum ben

Alıntı Akira adlı üyeden alıntı
    Hay ağzına sağlık

Burada insanlar kullandıkları motorlar hakkındaki deneyimlerini yazacakları yerde , üzerine bile binmediği motorları yerin dibine sokarak kendisininkini yüceltmeye çalışması acayip trajikomik geldi bana
    YBR 125, MZ 125, Kanuni Cheetah, XLR 125 ve şimdi de CBR 125. Hepsiyle az çok km yapmışlığım var. Çin ile Japon "markaları" arası farkı hissedebiliyorum merak etme sen
    Onur Yollarda

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    daha karizmatik:zealsun
    daha güçlü ve seri:zealsun
    yere daha sağlam basan:zealsun
    daha ucuz:zealsun

daha sağlam:honda(bakın bu kesin değil belkide aynı kalitede çelik kullanıldı)
    yedek parçada kolaylık:honda

alacak olan karar versin artık.

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Şu Zealsun'u birisi alsın da bi test edelim olmayacak böyle.

Bu arada CBR 125'in sıfırına 4.500 YTL değmez, onu da belirteyim. O kadar param olsa almazdım hayatta. Bu sefer de Twister alırdım ama.

Bu arada tigermbz, yere daha sağlam basıyor, daha seri vs. demişsin, denedin mi hiç merak ettim? Benim sürdüğüm Çinli biraz dandikti de o bakımdan...
    Onur Yollarda

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    yere daha sağlam bastığını ve daha seri olduğunu söylemek için kullanmaya gerek yok daha kalın tekerlekler daha iri bir cüsse fiziksel olarak bunu sağlayan etkernlerdir zaten bu bakınca anlaşılıyor, 200cc lik 19 beygir bir motor elbette 125cc likten daha seri olacaktır (ikisi de 4 zamanlı) bu da matematikten anlayanların yapacağı bir hesap.
    haa pratikte geçerlimi bu evet geçerli ben kullanamadım ne yazıkki ama kullanan 2 kişi ile muhatap oldum. birisi sitemizin üyelerinden @melbur diğeri burada bu motoru alan arkadaş.
    sorularını cevapladım şimdi ben sana soruyorum: sen zealsunu çıplak gözle gördünmü, yanına gidip inceledinmi ve hatta kullandınmı, hiçdeğilse heriki motoru da kullanmış biriyle konuştunmu.

sorularını cevapladım şimdi ben sana soruyorum: sen zealsunu çıplak gözle gördünmü, yanına gidip inceledinmi ve hatta kullandınmı, hiçdeğilse heriki motoru da kullanmış biriyle konuştunmu
    .

Buna ne gerek varki çinliyse rezildir rüsvadır... Vurun çinliye...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı
    yere daha sağlam bastığını ve daha seri olduğunu söylemek için kullanmaya gerek yok daha kalın tekerlekler daha iri bir cüsse fiziksel olarak bunu sağlayan etkernlerdir zaten bu bakınca anlaşılıyor, 200cc lik 19 beygir bir motor elbette 125cc likten daha seri olacaktır (ikisi de 4 zamanlı) bu da matematikten anlayanların yapacağı bir hesap.
    haa pratikte geçerlimi bu evet geçerli ben kullanamadım ne yazıkki ama kullanan 2 kişi ile muhatap oldum. birisi sitemizin üyelerinden @melbur diğeri burada bu motoru alan arkadaş.
    sorularını cevapladım şimdi ben sana soruyorum: sen zealsunu çıplak gözle gördünmü, yanına gidip inceledinmi ve hatta kullandınmı, hiçdeğilse heriki motoru da kullanmış biriyle konuştunmu.
    Abi yol tutuşunu teknik verilerden bilen de bir seni gördüm yani. O zaman 1303 Tospa'da da 4 teker var, Passat'ta da ikisinin yol tutuşu da aynı mı?
    Ooof of kimlerle konuşuyorum....
    Ben aynı tip iki makina inceledim. Honda XLR 125, Kanuni Cheetah. Hatta Kanuni daha yeniydi. Kalite kendini ortaya koyuyordu kesinlikle.
    Neyse artık yorum da yapmayacağım, iki gün sonra patır patır dökülürlerse de göğsümü gere gere "ben demiştim" diyeceğim. O zevkime kimse engel olamaz
    Onur Yollarda

valla satılıkllarda tonla CBR 125 var alayı 5000 km altı her renk mevcut...Niye satıyolar acaba merak ettim ben...Bu kadar iyi motor satılırmı ???????????

bende zamanında (2004) te honda beat almıştım o kadar iyiydiki 1500 km yapmadan sattım hussar aldım hala altımda 20000 km yi geçti
    ama satmıyorum niyemi kötü motor alıcı çıkmaz diye....

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler